ML16 Публикувано Март 5 Автор Публикувано Март 5 При мен лично е по следния начин: Български акаунт за iCloud и App Store Settings-> General -> Language & Region: - Preferred Languages: на първо място е English - Region: United States (не съм пробвал но Region мисля, че може и да е България) Settings-> Apple Intelligence & Siri-> Language: English (United States). Цитирай
Viiipeer Публикувано Март 5 Публикувано Март 5 (редактирано) Инсталирах 18.4 Public Beta и никлъде не намирам AI Visual intelligence итн. Нали уж без да се правят гимнаскити би следвало да е наличен в 18.4 Beta 2 за EU? P.S не знам дали само на мен ми се струва, но много "по-мазно/плавно" върви някак си се чувства интерфейса. Нещо май не е както трябва? Редактирано Март 5 от Viiipeer Цитирай
ML16 Публикувано Март 5 Автор Публикувано Март 5 (редактирано) С какво устройство си? Редактирано Март 5 от ML16 Цитирай
kal1ch Публикувано Март 5 Публикувано Март 5 (редактирано) На моя iPad Pro M1 си се инсталира Apple Intelligence без проблем, веднага след като качих 18.4 бетата. Редактирано Март 5 от kal1ch 1 Цитирай
Viiipeer Публикувано Март 5 Публикувано Март 5 (редактирано) преди 4 часа, ML16 написа: С какво устройство си? 15P Max. P.S. Трябваше да задам езиците да са еднакви бяха British English и English US. След като ги зададох да си съвпадат, всичко тръгна. Редактирано Март 5 от Viiipeer 1 Цитирай
ML16 Публикувано Март 11 Автор Публикувано Март 11 iOS 18.4 Beta 3 се фокусира основно върху подобряване на съществуващите функции и отстраняване на грешки от предишните версии, без значителни нови функции. Основните промени спрямо Beta 2 включват. Актуализация на приложението Wallet Менюто “Subscriptions & Payments” (Абонаменти и плащания) е преименувано на “Preauthorized Payments” (Предварително разрешени плащания), което по-точно описва неговата функционалност. Подобрение в настройката „Back Tap“ Добавена е нова опция “Show Banner” (Показване на банер) в Settings → Accessibility → Touch → Back Tap. По подразбиране тя е включена и позволява на потребителите да скриват или показват индикатора на Back Tap, което осигурява по-голям контрол върху тази функция. 1 Цитирай
Veselin Panov Публикувано Март 11 Публикувано Март 11 (редактирано) Налазвайте ъпдейтите ... iOS 18.3.2, macOS 15.3.2 ( не се вижда още ), tvOS 18.3.1 ... засега. Редактирано Март 11 от Veselin Panov 4 Цитирай
ML16 Публикувано Март 17 Автор Публикувано Март 17 Излезе iOS 18.4 beta 4. Като цяло доста bug fixes и подобрения в работата, нищо особено ново. Интересно, е че са премахнали изцяло опцията за показване на banner про back tap. Следващата седмица се очаква да излезе RC (Release Candidate). Цитирай
Veselin Panov Публикувано Март 18 Публикувано Март 18 Днес Apple представи Tap to Pay на iPhone в България, Финландия, Унгария, Лихтенщайн, Полша, Португалия, Словакия, Словения и Швейцария, позволявайки на милиони търговци да използват iPhone за безпроблемно и сигурно приемане на лични безконтактни плащания. В България ще работи със Adyen, myPOS, Revolut, Viva; SumUp (soon) 2 Цитирай
kal1ch Публикувано Март 18 Публикувано Март 18 (редактирано) От къде е новината? Още не е обновено в сайта тук: https://developer.apple.com/tap-to-pay/regions/ Edit: намерих - https://www.apple.com/mz/newsroom/2025/03/apple-introduces-tap-to-pay-on-iphone-in-more-european-countries/ Редактирано Март 18 от kal1ch Цитирай
Veselin Panov Публикувано Март 18 Публикувано Март 18 (редактирано) ТУК примерно Редактирано Март 18 от Veselin Panov Цитирай
germana Публикувано Март 18 Публикувано Март 18 на 11.01.2025 г. в 19:21, penmark написа: А те още миналата година премахнаха изгрев/залез за страната. Само за София работи. Пък от София до Варна има 18 минути разлика в слънцето, ама кой го бърка 😁 Изгрев/залез си работи за цялата страна правилно. Цитирай
Veselin Panov Публикувано Март 19 Публикувано Март 19 преди 17 часа, БОБИ ИКОНОМОВ написа: А как се настройва да работи? Инструкция. Цитирай
germana Публикувано Март 19 Публикувано Март 19 преди 18 часа, БОБИ ИКОНОМОВ написа: А как се настройва да работи? Нали знаете, че Tap to Pay е само за бизнеси. Цитирай
