Премини към съдържанието

Отключване и джейлбрейк на iPhone 2G с PwnageTool (Mac)


Гост

Recommended Posts

Това ръководство ще ви покаже как да отключите и джейлбрейкнете вашия iPhone 2G. Това ръководство е за Mac.

Необходими неща преди да продължите:

1. И така, за начало, създайте нова папка на десктопа на вашия компютър. В нея поставете всички изброени по-горе файлове, без iTunes. Ако смъквате файловете със Safari вижте дали не ви е сменил разширението им, най-вече на файла iPhone1,1_2.2.1_5H11_Restore.ipsw. Ако го е сменил, моля променете го на оригиналното разширение.

1.png

2. Кликнете два пъти върху програмата PwnageTool_2.2.5.dmg, за да я "монтирате" върху десктопа. Издърпайте програмата Pwnage в новосъздадената папка и я стартирайте.

2.png

Изберете OK ако се появи съобщение за предупреждение.

3.png

3. От менюто изберете Expert Mode.

4.png

4. Изберете iPhone от трите показани устройства (първото устройство от ляво на дясно). Забележете, че върху избраното устройство се появява голяма отметка. След това натиснете бутона със синя стрелка в долния десен ъгъл на екрана.

5.png

5. Появява се нова страница "Browse for IPSW". Обикновено програмата автоматично намира новия фърмуер (IPSW). Ако все пак не го намери, можете да натиснете бутона Browse for IPSW...

6.png

Натиснете, за да изберете намерения IPSW файл. До него ще се появи отметка. След това натиснете бутона със синята стрелка, за да продължите.

7.png

6. Ще се появи меню със 7 опции. Натиснете, за да изберете General и след това натиснете бутона със синята стрелка.

8.png

Настройките в General Ви позволяват да промените размера на системния дял(Root partition size). Направете го 600 MB. Изберете опцията Activate the phone и Disable partition wipe-out. Ако опцията Enable baseband update е активна, я включете. Натиснете бутона със синята стрелка.

9.png

В Bootneuter настройки, натиснете върху Neuter bootloader, Unlock baseband, и Auto-Delete BootNeuter.app. Не е необходимо да променяте bootloader-а, освен ако наистина не чувствате нуждата да бъдете с определена версия. Натиснете бутона със синята стрелка, за да продължите.

10.png

Менюто с настройките на Cydia позволява да инсталирате необходимите ви пакети още тук, така че след рестора да са сложени директно на телефона ви.

11.png

Натиснете, за да изберете Download packages. След това натиснете бутона Refresh, за да се покажат всички налични пакети. Натиснете два пъти върху пакета, който ви е необходим. Програмата ще го свали и той ще се покаже в екрана Select Packages.

12.png

Отбележете тези, които искате да бъдат инсталирани на телефона Ви и след това натиснете бутона със синята стрелка.

13.png

Менюто Custom Packages Settings ви дава възможност да изберете дали да имате инсталирани Cydia, Installer, двете или никое от тях. Засега оставете тези настройки така, както са по подразбиране. Натиснете бутона със синята стрелка, за да продължите по-нататък.

14.png

Менюто Custom Logos Settings Ви позволява да добавяте свои собствени изображения за лого, което се показва при стартиране на телефона. Можете да махнете отметките за логотата и тогава ще сте със стандартните. А ако истате да сложите ваше собствено лого, натиснете бутона Browse, за да го изберете. Изискванията към картинките, които искате да сложите за лого са следните: RGB или Grayscale формат с Alpha channel и размери под 320x480.

15.png

Натиснете бутона със синята стрелка, за да продължите.

7. Сега сте готови да създадете вашия персонализиран фърмуеър. Натиснете бутона Build, за да го изберете, и след това натиснете бутона със синята стрелка.

16.png

8. Ако това е първият път, който правите това, програмата ще изиска от вас да качите файловете 3.9 и 4.6 BootLoader. Когато ви попита дали искате програмата да търси в Интернет, натиснете No.

17.png

След това програмата ще ви попита дали искате да потърсите файловете в собствения си компютър. Натиснете Yes.

18.png

Изберете файла от папката на вашия десктоп, която създадохте в началото, и натиснете бутона Open.

19.png

Направете същото за файла 4.6.

След като качите файла 4.6 BL програмата може да ви попита дали сте легитимен потребител. Ако желаете вашия iPhone да бъде отключен, когато програмата попита дали сте легитимен iPhone потребител, натиснете No.

9. След като и двата файла са намерени, програмата ще поиска от вас да запазите вашия персонализиран .ipsw файл. Запазете го в папката на вашия десктоп, която създадохте в началото.

20.png

10. Вашият персонализиран IPSW се създава. Процесът обикновено отнема около 10 минути.

21.png

Ако програмата поиска от вас, въведете вашата администраторска парола и натиснете бутона OK.

22.png

11. Програмата ще ви попита дали вашия iPhone е бил отключван и преди с PwnageTool. Ако не сте го отключвали преди с тази програма, или не знаете натиснете бутона No. Ако сте сигурни, че и преди е отключван с тази програма, изберете Yes и отидете на стъпка 12

23.png

Програмата ще ви помоли да изключите телефона си. Уверете се, че телефона е включен към USB порт на вашия компютър.

24.png

Бъдете готови да следвате указанията на програмата. Програмата ще ви накара да натиснете home и power бутоните на вашия телефон за 10 секунди. След това ще трябва да пуснете power бутона и да продължите да натискате home бутона още 10 секунди, за да влезете в DFU режима на телефона.

25.png

Ако се провалите, програмата ще ви покаже съобщение. Натиснете ДА (Yes). Изключете телефона от USB порта. Изключете телефона и след това го включете отново. Включете телефона към USB порта и изключете телефона, когато програмата поиска това от вас.

26.png

Когато направите всичко това правилно, програмата Pwnage 2.0 ще покаже съобщение, което ви казва, че сте влезли успешно в DFU режима на вашия телефон. iTunes също ще се стартира.

27.png

28.png

ВАЖНО: Ако операционната система на вашия компютър е Mac OS X 10.5.6, може да имате проблем да поставите телефона си в DFU мод. Най-лесният начин за отстраняване на проблема е да използвате USB хъб между вашия iPhone и компютъра. Друга опция е да стартирате този скрипт чрез програмата Automator. ЗАБЕЛЕЖКА*: Уверете се, че скрипта се изпълнява правилно. Ако файловете не са сменени правилно, ще изгубите клавиатурата и мишката си след рестарта на компютъра.

12. Отворете iTunes, задръжте Alt/Option бутона и натиснете Restore.

29.png

13. Използвайки диалоговия прозорец, който ще се появи отидете до папката на вашия десктоп, която създадохте в началото. Изберете IPSW, който създадохте. (Файла е със следното име - iPhone1,1_2.2.1_5H11_Custom_Restore.ipsw) и натиснете бутона Open.

30.png

14. След като рестора приключи, вашият iPhone ще се рестартира. След това телефона ще стартира програмата BootNeuter.app, за да отключи вашето устройство.

Процесът ще отнеме около 5 минути. Когато отключването приключи, вашият iPhone ще се рестартира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...