dessyteneva Публикувано Август 1 Публикувано Август 1 Вероятно е така, но мен много ме дразни - първо все не мога да го улуча и се притеснявам, че накрая ще издера телефона около буксата и второ това влезе ли нещо в него е ад - на баща ми на таблета се беше замърсило и пищеше, не искаше да зарежда, играх си един час да бръкна да го почистя, без да счупя вътре тази част, ужас просто. Иначе аз нямам други устройства с този порт, дори напротив - втория телефон ми е минито и всяка сутрин сменям кабела. Може би трябваше просто да има избор - двата варианта на зареждане.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
penmark Публикувано Август 1 Публикувано Август 1 Споко, догодина ще ги махнат тея кабели. Магсейф онли 😁 2 Цитирай
robot Публикувано Август 2 Публикувано Август 2 А дано, ама едва ли ще стане скоро, въпреки че вече безжичните скорости на прехвърляне на данни и енергия са напълно достатъчни за средния потребител, и няма нужда от кабели за нищо. преди 20 часа, dessyteneva написа: За мен това е най-лошото, което ги накараха да направят… Да, и за мен отварянето към подобни лоши Андроид практики не е ок. За това качеството на приложенията там е под всякаква критика, и е пълно с “маскирани” злонамерени приложения, уж безплатно нещо си. Друг голям проблем е че Европейският съюз действително настоява Apple да отвори протоколите на AirDrop (и AirPlay) и да позволи свързване между iPhone/iPad и устройства на трети страни, като Android или Windows, и ако се вярва на слуховете Apple по-скоро би пуснала устройствата за ЕС без AirDrop (и AirPlay), отколкото да позволи да се ползва от трети страни. Както примерно стана с екстрата iPhone Mirroring - и тя не е налична за нас. Ще видим 1 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Август 15 Публикувано Август 15 Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Септември 15 Публикувано Септември 15 Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
chorlav Публикувано Септември 15 Публикувано Септември 15 Някой има ли проблем със Safari? На всичките ми устройства в къщи не работи!Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Kery70 Публикувано Септември 15 Публикувано Септември 15 Някой има ли проблем със Safari? На всичките ми устройства в къщи не работи!Sent from my iPhone using TapatalkНа жената лаптопа не зарежда нищо в сафари. На моя няма проблем. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ne4o Публикувано Септември 15 Публикувано Септември 15 Същите проблеми със сафари и на iOS 26 Цитирай
mirror Публикувано Четвъртък в 18:29 Публикувано Четвъртък в 18:29 Дали има вариант да се върна на 18.7? iOS 26 е изключено грозен и просто не мога да го търпя повече. Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Четвъртък в 18:35 Публикувано Четвъртък в 18:35 Проверих в IPSW, не подписват iOS 18. Аз там съм теглил по-стара iOS. виж тукSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
mirror Публикувано Четвъртък в 18:38 Публикувано Четвъртък в 18:38 Не се подписва, това го видях, но все пак да проверя. Отказах се да купувам 17 заради iOS 26. Сега си търся 16 pro max който да е на 18.7. 1 Цитирай
robot Публикувано Четвъртък в 18:51 Публикувано Четвъртък в 18:51 Не знам дали се прави в България, но Apple имат технология, наречена "wireless pre-install" или "over-the-air updates in box", която позволява на неразпечатани iPhone-и да получават най-новия софтуер, без да се отваря кутията. Това става в складове или магазини чрез специални устройства, които захранват телефона и го поставят в безжична среда, за да може да се включи и да инсталира обновление. Причината е, че понякога iPhone-ите идват от завода с по-стара версия на iOS, а Apple иска новият собственик да има най-актуалната версия още при първото пускане. Така че не знам дали може да си 100% сигурен че като купуваш ново устройство, то няма да е с вече обновен софтуер, но по-скоро залагам че тези "over-the-air updates in box" не се правят в България. Цитирай
zlia Публикувано Петък в 06:15 Публикувано Петък в 06:15 преди 11 часа, robot написа: Това става в складове или магазини чрез специални устройства, които захранват телефона и го поставят в безжична среда, за да може да се включи и да инсталира обновление. Чудно как става това със зареждането без да разпечатват кутията. Цитирай
