Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• 0

Carplay

ElemenT (a.k.a. Chiko)

Въпрос

Публикувано

Здравейте!От скоро сме притежатели на Toyota Yaris 2007 година ,и решихме да сменим мултимедията.Тъй като сме двама ползващи iPhone решихме новата мултимедия да е с Carplay.До тук всичко е супер,но...на първо четене Carplay не е включен за “българският пазар”.Друго нещо което забелязах,че дори и да успея да подкарам това нещо на телефона си,трябва да го свържа с кабел...,a аз искам да избегна това!Харесал си един Alpine iLX-107 ,на който от ревютата разбирам,че може да се свърже безжично.Може ли някой да ми разясни как точки стоят нещата и ще бъда радостен да предложите вариант!Говорителите,които ще сменя са на Alpine и ми се щеше и ресийвъра да е такъв но...!Благодаря предваротелно!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Recommended Posts

• 0
Публикувано

При мен на мерко си работи. Само напоследък понякога Waze се задавя и не показва текущата позиция. Но като го рестартирам от телефона и се оправя. Обикновено става като съм карал на Waze, спра за малко и после тръгна пак

• 0
Публикувано

Да подбутна малко темата. Имам странен проблем, на двата автомобила имам жичен карплей, единия е мазда 6 другия ауди а3. Всичко работи уж добре, но когато закача телефона на аудито, започва да пари в рамките на 10 минути, и спира да зарежда. Толкова горещ става, че не се държи в ръка. На маздата се затопля докато се зарежда, но в рамките на нормалното. Някой дали се е сблъсквал с този проблем? Телефона е 12 мини с версия 16.1.1. На 15 положението беше същото, колите са с фабричен карплей и ползвам оригинални кабели, ако е от значение. Поздрави.

• 0
Публикувано

При Алди-тата е недоклесан софтуерът, както и при повечето ВАГ. Скоро ми се оплака клиент със Сеат Арона. Няма ъпдейти засега.

• 0
Публикувано

И при мен на Киа Рио 2020 при свързване на CarPlay телефона загрява (не е нещо екстриймно, но ме дразни). Чудя се дали да не си взема приставка за безжично предаване (които се пъхат в USB-то на мултимедията). Някой има ли наблюдения?

• 0
Публикувано

Приставката работи чудесно, но батерията пада бързо и телефонът пак загрява. Все пак се ползва през цялото време и не виждам как това ви учудва. Ползваш навигация, музика - всичко това товари процесор, GPS. При мен също загрява като е на кабел и спира да се зарежда на около 80%, като ми изписва, че температурата е висока и зареждането ще продължи като се охлади. Нито ме дразни, нито ме вълнува, не му обръщам никакво внимание. Колата е Мерцедес CLS, но според мен марката е без значение.

• 0
Публикувано

С Артеон 2021 работи без проблем безжично без никакво загряване.

• 0
Публикувано

Е ако е безжично е ясно, че няма да загрява според мен. Загрява защото се и зарежда. При мен на Фолксваген грее яко. Даже намаля яркостта на телефона заради прегряване. А от какво зависи дали може безжично колеги?

• 0
Публикувано

Зависи от мултимедията. При мен за съжаление е само с кабел (Киа Рио 2020). Предлага се допълнително USB Dongle чрез който може да стане безжични. Примерно ТОВА, но не знам кое си струва и кое не. 

• 0
Публикувано

Това работи чудесно, но както казах, батерията пада много бързо при безжично ползване. Това е причината повечето автомобили да се предлагат само с кабелен CarPlay.
На дълъг път винаги го ползвам с кабел, в града безжично.

• 0
Публикувано

Аз ползвам андроид мултимедия(Андроид 11 - 8-ядрен CPU, 8GB RAM, 64GB ROM, RDS, DSP, CARPLAY, СЛОТ ЗА СИМ КАРТА) с вграден CarPlay от Carmedia. Имам и двата варианта, кабел + WiFi. Ползвам само WiFi CarPlay и телефона се зарежда безжично на тази стойка. Всичко се държи доста стабилно без лагове или крашофания. Телефона е топъл, но никога горещ или прегрял. Сложил съм стойката така, че лятото климатика да духа студено в телефона и въпреки, че слънцето го грее, пак не прегрява - зимата затварям клапата. Явно най доброто решение е WiFi CarPlay + безжично зареждане.

