Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Сервиз предлагащ поставяне на протектор


TheBlessedOne

Recommended Posts

Здравейте,
Наскоро си поръчах последният модел Apple Watch Series 5 (Space Black Stainless Steel) от Apple UK и утре ще ми го доставят във Варна. Прочетох и прегледах доста информация свързана с неофициалната поддръжка на протектори и кейсове за часовника. Макар и Apple разработчиците да не препоръчват ползването на аксесоари за защита (за разлика от iPhone/iPod/iPad), много хора в обществото на Apple потвърждават, че има достатъчно примери в реални условия при спорт и планинарство, където скъпият часовник има нужда от допълнителна защита.
Въпросът ми е с кого мога да се свържа и да си платя услуга за поставяне на протектор? В България доста фирми продават протектори, но не желая да експериментирам на своя глава, тъй като видях достатъчно примери където поставянето е доста по-трудно от това за iPhone и изисква опит, както и тествана марка протектори, които не се чупят, отлепват и т.н. Искам да поставя протектор, който е само за дисплейя, не цялостният вариант. В София има доста фирми, но аз живея във Варна и ако се наложи мога и да го изпратя с куриер.

Пример за стъклен протектор, който покрива ръбовете на дисплейа и лепилото покрива цялата равнина (няма субтитри):

 

 

Редактирано от TheBlessedOne
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (редактирано)
преди 26 минути, gorgior написа:

Колега, ти протектор ли ще му слагаш или ще му сменяваш процесора?

Аз лично не съм кадър да поставям протектори - признавам си го чистосърдечно! Но има магазинчета за аксесоари, където ще ти го поставят без проблем. Предполагам не си първия варненец с часовник на Епъл. Се ега са виждали и други такива часовници! ?

Знам, че е смешно, но се нагледах на маниаци, които с това се занимават (пускат ревюта на всичко ново от Apple), много по-опитни от мнозина от нас и точно те се оплакват от трудността да избереш правилният протектор и да го инсталираш успешно. Имай предвид, че в YouTube и Reddit е пълно с оплаквания от тези евтини фолиа, които се разлепват (понеже са с насложено лепило само по краищата) или стъклени, които почват да се чупят по краищата дори още при инсталирането. Не, че ще обеднея, ако купя стъклен протектор за 35 лв и го прецакам (не случайно идват няколко в пакет), но предпочитам да платя повече, където сервиза поема ангажимента да го сложи качествено и ако го прецакат, да го сменят за своя сметка. Вярвам, че е пълно с известни и безизвестни услуги в България. Най-малкото, че това е вече 5то поколение и всичко, което е направено за 4-ката е съвместимо с 5-цата. За момента съм поръчал Yolin case, който има и фолио над дисплейа, но това е временно решение, тъй като при спорт от потта и влагата дисплейа се запотява и кейса става мъгляв, а тъча нереагиращ.

Няма идеален вариант, но от проучванията ми има някои марки, които предлагат качествени протектори, които при правилна инсталация седят с месеци без да се разлепят.

Редактирано от TheBlessedOne
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За идея повече кинти(19$) взимаш Spiegen Rugged armour case. Марката е общоизвестна с качествени продукти, а поставянето е детска игра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всички са един дол дренки, смених 5 протектора и 3 защитни кейса, абсолютно безполезни. Фолиата се разлепват, отделно не реагира добре на допир. За защитните кейсове ... Слагам само ако върша тежка работа или в планината и това са моменти в които знам ,че няма да ми трябва да докосвам дисплея, просто не се получава. Отказах се вече да си хвърлям парите само , а и на две места го надрах и ми е все тая вече. Удрял съм го блъскал съм го, търкал съм го и нищо не му е ставало но ако ви кажа къде и как го одрах ...... На шибаните плочки в тоалетната , за част от секундата се тръкна и му се ... мамата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За протектори ти препоръчвам сервиза на Самсунг (поставят протектори за всякакви марки). Много са добри момчетата и ги поставят с някаква специална машина. Другия вариант е до Теленор на Образцов дом. Има едно магазинче между Теленор и лили мисля, то е част от един голям магазин навремето продаваха злато. Влизаш и веднага в дясно едно русоляво момче работи там. Има голям избор от протектори лепи ги на място. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Иан Иванов написа:

препоръчвам сервиза на Самсунг

Еб@ваш ли се ?

:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Alxx® написа:

Еб@ваш ли се ?

:)

Звучи така във форум на Apple :D, но съм сериозен. Момчетата са много при поставяне на протектори. Ходих в iCenter, след като дадох 40лв за протектор, който в алито е 2$, се разлепи на сутринта, това стана вечерта като взех телефона. Отидох да попитам дали може да се направи нещо по въпорса и каката видимо абсолютно незаинтересована на коя планета живее даже "ам вижти сега, туй не е наша грешка, тука си са залипи..."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано (редактирано)

Решението е открито и вече съм с поставен протектор и идващ към него кейс! Ако някой се интересува за свой часовник, нека прочете следващите редове и се надявам примера да ви е полезен! Първо, специални благодарности на Иан Иванов, че ме насочи за инсталация на протектори към Пласто сервиз (двата инженера, които работят към Samsung сервиза)! Не знам дали нарушавам правилата, не го казвам за да правя реклама, просто хората са професионалисти и свършиха перфектна работа и то бързо!
Сега към самото решение. Тъй като бях прочел и прегледал какви ли не протектори, цялостни, частични, и т.н. ще ви кажа защо се спрях на Whitestone Dome Glass. Преди това ще разгледам вариантите:

