babayaga Публикувано Октомври 11, 2020 Публикувано Октомври 11, 2020 Здравейте, обмислят да закупя Apple Watch SE и искам да попитам коя версия да избера само gps или gps+cellular? Моля да споделите личните си впечатления за да знам в каква посока да се насоча. Благодаря предварително. Цитирай
ne4o Публикувано Октомври 11, 2020 Публикувано Октомври 11, 2020 Аз бях пред същата дилема преди година и половина. Имах намерение да взема cellular версията, с надеждата в близко бъдеще, някой Бг оператор да пусне e-sim. Отказах се и взех GPS версията, за което не съжалявам. До момента все още никой тук не предлага e-sim. Ако живеещ в Бг, имай това в предвид. Иначе, разликата между двата е единствено във възможността на cellular версията да работи самостоятелно, с мобилна мрежа. 3 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 12, 2020 Публикувано Октомври 12, 2020 Обади се и попитай някой оператор, кога ще пускат еСИМ, но без да ти казват "скоро". Просто питай, възнамеряват ли в рамките на няколко месеца да пуснат. 1 Цитирай
kal1ch Публикувано Октомври 12, 2020 Публикувано Октомври 12, 2020 За да работи cellular часовника, трябва оператора да поддържа eSIM и дублиране на номер - т.е. възможността няколко SIM карти да ползват един и същи номер. А1 поддържат първото от около година, но очевидно нямат никакво намерение да вкарат и второто. Моя глас отива за GPS. 1 Цитирай
ludiamax Публикувано Октомври 12, 2020 Публикувано Октомври 12, 2020 От А1 поддържат и второто от поне 10 години. Аз имам две сим карти с един и същ номер. Едната е е-сим, другата пластика. А каква е разликата между е-сим за телефона и за часовника? 2 Цитирай
drjivago Публикувано Октомври 12, 2020 Публикувано Октомври 12, 2020 Вероятно никаква, но а1 не продават часовника официално и съответно не поддържат е-сим за него 1 Цитирай
ludiamax Публикувано Октомври 12, 2020 Публикувано Октомври 12, 2020 Е, вероятно има разлика. Иначе си взимаш е-сим и слагаш на часовника. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 12, 2020 Публикувано Октомври 12, 2020 Поддържат е-сим, но не за AW. Защо? Брах ли им лайката. Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 13, 2020 Публикувано Октомври 13, 2020 Само да не е щото никой не внася селулар, а никой не внася селулар, щото никой не поддържа е-СИМ. Цитирай
ML16 Публикувано Октомври 13, 2020 Публикувано Октомври 13, 2020 До колкото ми обясниха от един от операторите/не е от front office или call center/ процеса на “купиране” е различен и трябва да се сертифицира от Apple. 2 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 14, 2020 Публикувано Октомври 14, 2020 Демек, най-вероятно, скоро няма да стане. Аз така го разбирам поне. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 14, 2020 Публикувано Октомври 14, 2020 Ако пуснат есим за часовника, бих го пробвал, но не и ако искат над 10 лв/м. Реално не знам колко толкова бих го ползвал. Яко е за спорт, разходки, когато не ти се мъкне телефон.. Още повече е супер комбо с еърподс. Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 20, 2020 Публикувано Октомври 20, 2020 Просто липсата на информация, нещо характерно за нашите "оператори", обърква хората и се появяват теми, като тази. Вместо човека да се чуди и пита тук, може просто да получи адекватен и точен отговор при мобилния си оператор, е да ама не! Там се започва едно мотаене, чудене, мънкане и накрая се приключва с поредното предложение за мобилен интернет, домашен такъв с "безплатна" телевизия. Аз нямам Apple Watch и се зачудих, дали да не си взема този път, но и аз не знам какъв, именно по горната причина. Реално най-лесно е да се вземе такъв със селулар, пък ако пуснат е добре дошло, ако ли не, той часовника си бачка. Е да ама и за мен, и за човека пуснал темата, това са едни 200 лв. отгоре. За момента това е единствената разлика, 200 лв. Цитирай
kal1ch Публикувано Октомври 20, 2020 Публикувано Октомври 20, 2020 Има още две разлики - cellular моделите имат различна мелодийка при звънене и червено пръстенче на дигиталната коронка. 1 Цитирай
