kaloferov Публикувано Декември 26, 2022 Сподели Публикувано Декември 26, 2022 Здравейте! От известно време имам проблем при стартирането на MacBook Pro 2017 - показва се папка с въпросителен знак, който мига. Правих всичко което можеше да се прави като преинсталиране, first aid, но не се оправя, след рестартиране няколко пъти ( като преди това съм влязъл с command + R и от там съм цъкнал рестарт ) си тръгва, но след това като го затворя същия проблем. Карах го на един сервиз в Бургас, почистиха ми ssd-то и вътре частите, като след това близо месец нямах проблем, но ето че проблема пак се появи. Майстора ми беше казал, че най вероятно е проблем със ssd-то и ако продължи да прави проблема, да си го сменя. Някой може ли да ме посъветва какво да направя, от къде мога да си взема ново ssd и някой читав сервиз в Бургас? Мерси! Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 26, 2022 Сподели Публикувано Декември 26, 2022 Сменяй, дискът е пътник. Питанката е защото буутлоудърът не го вижда при всеки старт. Лично аз, дискове купувам от Ардес или от ибей. Сервиз за смяна на ссд не ти трябва, само отвертка и едно клипче в тубата. Елементарно е...Колегата gogi6 ако си е в района може да ти удари рамо, питай го. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
judasa Публикувано Декември 28, 2022 Сподели Публикувано Декември 28, 2022 Ако не се оправиш сам, зад хотел Космос. Iservice. Търсиш Мариян. По читав от него с i-устройства не познавам. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Декември 29, 2022 Сподели Публикувано Декември 29, 2022 Съжалявам, че отвличам темата, ама точно в момента и аз имам същия проблем с тази разлика че става въпрос за мак мини (late 2012), на което смених диска с нов ССД. Опитах всичко от съпорт страниците на Епъл, но не мога да вляза нито в диагностика, нито в internet recovery. Идеи?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 29, 2022 Сподели Публикувано Декември 29, 2022 SMC reset и опитай също с друга клавиатура. От външен диск/флашка опита ли? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Декември 29, 2022 Сподели Публикувано Декември 29, 2022 Успях с буут флашка да инсталирам мохаве, но има проблем. При всеки рестарт се появява зачеркнат кръг при буут. След изключване от копчето и включване буутва нормално. С друга клавиатура успях да вляза в рекоувъри и казва, че дискът а наред. Пуснах му реинстал на ос от там. Успешно най-накрая му направих и прам ресет и почна да се чува звук при старт, а досега го нямаше. Не ще да влезе в диагностиката обаче. Даде грешка на черен екран, че не може да намери някакви си файлове.Прави ми впечатление, че вентилаторът не работи. Утре ще го огледам дали нещо не се е разкачил конектора от дъното. Това мини е на приятел и се оплакваше, че работи много бавно. Беше с 4 ГБ РАМ и 500 бавен диск. Вече е с 16 рам и 500 ссд, но ми скъса нервите цял ден, а явно ще продължи и утре. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 30, 2022 Сподели Публикувано Декември 30, 2022 Честотата на плочките отговаря ли на старите? Предвид възрастта, бих го почистил цялото с препарат и бих сменил пастата/лепенките за охлаждане. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Декември 30, 2022 Сподели Публикувано Декември 30, 2022 Да, рамта е наред. Само е на 1.35в, а не 1.5, но четох че така се и препоръчва. Вентилатора наистина се беше разкачил, но не се оказа причинителя, компютърът само загряваше повече. Установих, че при shut down и последващо стартиране, всичко е наред. Когато обаче му дам рестарт (било то от менюто или по време на ъпдейти, когато сам се рестартира), тогава по-бавно се пълни прогрес бар-а и накрая дава зачеркнатия кръг. Четох, че това значи, че не намира диска, от който да буутне. Активирал съм трим. Сега влязох през интернет рекоувъри, форматирах диска този път в Mac is journaled (преди беше с apfs) и му тегля mountain lion (първата ос, с която е дошъл), като после мисля направо Вентура да му набия да видя как ще е там. Но още след първия рестарт след като си изтегли инсталационните файлове, веднага изкара кръга отново. След изключване и включване инсталацията продължава. Правих pram и smc reset. Verify и repair disc през рекоувъри (не даде грешки). Наистина не се сещам за друго.. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 30, 2022 Сподели Публикувано Декември 30, 2022 Освен друг диск, не знам. Аз, си мислех за проблем с афс, защото на моя имах ядове откакто минах на напушена сиера(той е до тук), а на един 21,5" 2016-та имах същите под Монтерей. Странно. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Декември 31, 2022 Сподели Публикувано Декември 31, 2022 Разчетох се във форума на https://www.ifixit.com/Answers/View/111071/Dual+Hard+Drive+kit+with+Samsung+Pro+840+256ifixit и се оказва, че има проблем с епълския сата кабел и ССД дискове, по-специално Самсунг, какъвто съм взел. Поръчах нов от Али за другия слот (минито разполага с 2) и го чакам след около месец да дойде и да видим... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 31, 2022 Сподели Публикувано Декември 31, 2022 Както споменах преди, от няколко години съм на Кингстън-и на двата мак-а и няколкото пц-та - нула проблеми. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.