kal1ch Публикувано Октомври 23 Публикувано Октомври 23 Засега я има само за моделите, които поддържат Apple Intelligence. Цитирай
ML16 Публикувано Октомври 24 Автор Публикувано Октомври 24 Впечатляващ ъпдейт. За мен това трябваше да е 18.0 За жалост имам много неща накачулени на Apple Account и няма как да сменя региона. Ще се тества на Mac-a 2 Цитирай
Viiipeer Публикувано Октомври 24 Публикувано Октомври 24 Какво се вълнувате чак толкова от ъпдейти, за които функциите НЯМА да работят в EU. Това малко ми "мяза" на оплюването че видите ли Андроидажиите са правили всичко за да си променят телефоните, е да.... да си с устройство на територията на EU и само и само да ползваш функциуите пълноженно да си промениш региона е меко казано тъпо.... Отделно че аз ако не се ровя във всякакви сайтове да видя какви за change logs освен промяна в калкулатора и тук-там някаква промяна да си сменяш (оцветявяш) иконите не намирам много смилъл.... Тоест едно и също изглежда и за разлика от Android трудно се хващат промените без да дебнеш блогърите какво казва....... Та, кое му е интересно на горното предвид че НЯМА да се поддържа AI? 2 1 Цитирай
robot Публикувано Октомври 24 Публикувано Октомври 24 (редактирано) преди 2 часа, Viiipeer написа: Какво се вълнувате чак толкова от ъпдейти, за които функциите НЯМА да работят в EU. Това малко ми "мяза" на оплюването че видите ли Андроидажиите са правили всичко за да си променят телефоните, е да.... да си с устройство на територията на EU и само и само да ползваш функциуите пълноженно да си промениш региона е меко казано тъпо.... Отделно че аз ако не се ровя във всякакви сайтове да видя какви за change logs освен промяна в калкулатора и тук-там някаква промяна да си сменяш (оцветявяш) иконите не намирам много смилъл.... Тоест едно и също изглежда и за разлика от Android трудно се хващат промените без да дебнеш блогърите какво казва....... Та, кое му е интересно на горното предвид че НЯМА да се поддържа AI? Първо - за всяка техника, софтуер, машини и т.н., човек сам си отговаря да ги научи и да ги ползва. Това важи и при андроид и при какъвто и да е софтуер. Ако искаш да ползваш нещо и то да ти върши максимално работа, търсиш инфо и четеш, гледаш видеа и т.н. Има и официални такива. Второ - при всеки ъпдейт си има пълно инфо за ъпдейта и който иска си го чете Трето - всеки апп, при който има големи ъпдейти, при първото стартиране си показва какво е новото Четвърто - всеки си преценя какво да ползва, според нуждите. Аз ползвам iOS, защото приложенията които ползвам ги няма за андроид, а алтернативите им са супер зле. Редактирано Октомври 24 от robot 2 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Октомври 24 Публикувано Октомври 24 Много рядко иконата за сканиране баркод не сработва. Правих ресет , но не. Не мисля да си пречат с друг АР. Като кликна на иконката крашва , премигва екрана и нищо не се случва. Само с този баркод скенер има проблем с други функции и приложения всичко е ок. От какво може да е?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Viiipeer Публикувано Октомври 24 Публикувано Октомври 24 преди 4 часа, robot написа: Първо - за всяка техника, софтуер, машини и т.н., човек сам си отговаря да ги научи и да ги ползва. Това важи и при андроид и при какъвто и да е софтуер. Ако искаш да ползваш нещо и то да ти върши максимално работа, търсиш инфо и четеш, гледаш видеа и т.н. Има и официални такива. Второ - при всеки ъпдейт си има пълно инфо за ъпдейта и който иска си го чете Трето - всеки апп, при който има големи ъпдейти, при първото стартиране си показва какво е новото Четвърто - всеки си преценя какво да ползва, според нуждите. Аз ползвам iOS, защото приложенията които ползвам ги няма за андроид, а алтернативите им са супер зле. Верно ли, аз защото не знаех.... .Въх естествено че пише change log-a, въпроса е колко от нещата имат реална файда / полза.... На бас че от изброеното за EU точно НУЛА? 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 25 Публикувано Октомври 25 С тези ограничения ни прецакаха жестоко. Това е. 1 Цитирай
ML16 Публикувано Октомври 25 Автор Публикувано Октомври 25 Бих искал да попитам тези, които сменяте акаунтите си: Ако в менюто iCloud съм влязъл с акаунт с български регион и активен Apple One, а в менюто Media and Purchases съм влязъл с друг акаунт с регион САЩ: 1. Ще имам ли достъп до Apple Intelligence в този случай? 2. Ще мога ли да ползвам Apple Music? Приложението Music взима информация от акаунта в менюто iCloud или от този в Media and Purchases? Цитирай
puho Публикувано Октомври 25 Публикувано Октомври 25 1 - не.2 - не. Поне аз не успях да го подкарам. На мен ми е за облака, музиката я замествам с YouTube music. 1 Цитирай
