Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Премахване на Launch Daemons и Unused Language Packs за по добра производителност!


Legend

Recommended Posts

Линк към оригиналният материал :

Launch Daemons : http://modmyi.com/forums/file-mods/682255-speed-up-your-iphone-ipod-removing-launch-daemons.html

Внимание! Задължително наравете копия на всички файлове преди да започнете работа. Това са системни файлове и погрешното им премахване може да доведе до Restore на устройстото !

Препоръчително е да имате инсталиран iFile в случай, че трябва да възтановите файловете, а по някаква причина нямате достъп през SSH. Аз не съм отговорен за вредите който могат да бъдат нанесени по вашето устройство в този урок.

Преди да започнем трябва да разберем какво означава Daemon.

В UNIX или други компютърни мултитаскинг системи, Daemon е програма която работи в фонов режим,а не под прекия контрон на нас (потребителите). Обикновенно се наричат фонови процеси :tooth:

И така, какво означава това? Oзначава, че когато вашият iPhone или iPod Тouch е включен зарежда много фонови процеси ( 54 за да бъдем точни ). Позволено им е да правят различни неща като например да се свържат с интернет и да получават обаждания. Тези различни процеси седят на заден план и взимат доста голяма сума RAM и тя недостига (говоря за 3G което ползвам аз) и защото са системни процеси те немогат да бъдат изкюлчени например с SBSettings. Добрата новина е, че много от тези Daemons са излишни за повечето потребители и може да ги изтриете за да си възвърнете взетата RAM От тях :yikes:

Първо трябва да влезнете в телефона си с SSH клиент в папка / System / Library намерете папката LaunchDaemons свалете я на вашия компютър и я преименуваите например на LaunchDaemons.backup за да може да възтановите файловете ако нещо се обърка. Задължително го направете, както казах и горе аз не мога да отговарям и не ме винете ако нещо се обърка! когато вече имате папката LaunchDaemons.backup на компютъра ви върнете я обратно на телефона. Бъдете сигурни, че вашето копие на заменя оригинала. Същото така бъдете сигурни, че атрибутите на папката LaunchDaemons са 0755(ако не става с 0755 пробвайте 755). Ако по някаква случайност пропуснете това и атрибутите не са 0755 това ще доведе до замръзване на телефона ви на Apple Logo-то. Когато сте качили копието (LaunchDaemons.backup) на телефона си рестартираите го и вижте разликата

За да изключите Daemon просто трябва да изтриете .plist файла ( папката пак повтарям е /System/Library/LaunchDaemons

Safe Daemons - те могат да бъдат изтрити от всеки потребител, без неблагоприятни ефекти върху устройството.

com.apple.DumpPanic.plist - Dumps crashes for evaluation by Apple. ?!?

com.apple.ReportCrash.(Different Things).plist - Има 5 такива Daemons. Те сабират информация какво е причинило Crash какви програми са били включени докато е станал Crash и тн.

com.apple.CrashHouseKeeping.plist - Отново се занимава с Crash.

com.apple.aslmanager.plist - Управлява системните логове.

com.apple.syslogd.plist - Управлява системните събития.

com.apple.powerlog.plist - This is used to monitor any incompatibilities with 3rd party chargers. ?!?

com.apple.stackshot.server.plist - Все още не се знае какво прави този Daemon, но премахването му няма да доведе до никакъв нежелан ефект върху устройството ви.

com.apple.tcpdump.server.plist - Тази услуга използва dump traffic на мрежата (Source), но и аз незнам какво точно означава това. Премахването на този Daemon няма да попречи на никое устройство

com.apple.iqagent.plist - Все още не се знае какво прави този Daemon, но премахването му няма да доведе до никакъв нежелан ефект върху устройството ви.

com.apple.mobile.profile_janitor.plist - Все още не се знае какво прави този Daemon, но премахването му няма да доведе до никакъв нежелан ефект върху устройството ви.

com.apple.chud.chum.plist - Тази услуга е свързана с Apple's CHUD (Хардуерни Разработчици) Премахването на тази услуга няма да има неблагоприятни ефекти върху вашето устройство, освен ако не сте разработчик.

com.apple.chud.pilotfish.plist - Тази услуга е свързана с Apple's CHUD (Хардуерни Разработчици) Премахването на тази услуга няма да има неблагоприятни ефекти върху вашето устройство, освен ако не сте разработчик.

