Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Когато набирам някого от моя Watch Ultra 2, как да изключа говорителя на часовника...


Павел Василев

Въпрос

Привет колеги, когато са ви свързани безжичните слушалки, (в моя случай е слуховия ми апарат свързан чрез директен стрийминг) когато набера някого чрез часовника ми Watch Ultra 2, се активира говорителчето на самия часовник а не чрез безжичната ми слушалка (слуховия ми апарат), къде и каква настройка трябва да пипна, иначе ако се обадя от телефона, тогава се свързва директно с безжичната слушалка - в случая слуховия ми апарат?

Редактирано от Павел Василев
При обаждане а не при приемане на разговор
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

10 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

За да чуваш през слуховия си апарат от часовника, трябва да ги сдвоиш. Тогава обаче, няма да чуваш от телефона. Едва ли слуховия ти апарат може да се сдвои с две устройства едновременно и трябва да превключваш според случая, което е доста неудобно. Не знам в каква степен ти е увреден слуха, но AirPods Pro 2 имат страхотни възможности  за хора,с проблем със слуха и могат да бъдат сдвоени,едновременно с часовника и телефона ти. 
ПП.Виж повече инфо тук https://support.apple.com/bg-bg/guide/iphone/iph470b1833/ios

Редактирано от ne4o
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Привет колеги, как стоят нещата при входящо обаждане, когато съм със включени постоянно безжични слушалки - в моя случай е слуховия ми апарат, работи на същия принцип като при безжичните слушалки, в момента в който реша да вдигна входящо обаждане чрез часовника ми - Ultra 2, се включва по подразбиране високоговорителя на часовника, как да настроя часовника че като вдигна обаждане от часовника, да почна да говоря чрез безжичните слушалки а не чрез говорителя на часовника, иначе ако вдигна от самия смартфон, тогава по подразбиране говоря чрез безжичните слушалки - слуховия ми апарат?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Проблема е, че принципа е същия но не съвсем. Слушалките когато са на епъл и комуникацията не е съвсем като на слуховия апарат предполагам. След като по подразбиране не активира апарата когато отворите линията, едва ли ще може с някаква опция. Може да има нещо в accessibility опциите.
Има малко дребни и интересни гъдели когато всичко е епъл. Примерно започвам разговор от часовника на говорител, в момента който поднеса телефона към ухото си - разговора се прехвърля в телефона. По същия начин е със слушалите. Наблюдавам прехвърления между телефона и макбука автоматично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Публикувах заявка за добавяне на Bluetooth LE към следваща версия на WatchOS във форума за разработчици на Apple.

Просто ще трябва да изчакам и да видим дали слуховите апарати MFi ще станат съвместими с Apple Watches Ultra 2.

Използвах изкуствения интелект на Bing, да ми направи превода от БГ език на английски, дано е преведено прилично и разбираемо, това им писах във форума за разработчици на Apple и писах към техния съппорт на https://www.apple.com/feedback/.

Hello, when I receive a call and I’m with my hearing aid WIDEX EVOKE E-F2 440 , the moment I decide to answer the incoming call through my watch - Ultra 2, the speaker of the watch turns on by default. How can I set up the watch so that when I answer a call from the watch, I start speaking through my hearing aid and not through the speaker of the watch? That when my iPhone is next to me.

p.s. When will you have Bulgarian language for Apple Watch?

Не очаквам чудеса, но повече от това не мога да направя, ако случайно стане чудо ще ви пиша при развитие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

А пробва ли да приемеш обажданията със Siri, ако приема команди докато си с слуховия апарат (не знам дали слухови апарат има микрофон)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Има микрофон апарата, никога не съм и не знам как изобщо се ползва Siri, не знам английски ако това е от значение за да ползвам Siri?

Всъщност целия проблем се разрешава като просто вдигна обажданията от самия смартфон, но все си мисля че е супер елементарна функция като вдигна обаждането от часовника, просто часовника трябва да дава команда на смартфона да вдигне така, все едно вдигам от самия смартфон обаждане.

Нещо важно, тук не говорим да провеждам обаждания само със часовника без да е смартфона със мен, тогава със сигурност не може, поне докато не добавят Bluetooth LE към часовника, говорим когато и двете устройства са до мен заедно и часовника просто да служи като контролер да даде команда към смартфона като ми се обаждат, супер елемементарна функция е, а е толкова удобно когато съм в движение да цъкна на часовника за да приема дадено обаждане, вместо това да вадя смартфона от чантата ми и чак тогава да вдигна, цялата работа е за едно елементарно удобство когато си в движение просто да цъкна на часовника? 

Редактирано от Павел Василев
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

ППЦ имаш опция да отговориш с глас - буквално по една дума - за приемане и отказ, но сега видях че работи само с определени слушалки, така че също няма да ти свърши работа - Оповестяване на повиквания, съобщения и други със Siri на iPhone - Apple Поддръжка (BG)

image.thumb.png.36522057927ab3136808ce6e59fb8cec.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Между другото, когато пусна YouTube Music от часовника, автоматично почва да предава стрийминг поток към слуховия ми апарат и си слушам музика, това означава че часовника разпознава слуховия ми апарат автоматично и безпроблемно се активира като реша да слушам и пусна музика от часовника, това е причината да си мисля че е нещо дребно което трябва да се направи по настройките за да стане и при разговори от часовника?

 

Иначе не виждам логика, защо часовника при слушане на музика се свързва автоматично със слуховия ми апарат, а пък при разговори се активира говорителя на часовника....?

Редактирано от Павел Василев
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Писах ти и в другия форум, когато имаш входящо обаждане, от часовника не вдигаш от зелената слушалка а от трите точки, отговор от айфона. Така директно отговаряш от часовника, но разговора се прехвърля към телефона, ресепективно към слушалките, без да търсиш телефона.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

@Kery70 

Пробвах по твоя начин, не се свърза към апарата, единствено видях как смартфона ми почна да свети и премигва непрекъснато светкавицата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...