blizzard Публикувано Април 29, 2010 Публикувано Април 29, 2010 Здравейте! С Windows 7 съм и ми се наложи да форматирам дяловете. имам C, D и E, в C си слагам ОС-а, въпроса ми е в какъв тип да е формата на C и останалите дялове(под тип имам предвид Primary, Logical, System) ? Благодаря! Цитирай
mupo Публикувано Април 29, 2010 Публикувано Април 29, 2010 Ето го моето мнение и според мен е правилно, но има професионалисти тук, нека те да се изкажат C - Primary Partition (System) общо D и E са - Extended Partition D - Logical Drive E - Logical Drive Цитирай
Anthony Публикувано Април 29, 2010 Публикувано Април 29, 2010 Първо, не разбирам защо трябва да ги форматираш ръчно? При инсталацията на Windows, просто избери на кой дял искаш да бъде и той ще си го форматира както трябва. Иначе винаги boot партишъна трябва да е primary. Миро ти го е казал правилно, но задължително всички партишъни ги направи NTFS, а не както той е дал на шот-а - FAT32. В FAT32 не можеш да запишеш файлове, по-големи от 4GB. Цитирай
mupo Публикувано Април 29, 2010 Публикувано Април 29, 2010 Нали не говорим за файлова система сега, така че се надявам да не обръща внимание на нея на снимката Цитирай
blizzard Публикувано Април 29, 2010 Автор Публикувано Април 29, 2010 Благодаря ви! Форамтирам защото имах проблеми, когато си преинстарах уиндоуса не ми показваше Е-то, преди пък Д-то не ми показваше и така. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 29, 2010 Публикувано Април 29, 2010 Ако Ц,Д и Е са ти на физически съществуващи дискове и не ги "вижда", вероятно имаш заминали кондензатори на дъното или ти е слабо захранването. Продължи ли да ти прави такива номера след преинсталацията - обърни се към майстор. Цитирай
blizzard Публикувано Април 29, 2010 Автор Публикувано Април 29, 2010 Немисля че е хардуерен проблем, когато промених Д-то се оправи, някой път се е оправяло когато през една програмка я направя active някак си се деактивира... незнам. Цитирай
Ради Аврамов Публикувано Май 1, 2010 Публикувано Май 1, 2010 След формат е нормално да не ти се вижда някой дял.И на мен така ми беше станало, но от Anthony разбрах, че просто въпросния дял не се е асоциирал с буква.Трябва да направиш това: http://www.sevenforums.com/tutorials/3741-hard-disk-partition-letter-missing-windows-7-fix.html Цитирай
Чичко-Жичко Публикувано Май 1, 2010 Публикувано Май 1, 2010 blizzard, не е лошо да провериш изправността на диска преди да си инсталирал всичко, та ако се наложи да поправяш/форматираш на ниско ниво да не започваш после отначало. Ето например линк с инструменти от някои производители на твърди дискове: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287. Досега не съм ползвал точно тия, но трябва да станат. Цитирай
blizzard Публикувано Май 2, 2010 Автор Публикувано Май 2, 2010 Имам и друг проблем, появява ми се син екран и започва да дъмпва памет и се рестартирва, един приятел ми каза че това можело да се оправи като харда се форматира с линукс. Проблеми със синия екран не е от сега, прави го от месеци но последния месец не се появяваше изобщо. Знаете ли как да реша проблема? Цитирай
Alxx® Публикувано Май 2, 2010 Публикувано Май 2, 2010 Ами писах ти вече...прочети пост 6 отново и отново. П.П. Тая глупост за линукса не я споменавай пак. Отговорил си ми: "Не мисля ч е..." - докато мислиш, няма да имаш резултат. Действай и опитай всички варианти! Цитирай
Anthony Публикувано Май 2, 2010 Публикувано Май 2, 2010 Имам и друг проблем, появява ми се син екран и започва да дъмпва памет и се рестартирва, един приятел ми каза че това можело да се оправи като харда се форматира с линукс. Проблеми със синия екран не е от сега, прави го от месеци но последния месец не се появяваше изобщо. Знаете ли как да реша проблема? Ей, това българина е голяма работа. Сигурно за 20 лв. щяха да ти го оправят професионалисти, обаче друго си е да питаш приятелчета "разбирачи" и всеки да ти дава мега малоумни съвети. При син екран ти изписва каква е причината, както и код за грешка, който може да видиш в гугъл. И милиард формати да направиш, полза няма да има ако имаш хардуерен проблем, а при сини екрани шансът за това е много голям. Особено след като ги получаваш при чиста инсталация и то на стабилен уиндоус като 7. Тествай памет и диск, а най-добре отиди в сервиз (то и в сервизите повечето работници са "разбирачи" като приятеля ти, ама може и да случиш на човек). Ако беше от София, щях да ти предложа да ми го донесеш. Цитирай
cvalio Публикувано Май 2, 2010 Публикувано Май 2, 2010 Anthony - защо се впрягаш бе човек ? Нека сами си счупят главите (и дисковете) - и в края на краищата ще дойдат до истината. Не коментирам изобщо, колко ще им струва. Твоето знание, опит и т.н малко ли струват ? Цитирай
blizzard Публикувано Май 2, 2010 Автор Публикувано Май 2, 2010 Maшината е в гаранция още, дали гаранцията ще хваща тоя проблем? Цитирай
Anthony Публикувано Май 2, 2010 Публикувано Май 2, 2010 Ако е хардуерен - разбира се. Занеси я в сервиза да се произнесат. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.