zlia Публикувано Декември 2, 2022 Публикувано Декември 2, 2022 Фактура ми е пратил търговеца на Емаг, а куриера ми пусна от апарата една Разписка с данни на доставчика, печат и платената сума. Единствено гаранцията не беше в кутията (надявах се, че ще я получа след това по електронен път), което в случая ми е важно и което си изисквам от Емак, защото румънски не знам и няма как да се разбера с румънския търговец (мога да го упомена, но не знам дали е редно). Иначе да, Alxx е прав, връщам им ги, а документите на НАП, КЗП и който се сетя.Как ти прати фактура в брой за сума по-голяма от 5000лв? Или са били две отделни?Или инфото ми за праг от 5000лв в брой не е актуално?А и още нещо- това е форум за споделяне на мнения и информация. Не виждам нищо нередно в това да се назовават фирмите с истинските им имена. След като си казал емаг, кажи и другата фирма, за да имаме едно наум при покупка от нея. Според мен гаранцията трябва да ти я даде не емаг, а търговеца. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Русев Публикувано Декември 2, 2022 Публикувано Декември 2, 2022 Фактурата на фирма ли е или на физическо лице?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
БОБИ ИКОНОМОВ Публикувано Декември 2, 2022 Публикувано Декември 2, 2022 преди 8 часа, zlia написа: Кеша над 5000 не е ли забранен? Sent from my iPhone using Tapatalk Кеш можеш да плащаш до 9999 лв., след това банков път. Цитирай
niksan76 Публикувано Декември 2, 2022 Автор Публикувано Декември 2, 2022 Да, кеша е до 10к. Иначе румънския търговец е Flanco. преди 42 минути, zlia написа: Според мен гаранцията трябва да ти я даде не емаг, а търговеца. Реално той е длъжен да ми прати гаранция, на хартия или електронен път. Емаг се явява в случая посредника, защото мейла за контакт с Flanco e flancoretailsa@emag.bg, деме през Емаг. Телефона е на румънски и пак няма как да се свържа директно. Доколкото съм запознат този Flanco е доста голяма фирма в Румъния и затова смятах, че няма проблем. Цитирай
zlia Публикувано Декември 2, 2022 Публикувано Декември 2, 2022 Абе то кат се замисля може пък емаг да са длъжни да дадат гаранцията. Все пак ти имаш с тях отношение, а не с техния търговец, но може да са си написали друго в техните условия. А иначе толкова ли по-евтини бяха там лаптопите от покупка от БГ търговец или от Германия примерно?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
niksan76 Публикувано Декември 2, 2022 Автор Публикувано Декември 2, 2022 Не знам цените в Германия, но от българските вериги бяха с нещо от порядъка на 20% Цитирай
mirror Публикувано Декември 2, 2022 Публикувано Декември 2, 2022 Взех макбук еър М1, 8ГБ рам, 256ГБ ссд за 1999 лв. Black Friday 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 2, 2022 Публикувано Декември 2, 2022 Държава видимо нямаме. На нас остава да си правим сметка кому гласуваме с доверие(пари...). Емаг искат да лапат и да заобикалят закони, ами аз, няма да им дам и стотинка. Навремето ми завъртяха подобен иширет с Ардес, относно покупката на SSD. Ами, поконтактувах си с Ардес директно и оттогава съм им фен, ама без участието на емаг. Мразя да плащам на паразити с нулева полза. Цени се договарят със всеки, а паразитът лапа, ама иска да не поема никаква отговорност. P.S. Минутка за реклама: оттогава съм(и мои клиенти) с SSD-та Kingston от Ардес. Нямам нито една рекламация с години. Стоката става. 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Декември 3, 2022 Автор Публикувано Декември 3, 2022 За съжаление в моя случай не знам кой е онова дето се поставя в рисайкъл бина, Фланко или Емаг, или и двамата. Единия ми пратил стоката без гаранции (дали умишлено или поради натовареност от Черния Петък ще ми я изготви със закъснение, не мога да знам), а другия в качеството си на посредник си трае. Интересно ми е ако не беше Емаг, а Амазон, или Ибей (през ПейПал), дали щеше да е подобна ситуацията. Аз реално прибрах и не ползвам и този, който отворих и за който пуснах темата за батерията (другия не е и разпечатван), защото виждайки как вървят нещата, не знам дали ще мога и да ги върна след като единия е отварян. Вече всичко очаквам от тези двама “търговец/посредник”. P.S. Извинявам се, че измених темата, която пуснах! Цитирай