• 0
Публикувано

От известно време насам има един бъг при мен, когато ползвам безжичен карплей посредством китайско устройство на Мазда 3 '19.
Както може би е при всички, има 2 вида сила на звука - когато слушате музика например и когато слушате гласови сигнали (от навигация). Правя едно обаждане и всичко е наред. Правя второ и чувам супер слабо отсрещната страна и като се опитвам да увелича звука, ми излиза варианта все едно увеличавам и намалявам силата на гласовите команди (тип навигация).
При някой наблюдава ли се подобен проблем и имате ли идея за фикс?
С кабел не съм забелязал този проблем, но и го ползвам така само на дълъг път.
Иначе честно казано не съм забелязал телефонът (14ПМ) да ми загрява при ползване на безжичен карплей.

• 0
Публикувано

В допълнение към горното, хванах го че не е от безжичния, а проблемът се проявява и в жичен режим. Така че си е бъг на карплей свързан със Сири. Защото ако не ползвам сири да набирам, всичко е наред.

• 0
Публикувано
Приставката работи чудесно, но батерията пада бързо и телефонът пак загрява. Все пак се ползва през цялото време и не виждам как това ви учудва. Ползваш навигация, музика - всичко това товари процесор, GPS. При мен също загрява като е на кабел и спира да се зарежда на около 80%, като ми изписва, че температурата е висока и зареждането ще продължи като се охлади. Нито ме дразни, нито ме вълнува, не му обръщам никакво внимание. Колата е Мерцедес CLS, но според мен марката е без значение.

Учудва ме, защото на маздата не прегрява. Само на аудито, на маздата си зарежда до 100% без да изписва че телефона е прегрял.

• 0
Публикувано

И ползваш едни и същи приложения винаги и при еднакви условия ли? Щото няма логика да има разлика, изходния волтаж и ампераж на USB портовете е еднакъв. Всичко зависи от приложенията, които ползваш и температурата в колата. Ако го пече слънце или му духа топло от парното, ще прегрява.

• 0
Публикувано

Едни и същи, waze, tidal или my tuner pro. И да, няма никаква логика, винаги карам на 22°, и държа телефона така, че нито да го духа топло, нито да го пече. В маздата няма никакъв проблем.

• 0
Публикувано

Имам следния проблем: като закача на карплей вградения микрофон на колата се чува мнооого тихо при разговор. Иначе си работи микрофона Ок при команди директно към колата

• 0
Публикувано

Явно този проблем е при всеки, пуснаха с 16.1 IOS поправки в Carplay именно микрофона, но проблемът се влуши, и при мен при разговор през кабелен карплей не ме чуват! След включване/изключване се оправя и така постоянно

Sent from my  iPhone 14 Pro using Tapatalk
Pro

• 0
Публикувано

Какво имаш предвид под включване изключване? На апарата?

• 0
Публикувано

С iPhone 14 Pro Max няма никакво греене при ползване на CarPlay безжично. С 12 Pro грееше сериозно.

• 0
Публикувано

Понеже търсех и се чудих какъв адаптор да си взема за безжичен Apple CarPlay, накрая се спрах на Carlinkit 3.0 (от немският Амазон). Играчката е много добра, зарежда доста бързо и лагване не се усеща. Сега остана да си намеря и добръ Wireless Charger и ще съм много щастлив. 

• 0
Публикувано

Аз държа един кабел и безжичната кутийка. И като карам из града съм на безжичната кутийка и телефона в джоба. А като тръгна на дълъг път и минавам на кабела да зарежда от там.

• 0
Публикувано

И аз съм така. Само трябва в този случай (дълъг път) да вадя безжичния карплей, иначе се бърка.

• 0
Публикувано
При мен на мерко си работи. Само напоследък понякога Waze се задавя и не показва текущата позиция. Но като го рестартирам от телефона и се оправя. Обикновено става като съм карал на Waze, спра за малко и после тръгна пак

При мен също го правеше от време на време, сега на безжичен почна много често. И с рестарт на приложението от телефона не винаги помага. Но ако му задам локацията на waze да я ползва винаги, проблема изчезва. С мапс и с гугъл мапс няма такъв проблем. С гугъл мапс, жично или безжично показва бял екран, докато не отворя картата и на телефона, странно.

• 0
Публикувано

Предложете добър безжичен адаптер за Carplay.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...