stangen Публикувано Петък в 06:16 Публикувано Петък в 06:16 По-скоро ги анонсираха за целият свят. Просто искат купувайки си телефон да си с актуалната версия на ос-а. Как точно става, Епъл си знаят. Цитирай
robot Публикувано Петък в 08:52 Публикувано Петък в 08:52 преди 2 часа, zlia написа: Чудно как става това със зареждането без да разпечатват кутията. Apple използва специално устройство (наричано вътрешно „Presto“ / „pad-like device“), и в кутията и/или самият iPhone има елементи като NFC/радиочип и MagSafe/индукционна намотка. Когато кутията се постави правилно, NFC сигналът „събужда“ телефона и/или устройството чете серийния номер/идентификатори, а индукционната намотка позволява пренос на енергия през опаковката (същият принцип като безжично зареждане). Устройството осигурява захранване (индукционно/безжично) и мрежова свързаност (локален Wi-Fi/връзка към Apple сървърите), така че телефонът може да се включи, да зареди достатъчно, да изтегли официалния подписан iOS ъпдейт и да го инсталира. Когато ъпдейтът приключи, телефонът се изключва обратно и остава в запечатаната кутия. Това е официално сертифициран процес — не може да се инсталира нерегламентиран код. Източник 3 Цитирай
kal1ch Публикувано Петък в 09:17 Публикувано Петък в 09:17 Това обяснява и защо вече телефоните идват с гърба нагоре в кутията. Интересно, че Air-а не е така. Дали този механизъм важи и за него? Цитирай
robot Публикувано Петък в 10:39 Публикувано Петък в 10:39 Добър въпрос, от ънбоксинг видеото което гледах се вижда че неговата кутия е по-малка от другите, нормално ест., и явно този метод на ъпдейт и зареждане е по-мощен от нормално безжично зарядно. А може и еър-а да е толкова тънък, че да няма значение от коя страна го зареждаш Нямам истинско безжично зарядно, но имам един стар служебен андроид, който има функция reverse charging, и за целите на експеримента тествах с моята 15ка, и се зарежда даже и ако сложиш няколко листа хартия между двата телефона, или някаква тениска примерно, демек не е нужно да са плътно долепени за да дава заряд. И това е 7 годишен тел, 100% безжичните зарядни са доста подобрени от тогава преди 16 часа, mirror написа: Дали има вариант да се върна на 18.7? iOS 26 е изключено грозен и просто не мога да го търпя повече. Според мен, изчакай да мине 26.1, може би и 26.2, наистина има доста недоволни хора по една или друга причина, и от самата прозрачност, и от ефектите, и почти съм сигурен че ще сложат някоя допълнителна опция в Accessibility, която да спира тези ефекти, освен сегашното reduce transparency, което буквално нищо не прави, и става още по-зле. Само предположение е разбира се, някой път епъл си държат на своето и не слагат никакви опции, друг път слагат супер много опции за къстъмизация. Явно още настройват течното стъкло, ако съдим по бета 26.1, въпреки че нищо не се знае. По време на бетите през лятото, го сменяха поне 6 пъти Цитирай
mirror Публикувано Петък в 11:26 Публикувано Петък в 11:26 Вече си взех 16 PRO MAX с iOS18 и съм супер доволен… поне днес 🤣 1 Цитирай
robot Публикувано Петък в 11:48 Публикувано Петък в 11:48 Супер значи, честит да е. Така се прави, Само трябва да спреш значи автоматичните даунлоуди и ъпдейти. 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Петък в 13:50 Публикувано Петък в 13:50 преди 2 часа, robot написа: Супер значи, честит да е. Така се прави, Само трябва да спреш значи автоматичните даунлоуди и ъпдейти. Мисля, че стар модел няма да се ъпдейтне до IOS 26 автоматично. Но знае ли се) Цитирай
robot Публикувано Петък в 14:04 Публикувано Петък в 14:04 Честно казано не съм сигурен как беше точно преди, но също имаше автом. инсталиране на ъпдейти, сега в 26, просто са разместили малко менютата. Аз лично винаги държа и даунлоуда и инсталирането изключени, за да мога аз да си реша кога. Цитирай
gogi6 Публикувано Петък в 14:10 Публикувано Петък в 14:10 Да, това ясно. Но за стар модел преминаването към изцяло нова ОС изисква специално съгласие. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.