Anthony Публикувано Декември 3, 2022 Публикувано Декември 3, 2022 Според мен си ги ползвай и това е. Гаранцията ти е валидна от деня на активирането на устройството и е 12 месеца. Както за iPhone и iPad. Никой в оторизираните сервизи няма да ти я иска на хартия или на каквото и да било. Може и затова да не са ти я пратили. Пази си фактурата и това е. 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Декември 3, 2022 Автор Публикувано Декември 3, 2022 Да, сега проверих на сайта на Епъл, всичко е наред. Гаранцията си е активирана и е до 27.11.2023г. Надявах се търговеца да спази законодателството и да ми предостави 2г., но явно не му се дава една година за негова сметка. Искаше ми се да можех поне през Епъл да си доплатя да удължаване на гаранцията с още една година, но нали знаем, че от България няма как да стане. Цитирай
Anthony Публикувано Декември 3, 2022 Публикувано Декември 3, 2022 Ти го взимаш от Румъния реално, а там нашето законодателство не важи. А и ако фактурата ти е на юридическо, а не на физическо лице, дори и по нашето законодателство си с 12 месеца гаранция. Цитирай
zlia Публикувано Декември 3, 2022 Публикувано Декември 3, 2022 Не важи ли 24 месеца за целия ЕС?А и отделно в сайта ясно си пише с колко гаранция се продава продукта. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Veselin Panov Публикувано Декември 3, 2022 Публикувано Декември 3, 2022 Не важи! Купувал съм сегашния ми MacBook Pro 2019 от Media Markt в Германия и гаранцията е една година. Цитирай
niksan76 Публикувано Декември 3, 2022 Автор Публикувано Декември 3, 2022 Фактурата ми е на мое име, на физическо лице. А ето и какво е написано за Flanco, на сайта на Емаг: https://www.emag.bg/flncyqh/103888/v?ref=see_vendor_page Тук, където е обявата, също пише 24 месеца. https://www.emag.bg/laptop-apple-macbook-pro-14-2021-apple-m1-pro-ram-16gb-512gb-ssd-8-jadra-cpu-i-14-jadra-gpu-silver-int-kb-mkgr3ze-a/pd/DW0SVXMBM/ Цитирай
zlia Публикувано Декември 3, 2022 Публикувано Декември 3, 2022 От това по-ясно здраве му кажи :-)Емаг са си го написали -24 месеца. Както и са написали, че гаранцията трябва да е в кутията(пълна глупост 2022 година), но ако я загубиш можеш да си я дръпнеш от сайта им. Та търси си я от тях. Аз си мисля, че наистина сега им е натоварено и затова е станало това недоразумение. Гледам Фланко устойчиво са с положителни коментари, но винаги може да се издънят де. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Anthony Публикувано Декември 4, 2022 Публикувано Декември 4, 2022 Фактурата ми е на мое име, на физическо лице. А ето и какво е написано за Flanco, на сайта на Емаг: https://www.emag.bg/flncyqh/103888/v?ref=see_vendor_page Тук, където е обявата, също пише 24 месеца. https://www.emag.bg/laptop-apple-macbook-pro-14-2021-apple-m1-pro-ram-16gb-512gb-ssd-8-jadra-cpu-i-14-jadra-gpu-silver-int-kb-mkgr3ze-a/pd/DW0SVXMBM/ Ами значи в случая си в пълното си право да недоволстваш. Продължавай да ги натискаш. Не вярвам да е умишлено, по-скоро са мърди. 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Декември 5, 2022 Автор Публикувано Декември 5, 2022 Получих гаранция, но един брой (лаптопите са 2) и в полето сериен номер, не пише нищо, празно седи. Самата гаранция е с някакъв номер и дата и е написано, че е по фактура, еди кой си номер (за съжаление и на фактурата, няма серийни номера на лаптопите). Цитирай
Русев Публикувано Декември 5, 2022 Публикувано Декември 5, 2022 Значи можеш да си ги попълниш по твое усмотрение. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 5, 2022 Публикувано Декември 5, 2022 Именно. Много ги мързи магазините особено по черен петък да попълват гаранционните карти. Поръчвах множество домакински уреди последните седмици и повечето дойдоха с празни гар. карти само с печат на тях. Попълних си ги с данните на уредите. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
БОБИ ИКОНОМОВ Публикувано Юли 18, 2023 Публикувано Юли 18, 2023 Здравейте, да не отварям нова тема пиша тук. Имам MacBook Pro 14’ с който работя от около година с вкаран I Cloud акаунт. Днес отворих за да работя и ми изписа на Английски че вероятно е откраднат и се заключи. Иска 6 цифрен ПИН. А в телефона в облака го дава че всичко е ОК, че има остатъчна гаранция. Някой с подобен проблем да е имал? А и не трябваше ли ако беше краден да търси акаунт а не ПИН? Цитирай
ludiamax Публикувано Юли 18, 2023 Публикувано Юли 18, 2023 Що не драснеш на съпорта с това описание? Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.