babayaga Публикувано Октомври 20, 2020 Автор Публикувано Октомври 20, 2020 След дълго четене на коментари,гледане на клипчета и още едно колебание дали да взема 6 или SE версията,както казва колегата @niksan76 разликата от едни 200 лева не е малка,стигнах до извода че най-добрата опция към момента е закупуването на apple watch SE лично аз съм се спрял на 44мм+cellular,като говорих с оператори на а1 и ми заявиха че към днешна дата предлагам еСИМ карти,които могат да се ползват на смарт часовници.А относно разликата в 6 и SE лично за мен и моите нужди мисля,че опцията always on display и тази за измерване на кислорода в кръвта,заедно с ECG функцията,която показва колко ми е пулса не считам за нужно да хвърля едни 300+ лева за apple watch 6+cellular,защото долу горе толкова е разликата в двата модела,като мисля даже че покупката на найк версията е още по-добра опция имайки в предвид,че всички видове каишки(бандове) са сходни за модела.А относно колебаенето дали да е GPS или cellular версията стигнах до извода че разлиаката е около 90лева,така че е дори и операторите да не предлагат еСИМ карти към момента мисля че е излишно сега да се закупи GPS и след време да се ъпгрейдва към cellular.Надявам се и аз да съм помогнал за избора ви.Благодаря на всички които отговориха на въпроса ми. Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 20, 2020 Публикувано Октомври 20, 2020 Колега, подкрепям избора ти, но мисля, че от А1 отново са се изказали неподготвени и не поддържат еСИМ, съвместим и работещ на Епълуоч. Това в никакъв случай, не трябва да те разколебава за избора. Наистина може пък да пуснат и по-рано от необозримото бъдеще. Цитирай
babayaga Публикувано Октомври 20, 2020 Автор Публикувано Октомври 20, 2020 И аз така си мисля,че не поддържат но пък знае ли човек око да види,ръка да пипне е работата при тях ? Цитирай
ludiamax Публикувано Октомври 20, 2020 Публикувано Октомври 20, 2020 Преди два дни разговарях с тях-не поддържат за апъл. Поддържат за няк’ви други, измислени часовници. ? Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 21, 2020 Публикувано Октомври 21, 2020 Въпроса е имат ли интерес да предлагат и дали ще предлагат. А кога ще предлагат, не мисля, че и да знаят ще кажат по телефона. Подобна информация, може да даде единствено някой по-високо стоящ в йерархията служител. Цитирай
robot Публикувано Януари 1, 2021 Публикувано Януари 1, 2021 (редактирано) Чудя се дали да се взема епъл часовник и освен ЕКГ и кислорода в кръвта, за които видях в сайта, може ли да се мери нещо друго - примерно пулс, кръвно налягане, кръвна захар, температура? Редактирано Януари 1, 2021 от robot Цитирай
ludiamax Публикувано Януари 1, 2021 Публикувано Януари 1, 2021 Някои даже мерят и IQ-то. 1 3 1 Цитирай
robot Публикувано Януари 1, 2021 Публикувано Януари 1, 2021 Аз питам сериозно. Търся го специално по медицински причини. Нали това е основната идея на часовника? Ако не знаете просто, не отговаряйте! Цитирай
cvalio Публикувано Януари 1, 2021 Публикувано Януари 1, 2021 А ти като знаеш толккова - я обясни как се мери кръвна ззхар нли кръвно налягане ..... Цитирай
JmeLche Публикувано Януари 1, 2021 Публикувано Януари 1, 2021 Аз питам сериозно. Търся го специално по медицински причини. Нали това е основната идея на часовника? Ако не знаете просто, не отговаряйте!Нищо от изброените по-горе неща не мери(Кръвна захар и температура)! Просто за красота или определени функции се използва!PS: Хора, човекът просто попита, и вие започнахте да си правите таш@к с момчето, не е хубаво! Стегнете се бре ! Да е*а и разбирачите, като, не знаете, не пишете, като, не искате да отговорите на естеството на питането , просто подминавайте.Sent from my iPhone 12 Pro using Tapatalk 3 Цитирай
robot Публикувано Януари 2, 2021 Публикувано Януари 2, 2021 (редактирано) Не знам и за това питам, а вие почнахте да обиждате. Не го разбирам това. Ходете другаде да си избивате комплексите. Редактирано Януари 2, 2021 от robot 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.