  • Кейсове, които покриват и дисплей-а - твърдо НЕ (бях с такъв) - не само, че дисплей-а през фолиото му изглежда все едно е някакъв евтин смартчасовник купен от AliExpress, но в момента, в който се запоти дисплейя се зацапва не само отвън, но и отвътре и става мътен, а тъч контролите губят чувствителност.
  • Протекторите - има евтини фолиа за 10 - 20 лв, има и по-скъпи, стъклени за 35 лв и нагоре. От проучванията, а и от личен опит със стъклени за iPhone трябва да ви кажа, че стъклените наистина пазят от по-сериозни шокови удари, като това което става е че се начупват абсорбирайки шоковата сила и по-този начин дисплей-а остава невредим. Така си спасих на 2 пъти iPhone-а и знам, че работят! Относно чувствителността и качеството на картината, мога да кажа, че спрямо първите модели преди години, стъклените са далеч по-тънки и няма нито да забележите разлика на външен вид, нито на чувствителност на тъча. Не мога да твърдя, че няма качествени протектори с фолиа, но знам, че те предлагат по-слаба шокова защита.

Накрая стигаме и до конкретният избор на продукт. В случаят проблемите за много от нас са известни - протектори с лоша видимост/чувствителност или протектори, които се отлепят дни след като са инсталирани. При стъклените основните проблеми са, че се начупват или при поставянето или при експлоатация. Няма идеален вариант, но след като гледах доста специалисти, които правят ревюта на маса протектори, стигнах до извода, че Whitestone Dome Glass е доста успешен продукт, поради факта, че стъкленият протектор не понижава качеството на картината, не се губи чувствителност и при правилна инсталация седи като покрива почти до ръбовете на дисплей-а. Основното му предимство спрямо проблемните протектори, които се разлепят е, че ползва UV залепващ гел, който не само покрива краищата на протектора, но и цялото тяло на протектора с дисплей-а, като не оставя слабости за разлепяне. Технологията е една от малкото, които при облъчване с UV лампа заема леко заоблена форма, за разлика от старите, които са негъвкави.
Разбира се, идва момента и с цената. В момента на закупуването му от Amazon UK цената му беше £31.40 или 69 лв (без доставка). Разбира се в зависимост от магазина и начина на доставка, цената може да варира, като смятам, че цената която платих е по-висока от нормалното, но беше една останала бройка. Много хора ще кажат, че това е глупост и има по-евтини варианти. Истината за мен е, че да спестиш 20 - 30 лв, за нещо което предпазва часовник започващ от 900 лв (в моят случай със Stainless Steel 1756 лв) е като да вземеш Tesla S и да си носиш дърва за вилата, щото не ти се дават пари за фирма за пренос.  Инсталацията си я платих, но тук си е личен избор. Смятам, че е прекрасно обяснено в упътването и има упътващо видео в YouTube, където ви го обясняват като на американци от Тексас. :)

Отговорът ми се получи доста голям, но искам наистина да покрия нещата в детайли и да ви дам позицията си след доста изгледан и прочетен материал. Разбира се, времето ще покаже, дали протектора наистина е устойчив. Завършвам със снимки от различни ъгли да видите как изглежда протектора с и без кейса (който идва в комплекта) както и как изглежда с две верижки (кожена и спортна на Nike)

Whitestone Dome Glass опаковка

IMG_0912 2.jpg

IMG_0917 2.png

Снимки без кейс (кожена)

IMG_0932.png

IMG_0933.png

IMG_0935.png

IMG_0938.png

IMG_0942.png

IMG_0949.png

Снимки с кейс (кожена)

IMG_0950.png

IMG_0953.png

IMG_0955.png

IMG_0963.png

IMG_0960.jpg

Снимки с кейс (спортна)

IMG_0964.png

IMG_0967.png

IMG_0971.png

IMG_0974.png

Редактирано от TheBlessedOne
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че си останал доволен. Пламен е много точен. Ако нещо стане със стъклото до месец след поставянето му отиваш на място и го оправят без никакви проблеми. И аз се глася за едно стъкло на Dome, че сега съм с едно смешно. На предния телефон бях с Dome, уникално е. Наистина е скъпо, но си заслужава. Не се замазва, няма загуба на картина. Бях си го поръчал и си го лепих сам. Голям страх беше да не го омажа, но всичко се получи перфектно. Има мисля че пакети от по две стъкла. Ако някой се интересува можете да се комбинирате с друг колега от форума и така ще излезе около 50лв на човек. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...

Аз да питам да не отварям тема, толкоз ли се драскат тия часовници че се лепят тия ужасии? Айде за телефон дето може да го изпуснеш,  да ама за часовник? Аз имам няколко механични и кварцови до сега не ми се е случвало да изчаткам някой?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен няма нищо за три месеца, но за сметка на това мъжа ми остърга неговия в един ръб и има грозна драскотина на екрана. Има си полза от протектор, като имаш предвид, че можеш и да го нацелиш да се счупи, но аз още не съм открила подходящ, пък и не мога да ги лепя сама.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Накратко - недей да слагаш протектор на часовника.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...