robot Публикувано Октомври 26 Публикувано Октомври 26 (редактирано) Apple AI функциите в 18,1 са приятни, и полезни но само ако основно ползвате английски език да пишете или да говорите със Сири, и ако мейлите, бележките и съобщенията ви са на английски. Т.е. дори Apple AI да го има за ЕС, пак няма да има български език, поне в близките години, ако не и изобщо. Ако си изтеглите ChatGPT аппа на телефона, ще имате доста от Сири функциите от 18,1 и 18,2, където може да говорите на български супер непринудено и свободно, и да питате всичко, дори и при заключен екран и от друг апп. на 25.10.2024 г. в 9:44, gogi6 написа: С тези ограничения ни прецакаха жестоко. Това е. Тук не мисля че е по желание на Епъл. В много държави по един или друг начин се опитват да ограничат влиянието на епъл, или да спечелят от него, което за мен е непродуктивно и реално забавящо прогреса. Ето един добър пример за Индонезия, която има изискване смартфоните продавани на нейна територия да съдържат 40% локално произведени компоненти, което е чисто безумие, и резултатът е че в момента там не може да си купиш изобщо новите модели на iPhone 16 Редактирано Октомври 26 от robot 1 Цитирай
skpavlov Публикувано Октомври 26 Публикувано Октомври 26 В роуминг Турция записването работи 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 26 Публикувано Октомври 26 преди 8 часа, robot написа: Индонезия, която има изискване смартфоните продавани на нейна територия да съдържат 40% локално произведени компоненти, Това е като да коментираш Корея, която налага 300% мито на продукти, които имат местен аналог(разбирай смехотворните копикат продукти на самсунг, чиято единствена цел е именно това). В Индонезия си пазят пазара и личните данни на гражданите. Предполагам знаеш каква е разликата във фърмуерите на андроид, предлагани в Европа и Индонезия, да? В Европа и Русия, гугъл може(и го прави) да шпионира всеки един разговор или чат по свое усмотрение или заявка от някоя агенция. В Индонезия и Тайван/Китай - нъцки, не важи. Китайците копат по различни канали, но те са елементарни за отстраняване. P.S. За да не баш офтопик: никак не бих бързал с ИИ на Епъл или с който и да било друг. Понятието "прогрес" е доста размито на фона на факта, че за да го ползваш, трябва да продадеш известна доза лично пространство, което на фона на задълженията ми в работата означава, че не няма да го ползвам, защото не продавам нищо. Всякакви итерации на ИИ - копайлът, гугъл асистент и сири са с перманентен бан във фирмените устройства Като Intune MDM ми е първа отговорност да боря корпоративния шпионаж без пристрастия и поради тази причина на всички хемороиди във фирмата ползвам индонезийски фърмуеър. Почти нулев трафик към известните събирачи на информация. 2 Цитирай
stangen Публикувано Октомври 27 Публикувано Октомври 27 (редактирано) Напълно съм съгласен с Алекс, тоя хайп по изкуственият интелект въобще не ми харесва. За съжаление в нашата фирма, мениджмънта е прехласнат по клауда и ИИ. С клауда вече се опариха и видяха, че повечето неща качени там са много по-скъпи от това да стоят в дейтацентровете ни. Сега се надявам и с ИИ да се опарят. Редактирано Октомври 27 от stangen 1 Цитирай
robot Публикувано Октомври 27 Публикувано Октомври 27 И AI и клауда са инструменти, и всеки сам си преценява дали и как да ги ползва. AI за момента става за забавление и неотговорни професионални задачи. Но няма еднозначен отговор. Clean up туула е полезен за някои ситуации, добре се справя Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 27 Публикувано Октомври 27 Офтопик: Дълга дискусия е, но става и за професионални задачи - визирам копайлът. Жена ми го ползва ежедневно и заключението е, че върши работа наистина. Замисляш ли се обаче до какво му даваш достъп за да работи? На мен лично ще ми видят гащите от детството по снимките, но фирмата оперира с информация струваща няколко поколения такива като мен. Не мога да го позволя. Клаудът остава, въпреки цената. Мащабни сме на международно ниво и локални дата центрове ще гризнат много ресурс с хора и техника. Иначе си ползвам софийските за бекъп, никога не е излишен особенно след срива на 29.02.(180ТБ данни решиха да си ходят) и този в Израел когато персоналът на местния майкрософт си би камшика да облича униформи. От ИИ ги отучих навреме и доста лесно, всъщност. Имам свободата да донасям решения на ниво фирма и просто ги порязах. Шефът е много съгласен с това. преди 9 часа, stangen написа: С клауда вече се опариха и видяха, че повечето неща качени там са много по-скъпи от това да стоят в дейтацентровете ни. Сега се надявам и с ИИ да се опарят. 3 Цитирай
penmark Публикувано Октомври 28 Публикувано Октомври 28 Явно са променили нещо от RC, защото и при мен дойде. 2 Цитирай
ElemenT (a.k.a. Chiko) Публикувано Октомври 28 Публикувано Октомври 28 Call Recording-a май го пропускат за Европа…ПАК!Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