БОБИ ИКОНОМОВ Публикувано Март 19 Публикувано Март 19 (редактирано) Да аз за това и питам. Но таксите не са им добри, на myPOS. Редактирано Март 19 от БОБИ ИКОНОМОВ Цитирай
penmark Публикувано Март 19 Публикувано Март 19 преди 15 часа, germana написа: Изгрев/залез си работи за цялата страна правилно. Кажи го на часовника ми. 😁 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 19 Публикувано Март 19 Забелязвам системно нарушаване на правилата за постване и минавам да подсетя, че такива мнения се трият без предупреждемие. Цитирай
Dimitrov71 Публикувано Март 22 Публикувано Март 22 (редактирано) Колко гб ви заема Епъл Интелиджънс? Аз изключих функцията и се чудя дали мога да освободя заетата памет, има ли начин да се изтрият събраните данни? Редактирано Март 22 от Dimitrov71 Цитирай
ML16 Публикувано Март 25 Автор Публикувано Март 25 Излезе 18.4 RC, няма нови функционалности спрямо последните beta версии. Новото, е че с официалната версия на 18.4 Apple ще пусне ъпдейт през, който добавя Lossless Audio (24-bit, 48 kHz) и ултра-ниска латентност за USB-C версията на AirPods Max. • Lossless Audio – Висококачествен звук без компресия при свързване с USB-C. • Ултра-ниска латентност – Минимално забавяне, полезно за геймъри, музиканти и стриймъри. • Apple представи и нов USB-C към 3.5 мм кабел ($39) – Позволява свързване с традиционни аудио устройства. Важно: Тези функции са само за USB-C AirPods Max, Lightning версията няма да ги поддържа. Цитирай
Viiipeer Публикувано Март 25 Публикувано Март 25 И какво стана увиснахме със запис на разговорите.... след въвеждане на AI в Европа... Цитирай
kal1ch Публикувано Март 25 Публикувано Март 25 Защото не е разрешено от законодателството. Защо сте изненадани? 1 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Март 25 Публикувано Март 25 Офтопик:Колега Viiipeer, по-спокойно…ще те тресне я инфаркт я някой админ. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
mirror Публикувано Март 26 Публикувано Март 26 AI при Apple e пълен смях, дори не знам за какво може да се използва. А Сири отдавна трябваше да я пенсионират. 1 Цитирай
robot Публикувано Март 26 Публикувано Март 26 (редактирано) на 22.03.2025 г. в 9:40, Dimitrov71 написа: Колко гб ви заема Епъл Интелиджънс? Аз изключих функцията и се чудя дали мога да освободя заетата памет, има ли начин да се изтрият събраните данни? Apple Intelligence заема различно количество памет в зависимост от модела на устройството и версията на операционната система, и е между 4 GB и 7 GB от паметта на iPhone. При мен на 15ПМ е 6.8 ГБ преди 9 часа, mirror написа: AI при Apple e пълен смях, дори не знам за какво може да се използва. А Сири отдавна трябваше да я пенсионират. Зависи да какво се използва, лично на мен новите функции в iOS 18 доста ми помагат, даже в работата - опциите за обобщение на новини и мейлове, както и опциите за писане са супер удобни и полезни, много често ги ползвам. Обобщението на нотификациите също работи, даже и на български съобщения - забелязах че превежда и обобщава на английски, което е доста интересно - това съм го забелязал в групови чатове в Дискорд Сири за телефонните неща си е супер - пусни таймер, отвори мейл, отбележи че си бих инсулина, какво ще е времето утре, ще вали ли, отговори на това съобщение, отговори на вайбъра на майка ми, пиши на сестра ми, отвори тоя апп, колко евро са 45 лева, кой е еди-кой си, коя е тази песен, пусни еди-коя си песен в еди-кой си апп, на каква височина съм, навигирай ме към локацията от последната среща в календара ми, пусни блутута, спри звука и т.н - си върши повече от добре работата А за по-сложните питания като кажеш да ползва чат GPT първо - си работи повече от прекрасно, че дори и на български, включително и при Visual Intelligence в бетата работи питането на конкретни неща за текущия апп, без връзката с други апове, но е полезно Clean-up туула също ми е доста полезен за малки корекции по снимките и е напълно каквото се очаква, не като генериращия фейк снимки туул на Самсунг/Гугъл, не е това идеята така или иначе Общо взето зависи как си ползвате телефона Редактирано Март 26 от robot 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.