Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

EE стартира първата 5G мрежа в Обединеното кралство


algor

Recommended Posts

EE стартира първата 5G мрежа в Обединеното кралство
696130.jpg

              В Обединеното кралство вече функционира първата в страната 5G мрежа, която се управлява от телекома EE. Първоначалното покритие е в Лондон, Единбург, Кардиф, Белфаст, Бирмингам и Манчестър и то не в целите градове. В продължение на годината то ще бъде разширено още до Бристол, Ковънтри, Хъл, Лестър, Нотингам, Шефилд, Ливърпул, Лийдс, Нюкасъл и Глазгоу. От телекома обещават скорости на сваляне между 100 – 150Mbps дори и в натоварените локации. Друг голям оператор в страната – Vodafone, подготвя старта на своята мрежа на 3 юли.
             От The Verge съобщават, че средните достижими скорости при тест на открито са около 200Mbps с пик до 980Mbps, а на закрито спадат до 60 Mbps. Трябва да отбележим, че скоростите при качване засега са подобни на тези при 4G мрежите. Първоначално в страната се използват честотите в sub-6GHz диапазона, но се очаква преминаване към mmWave честоти. Достъпът до новата мрежа на EE обаче изобщо не е евтин, като цените на плановете започват от 59 паунда месечно с включен пакет от 10GB и достигат до 79 паунда за 120GB.
           Дори максималният пакет е доста ограничаващ, като имаме предвид, че това количество данни може да бъде изразходвано в рамките на минути. Изборът на устройства първоначално се свежда до OnePlus 7 Pro 5G (който в момента е изчерпан онлайн), а през юни ще са налични Samsung S10 5G, Oppo Reno 5G и LG V50 ThinQ. Предлагат се още мобилен рутер от HTC и домашен от Huawei.

Източник

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само допълвам един скрийн от тарифните планове на ЕЕ, който показва, че 60 паунда за 10 гиги е далеч от истината, но официалния източник не се променя при цитиране и затова така го оставих.
2 карти имаме в семейството на ЕЕ и разликата на 5G плановете, спрямо тези на 4G е някъде около 7-10 паунда нагоре, но пък тези планове се предлагат редом със "старите" 4G и никой не е длъжен да преминава на по-горен като цена план.

пп. Това са стандартни цени в страницата, без отстъпки.

5G.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...