robot Публикувано Октомври 28 Публикувано Октомври 28 (редактирано) Ето Call Recording и Call Transcription за кои езици е наличен. Т.е. трябва телефона ти да е на някой от тия езици, за да го имаш. Отделно си е за Call Transcription-а На мен само ми е странно че има поддръжка на руски език, а ппц уж трябва да има санкции към тях като терористична държава. Странно. Редактирано Октомври 28 от robot 1 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Октомври 28 Публикувано Октомври 28 То не виждам за какво да ъпдейтвам? Някои от функциите няма да са достъпни в Европейския съюз. Том Кук в интервю казва , че ще обсъдят с Евросъюза регулаторните пречки, за в бъдеще да няма такива забрани. Sent from my iPhone using Tapatalk Нещо при мен не стана, не , че ми е важно. Исках да го тествам и сложих на руски език, без да сменя региона. Дали има значение? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ML16 Публикувано Октомври 29 Автор Публикувано Октомври 29 Apple планира да пусне функциите на Apple Intelligence за потребителите на iPhone и iPad в Европейския съюз от април 2025 г. Публикацията в newsroom на Apple потвърждава, че функциите на Apple Intelligence ще започнат да се разпространяват през април, като потребителите ще получат достъп до Writing Tools, Genmoji, нова версия на Siri и други функции. “Mac users in the EU can access Apple Intelligence in U.S. English with macOS Sequoia 15.1. In April, Apple Intelligence features will start to roll out to iPhone and iPad users in the EU. This will include many of the core features of Apple Intelligence, including Writing Tools, Genmoji, a redesigned Siri with richer language understanding, ChatGPT integration, and more.” Към момента потребителите на Mac в ЕС могат да достъпват функциите на Apple Intelligence с macOS Sequoia 15.1, стига езикът на устройството да е зададен на американски английски. Apple е ограничила стартирането на функциите на Apple Intelligence за iPhone и iPad, за да реши „регулаторни несигурности, породени от Закона за цифровите пазари“. През юни Apple обяви, че ще забави пускането на Apple Intelligence, iPhone Mirroring и SharePlay Screen Sharing, докато успее да определи как да направи функциите съвместими с правилата на конкуренцията в Европейския съюз. Потребителите на iPhone и iPad в Европейския съюз, които имат американски Apple ID за App Store, могат да използват Apple Intelligence, като настроят езика и региона на устройството на американски английски. В актуализацията на iOS 18.2 през декември, Apple Intelligence ще предлага локализиран английски за Ирландия, както и за Австралия, Канада, Нова Зеландия, Южна Африка и Обединеното кралство. Заслужава си да се отбележи, че поддръжката на Apple Intelligence в европейските страни вероятно ще се появи в актуализация за iOS 18, а времето съвпада с iOS 18.4. Според слуховете, iOS 18.4 ще бъде голяма актуализация, която ще донесе подобрения в Siri, включително личен контекст и възможност личният асистент да изпълнява повече функции в приложенията и между тях. Източник: MacRumors В момента съм логнат в iCloud с български акаунт, а в Media & Purchases – с американски акаунт. Тъй като имам Family Apple One, най-големият недостатък за мен е липсата на достъп до Apple Music. Всички останали функции на Apple One са достъпни през българския акаунт. Явно до април ще слушам YouTube Music на телефона. Друг недостатък, който намирам в тази схема, е неудобството при свалянето на нови приложения. Ако искам дадено приложение да бъде свързано с българския акаунт – независимо дали е платено или безплатно – трябва първо да вляза с българския акаунт в App Store. След това, трябва отново да превключа обратно към американския акаунт за Media & Purchases. Аз лично Apple timeline го виждам така: в момента върви beta на 18.2, която следва да излезе официално средата на декември. От средата на декември до средата на февруари ще е beta 18.3, и от февруари ще има beta 18.4, която ще включва и ЕС...... Около 8-10 седмици им трябва за major release. 4 Цитирай
kawabiker Публикувано Октомври 29 Публикувано Октомври 29 (редактирано) Всичко е наред и тук… единствено акаунта за media and purchase ми е щатски, iCloud ми е … не знам какъв ми е вече, но е европейски някакъв 😁 П.С. Региона ми по презумция си е UK и не съм пробвал дали ще стане с европейски, но като цяло разковничето е в щатския акаунт за интелиджънса ! Редактирано Октомври 29 от kawabiker 1 Цитирай
Viiipeer Публикувано Октомври 29 Публикувано Октомври 29 То пък с този "як" disclaimer където го изстрелва като ехо че се записва разговора яко обезсмисля функцията.... 1 Цитирай
robot Публикувано Октомври 29 Публикувано Октомври 29 По закон си длъжен да уведомиш някой, ако го записваш. Браво на епъл че са го направили така. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.