Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

И как се оправи?

Публикувано
преди 6 часа, dessyteneva написа:

Оправи се, хора, леден е просто! Гадните гугълския боклуци, побеля ми главата от сутринта от 5 часа. Много благодаря на всички, които помогнаха!

Щях да попитам дали използвате много разширения за Chrome, защото това може сериозно да натовари браузъра.

на 28.12.2024 г. в 12:10, skpavlov написа:

Поръчах си Mac Mini с М4.Имам си мишка второ поколение, явно ще ми трябва клавиатура за предпочитане и с БГ. Не ми е удобна фонетика. Някой ползва ли нещо подобно и по бюджетно. Благодаря предварително.

Какъв е бюджетът ви?

Публикувано (редактирано)
Цитат
 И как се оправи?

Като махнах хрома, мислех че става ясно от горните постове. Явно нещо с последния ъпдейт се е омазало при него.

А за разширенията, имам само четири.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Редактирано от dessyteneva
Публикувано

Ако сафарито не те устройва, слагай едж или брейв - ползват енджина на хромиум по спомен и работят добре.

Публикувано

Пробвах вчера едж, много ми е объркано всичко, иначе има нужната приставка за копиране, но губя много време. Ще ползвам за момента сафари и от време на време хром, като се налага, дано му пуснат по-бързо ъпдейт. По-добре е да съм си на сафари, поне свиквам по-бързо с разместените позиции на нещата, но пък си е епълско и няма да направи подобен проблем предполагам. Още веднъж ти благодаря за помощта, толкова нерви похабих вчера, а имам и проблем с кученце (откриха й рак) и въобще не съм си с главата от месец насам, затова и трудно се ориентирах и трябваше да ме водиш стъпка по стъпка, знам че мразиш и се извинявам.

Публикувано

Жестоко сгъва сафарито при двайсетина отворени така, просто едва работи, не знам дали е нещо до настройки, или просто му куца мултитаскинга, но е мъка. За съжаление кой знае кога ще пуснат ъпдейт на хрома и ще трябва да се примиря, но ако е настройка, моля дайте идеи от къде и как да го оправя.

Публикувано

доколкото разбирам, само ти се оплакващ от Хрома?

Публикувано

Нямам идея дали съм само аз, но ми побеля главата вчера с него, докато разберем от какво грее лаптопа и топи батерията, зареждах 3 пъти и се притесних ужасно. Всъщност сигурно е нещо бъг с последния му ъпдейт, защото преди това не съм имала проблеми, но да, оплаквам се.

Публикувано
преди 6 минути, dessyteneva написа:

Нямам идея дали съм само аз, но ми побеля главата вчера с него, докато разберем от какво грее лаптопа и топи батерията, зареждах 3 пъти и се притесних ужасно. Всъщност сигурно е нещо бъг с последния му ъпдейт, защото преди това не съм имала проблеми, но да, оплаквам се.

Може би проблемът идва от някоя добавка или дори от всички тях.

Използвам Chrome като второстепенен браузър за определени задачи. Бях добавил няколко разширения и забелязах, че започна значително да натоварва системата. След като ги премахнах, всичко се върна към нормалното. Възможно е да е било бъг, кеш или нещо друго.

преди 34 минути, dessyteneva написа:

Жестоко сгъва сафарито при двайсетина отворени така, просто едва работи, не знам дали е нещо до настройки, или просто му куца мултитаскинга, но е мъка. За съжаление кой знае кога ще пуснат ъпдейт на хрома и ще трябва да се примиря, но ако е настройка, моля дайте идеи от къде и как да го оправя.

Какъв точно е проблемът със Safari? Какво имате предвид?

Публикувано
преди 12 минути, dessyteneva написа:

Всъщност сигурно е нещо бъг с последния му ъпдейт, защото преди това не съм имала проблеми, но да, оплаквам се.

Ами едва ли, никой друг, включително и аз нямаме пролем. Вярно, аз съмс МБ ПРО с ПРО процесор и 16гб РАМ, но все пак ... 

Много бавно отваря страниците сафарито, просто чакам, явно е натоварване с повече табове. Добавки в хром имам само четири, работя си с тях от години, не мисля че е от това, не знам. Ще го преживея седмица - две докато ъпдейтват хрома, въпреки че бих искала да си остана на него, за да не стават ситуации като вчерашната.

Пробвай да отвориш над двадесет таба и тогава виж дали товари, поне при мен се оправи заграбването като спрях да го ползвам и съм доволна. Ще се върна като видя, че няма проблем. И да, базова ми е конфигурацията, но не би трябвало един браузър да е проблем, макар и натоварен, поне според мен.

Публикувано
Току що, dessyteneva написа:

Пробвай да отвориш над двадесет таба и тогава виж дали товари, поне при мен се оправи заграбването като спрях да го ползвам и съм доволна. Ще се върна като видя, че няма проблем.

Ако имаш 8GB RAM, най-вероятно тя бързо се запълва. В момента имам отворени 88 таба в Chrome, като във всички вървят видеа от YouTube. От наличните 48GB RAM, 40GB се използват, като това не е само от Chrome, а и от всички други отворени програми.

Публикувано

Да, с 8 съм...но пък година и половина не ми е правил проблеми до вчера, грееше, не е само до бавна работа. Виж сафарито сега ми бави, но е леден лаптопът и колкото и да ми е неудобно, просто изчаквам, все пак са секунди, осезаемо е само защото съм свикнала да се отварят мигновено страниците.

Публикувано

Пробвай Brave както предложи колегата. Свикнеш ли е супер и порязва рекламите. Аз го ползвам като втори браузър и съм много доволен. За основен си ползвам по навик Firefox-a + uBlock за рекламите. 

Публикувано

Ще го погледна, но мен ме интересува една конкретна добавка за копиране, има я и за едж, но ми е много объркан този браузър и губя време, което ми е ценно като работя. Отворих пак хрома, за момента е стабилен, не прави проблем, но махнах 3 от 4 добавки и не смея да ги сложа пак, че ще почне да грее. може би наистина проблемът е бил в някоя от тях, но трябва време да се пускат поотделно и да се тества коя е. Ще ги прежаля.

Публикувано

Както мисля бе споменато и едж и брейв са хромиум базирани и добавките им са съвместими. 

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...