Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тайм Капсул: как да я достъпя с Windows машина от интернет?


lyubaka

Recommended Posts

Здравейте,

От вчера сам горд собственик на Тайм Капсулата. Страхотна машинка! Успях да я настроя и работи перфектно. Задал съм настройки да мога да достъпвам диска през WAN. Въпросът ми е как мога да достъпвам диска с Windows машина през интернет? Мерси предварително.

Поздрави,

Любо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Опитах се да намеря нещичко в интернет пространството по темата и разбира се натъкнах на много и противоречива информация.

Ето един линк кадето е описано как може да се получи желаната комуникация между Windows клиентска машина и MAC сървар, или обикновенна MAC машина настроена да споделя ресурси.

Всъщност, за конкретния случай, който мен ме интересуваше, наи-лесното възможно решение се оказва да се намери подходящо допълнително приложение, което да се инсталира на Windows машината и съответно да и позволи да комуникира по AFP протокол с MAC-овете в локалната мрежа и през интернет, а също да споделя и ресурсите на Windows машината като принтери и т.н. За целта използвах PC Maclan.

Линк към сайта на производителя. За съжаление компанията Miramar Systems, Inc. от 2004-та година е собственост на Computer Associates, а те от своя страна предлагат малко по-различно решение.

Версията на PC Maclan, която успях да намеря и в момента използвам е 9.0.1. Може да се свали безплатна трайал версия на програмката от сайта на Softpedia

Все още не съм изпробвал дали този софтуер позволява на Windows машини да споделят ресурси (и по-специално дисково пространство и файлове) през Интернет, но предполагам, че това е възможно при правилно рутиране.

Дано това е полезна информация и за други, които искат, или просто им се налага да достъпват Тайм Капсулата си през Инетрнет с Windows машина.

Поздрави,

Любо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...