Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос за БДС клавиатура на MacBook Air


dessyteneva

Recommended Posts

Трябва да си взема нов макбук, харесала съм  Air М2, но има един проблем - не мога да пиша на фонетика и искам да е с БДС клавиатура. За целта обаче трябва да се чака 4-6 седмици за поръчка на нов от iStyle, което е много, просто не мога да го разбера това как в Бг не се доставят и няма на склад с българската клавиатура, толкова драпане за бг менюта, а това..., ама да не се отклонявам. Та въпросът ми е, ако го взема с английската клавиатура, може ли някъде да ми гравират БДС, без да падне гаранцията и съответно къде, за колко време и евентуално на каква цена? Предполагам, че за целта, ако въобще има такова място, ще трябва да се отваря машината, което ще прецака гаранцията, но все пак да си питам, та да знам, че съм изчерпала всички варианти и ще трябва да се примиря с дългото чакане. Не искам лепенки - селско е, изтриват се и направо е грехота да се съсипе машинката с такова нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Много благодаря, дано да стане, утре ще им звънна за подробности!


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, zlia написа:

Аз съм ходил при тези преди около 3-4 години, за гравиране на БДС на една клавиатура за таблет. Прикачвам снимки да се види как е. Като цяло съм доволен, но си има и минуси:

  • Някои от буквите се поизтъркват, но повечето са ок. При мен БДС буквите са леко оранжеви, оригиналните са белите и червените надписи
  • Както и при някои по-дребни клавиши, или с такива с повече символи, малко се сгъчкват допълнителните знаци - на цифровия ред 
  • Също не ми хареса че не са подравнени всичките букви - някои са по-нагоре, други по-надолу, както може да видите и сами
  • и най-големия минус за мен е че е нещо като апартамент, и не ми дадоха да чакам там, а ми казаха - иди, пий едно кафе, разходи се, и ела след 30-40 мин., и реално си оставяш устройството при тях. При мен клавиатурата се откачаше от таблета, така че я оставих отделно, но цял лаптоп, не знам дали бих оставил
  • за гаранцията не съм сигурен честно казано, и аз тогава не се сетих да питам

 

IMG_0308.jpg

IMG_0309.jpg

IMG_0307.jpg

Редактирано от robot
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано и аз си мислих за качеството, след като разгледах и прочетох инфото в сайта им. При клавиатури с подсветка пише, че се изстъргва боята, така няма да има разлика в цвета, но пък това със сгъчкването на символите ще ми е проблем и ще дразни...не знам, май не си заслужава риска. Иначе то си пише, че не може да се избира цвят и зависи от материала на клавиатурата, може би затова при теб са се получили жълтеникави буквите. По-добре си е да е оригинална, няма спор, тъпото обаче е чакането, месец и половина си е доста време, а и се притеснявам за здравето на моя макбук, който реално може да ме изостави изневиделица и да няма на какво да работя, затова търсех варианти да прескоча чакането. Както писах и горе - не мога да разбера защо не се поддържат поне минимума бройки с българска клавиатура, все пак не живеем в Китай и не вярвам само аз да съм с претенции за БДС. Ще видя, ще го помисля още малко, мерси много за отзивите, вероятно ме предпази от грешка, която щеше да ми боде очите години наред!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А мислила ли си да си вземеш външна клавиатура, която да си закачиш за мака? Също е идея, и дори е по-удобно, поне за мен. 

Примерно в Плесио имаш филтър за клавиатури с български букви - Клавиатури (plesio.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се иска честно казано, свикнала съм си направо на мака да пиша и ще ми се пречка. Много се разглезих от както си взех първото макче :) то честно казано на него му беше и по-удобна клавиатурата, mid 2010 беше и още работи, ама вече забавя и загрява. Ако нещо стане,  снего ще закърпя положението докато чакам новия, пък дано не се налага.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко встрани от темата ама да попитам: ако пишеш ежедневно, не знаеш ли наизуст къде са буквите? Питам защото имах случай миналата седмица…нося лаптоп на една позната - отваряме го - няма бдс. Като се нацупи…не можела да работи и т.н. Та го върнах в офиса и го пращаха в София да гравират буквите лазерно. Утре ще питам за фирмата. Може и да е същата която са ти дали по горе. Много добре изглеждаше. 60 пари ни взеха.
Моя м1 от Технополис има бдс. Аз пиша на фонетика, но имам една стара клавиатура от 22-3 години, която има страхотна механика на копчетата и още си я ползвам. Та тя няма ни един бутон на който да си личат надписи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15- на години, пряко волята си наложих да мина на фонетика, че тогава беше много зле с избор на лаптоп, с БДС.
  Виждал съм в Алито протектор за клавиатура с Cyrillic надписи, но за руски. Те  имаха някои различия. Отделно, усещането като пишеш на такъв калъф сигурно е ужасно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не съм пробвала да пиша без да ги има буквите, нямам идея дали ще стане… А за насила да свиквам не ми се иска, точно сега не е момента да се уча, натоварено ми е и не ми е до грешки и корекции. Редно е да има бройки и с БДС, ама като се замисля то у нас кое ли е като хората та и това.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Фирмата е “дата ин” …нямам идея как се пише точно. Добре беше станало. Може да видиш при тях “наживо”

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имах надежда да има готови в Технополис, но не… Ще видя, но вероятно ще поръчам от айстайл, като се познавам каква съм, ще ми боде очите непрекъснато, ако не го направят като хората, а то като не е предвидено място за буквите, няма да стане хубаво.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Реших да заложа на сигурното, взех си с фабрична БДС клавиатура. Благодаря на всички за съветите!01944793f37bdbf4186c549341482b7d.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...