Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Предпазване на MBP и няколко въпроса


DreamcatcheR

Recommended Posts

Здравейте,

искам да се допитам до потребителите, които ползват unibody aluminium MBP от по-отдавна - износва ли се бързо с времето повърхността, драска ли се лесно? Не ме притеснява много дисплея, а по-скоро palmrest-a и външната част и обмислям да взема един invinsible shield. Имам код за 50% и ще ми излезе 31$. Но при щита за iPhone съм с малко смесени чувства - предпазва, но поставянето му беше мъка, а след 1-2 седмици ползване се насъбира прах и мърсотия по местата, където свършва протектора и е малко дразнещо.

Та, ще се редавам ако ме посъветвате първо има ли смисъл от протектор изобщо и второ дали да е invinsible shield или някоя друга марка.

За да не отварям нова тема, ще задам тук няколко въпроса:

1) Видях, че има тема с оплаквания от живота на батерията на лаптопите на Епъл. Ами аз го имам от няма седмица и днес забелязах, че вече падна с 1%. Не е болка за умиране, но все пак.. Повече работя на него вкъщи и почти постоянно е на зарядно. Някакъв съвет - дали да го ползвам по-често на батерия и да правя повече калибровки (веднъж седмично) или да го ползвам, както ми е удобно и да му мисля след време :)

2) има ли комбинация от клавиши за рефреш във файндъра или някаква настройка за автоматичен рефреш? Когато изтривам файлове на тяхно място остават бели полета, а не се подреждат автоматично иконите. При Уин-а има дясно копче-рефреш. И малко дразни, че когато добавям нови файлове или ънрарвам не се подреждат в мрежа автоматично, а трябва да избера дясно копче-align to grid, за да се оправи.

3) скролирането в опера с тракпада е супер бързо. Вързах една безжична мишка (logitech performance mx) и й направих настройките и сега в операта е идеално, но в сафарито и из цялата ОС е адски бавно. Като че ли скролира на всеки пиксел. Как мога да го оправя? Сафари е доста по-добър в Мак, отколкото на Уиндоус, но съм свикнал с Опера и в нея са ми всички favourites, пароли за сайтове и т.н.

4) предната лява част точно над клавиатурата доста прегрява, но предполагам е нормално?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1) Колкото повече разряди- заряди правиш - толкова по-бързо ще си замине. Този 1% не е болка за умиране. Дръж си го на зарядно, достатъчно е поне веднъж в месеца да и правиш пълен разряд и заряд.

2) Има си няколко изгледа, включително като списък. Тогава ще става това което искаш.

3)Сложил ли си необходимите драйвери.

4)Нормално е вляво да загрява повече. Инсталирай си iStat , за да си следиш температура, батерия, вентилатори и прочие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето 2 страници от сайта на Apple за батерията, в които пише доста полезна информация:

http://www.apple.com/batteries/

http://www.apple.com/batteries/notebooks.html

Така изглежда Mac -a от вътре:

3178278214_3f74843e86.jpg

И 2-та вентилатора са леко в ляво, така че е нормално при по-високо натоварване да се нагрява. При мен е ставал доста топъл, но проблеми за сега не съм имал.

Относно надраскването. За близо 1 година ползване вкъщи, в университета и в работата няма драскотини по тялото. Веднъж пада от леглото на пода, но нищо му няма. Евентуално би се надраскал, ако се ръчне с нещо остро, но иначе не вярвам да има проблеми. Но, ако все пак държиш ето тези изглеждат готини:

http://www.macbook-case.com/

Редактирано от Psycho
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ammcfc, драйвърите за мишката съм ги сложил - последните от сайта на производителя. Но не е точно в това проблема. Защото дори и да ползвам тракпада, скролът в Сафари е мазен един такъв като на iPhone (май momentum му се казва), докато в Опера, както съм си сложил пръстите отгоре и вече ме е пратило най-долу на страницата - адски бърз е.. Та след като сложих мишката нещата се обърнаха - в Опера е наред, в Сафари и из ОС-а е бавно.

Psycho, тези кейсове не са лоши, но от САЩ и с тези цени + не малката доставка не си заслужава. Иначе е хубаво да знам, че няма да се драска (така, както се драскат iPod-ите например :) )

В крайна сметка избрах това: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150359591206&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Спрях се на тях, а не на zagg, заради написаното "Matte protector + aluminum finish". Като дойде ще видим колко е вярно.. Другият ми евентуален избор беше това: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360188081527&ssPageName=STRK:MEWAX:IT + clear hard case от Hong Kong :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://cgi.ebay.co.uk/CLEAR-HARD-CASE-New-Apple-15-Macbook-Pro-Aluminum-/380235090685?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_LaptopAccessories_LaptopCasesBags&hash=item5887c70a

Ето ги и в UK. Честно казано тези по ме кефят от тези дето си покaзал, защото не се лепят и можеш да ги махнеш, когато поискаш, но ти си знаеш най-добре. :)

Редактирано от Psycho
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дам, точно този бях намерил - не бях сигурен дали е същия. Но честно казано на снимката изглежда много подозрително - все едно са снимали 'гол' лаптоп. Видях други снимки с малко по-различен кейс (пак прозрачен) и си имаше удебеляване, а на мен това не ми се иска. Поварявай ми доста помислих дали да взимам 'лепенки' за цялата машина или 1 'лепенка' за палм-реста и кейс..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе стига сте издребнявали. Да няма да мрете с тези Макове? Аз имам Unibody Late 2008 и няма нито една драскотина по него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки си избира как да си пази нещата. Това е много хубаво, че твоят е издържал толкова, но аз лично за първи път си купувам макинтош, а от опита ми досега с iPod-и и iPhone-и си помислих, че няма да е зле като съм дал 3 бона за лаптоп, да дам още 30-40 отгоре с цел да се предпази.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е като да е***ш с презерватив :lol:

Редактирано от Sladichuk®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...