Conditional Daemons - Тези Daemons могат да бъдат изключени от някои потребители, които нямат нужда от някои функции на устройството.

com.apple.AddressBook.plist - При премахването му, Контактите ще зареждат доста по бавно, ако не ви интересува го изтриите :yikes:

com.apple.accessoryd.plist - При премахването му, забранява аксесоарите като FM радио предаватели, iPhone докове, и AV кабели. Те ще бъдат в състояние да отговарят на вашето устройство, но това е всичко.

com.apple.apsd.plist - При премахване , забравете за Push Notifications. Ако не ви интересуват го изтривате :)

com.apple.dataaccess.dataaccessd.plist - Ако го премахнете вече няма да може да синхронизирате с Google Sync. Ако не ползвате това го изключете.

com.apple.datamigrator.plist - използва се за прехвърляне на контактите oт SIM към iPhone. Потребителите на iPod Mоже да махнат това.

com.apple.racoon.plist - Изключете тази услуга, ако не използват VPNs. ( Virtual Private Networks )

com.apple.MobileInternetSharing.plist - Used for Internet Tethering. Disable this if you have an iPod touch or if you aren't interested in tethering. ?!?!

com.apple.aggregated.plist - Това изпълнява някой функции с Audio входа. Ако имате iPod Touch и не ползвате Audio входа го изключете. Потребителите на iPhone да го оставят задължително.

com.apple.AOSNotification.plist - Тази услуга се ползва за MobileMe. Ако не го ползвате може да го махнете.

com.apple.AdminLite.plist - This daemon tries to return control of your device to you if it thinks that you are waiting for a lengthly process to respond. It does this by force-quitting the process, so if you're tired of your apps crashing and you would rather wait a few seconds for them to finish what they're doing, disable this daemon. ?!?

Manual-Edit Daemons - Тези Daemons не трябва да бъдат премахнати напълно, но може да бъдат редактирани и така те ще са изключени когато не са необходими.

com.apple.itunesstored.plist - Отворете plist файла в текстов редактор и промени това:


<key>SuccessfulExit</key>
<false/>

на това


<key>SuccessfulExit</key>
<true/>

Сега тази услуга ще се изключи, когато не е необходима. Ако имате проблеми с редактирането на. Plist на вашия компютър, го редактирате чрез iFile на устройството.

Caution-Required Daemons - Функциите на тези Daemons в момента са неизвестни, но въз основа на техните имена и техния код те биха могли да бъдат от значение. Изключване на свой собствен риск.

com.apple.daily.plist - Нищо не е известно в момента за тази услуга, , except that it is programmed to perform a certain function once a day. ?!?!?

Leave-Alone Daemons - Тези Daemons са от решаващо значение за функционирането на вашето устройство и не бива да бъдат променяни или трити по никакъв начин.

Не съм ги превел защото не виждам смисъл в това. И без това никой няма да ги пипа :)

Ако някой иска може да ги преведе.

com.apple.mobile.Lockdown.plist - Deals with SIM authorization and other important things.

com.apple.fairplayd.plist - This checks the DRM on your legitimately-acquired music and apps.

com.apple.installd.plist - Deals with app installation.

com.apple.BTServer.plist - If this daemon is disabled, your device will become extremely slow and unresponsive.

com.apple.configd+pm.plist - Deals with system configuration.

com.apple.configd-pm.plist - Also deals with system configuration.

com.apple.gmmd.plist - A debugging service for your device.

com.apple.mDNSResponder.plist - DNS. Disable this, and your Internet is completely gone.

com.apple.CommCenter.plist - Deals with making/receiving calls, etc. iPod touch users should still leave this alone.

com.apple.locationd.plist - Deals with GPS and location.

com.apple.mediaserverd.plist - Plays your music and videos.

com.apple.graphicsservices.sample.plist - Displays album artwork.

com.apple.usbptpd.plist - Allows your device to connect to your computer and charge.

Jailbreak Daemons - Това са Daemons инсталирани от Jailbreak приложения.

com.bigboss.sbsettingsd.plist - ползва SBSettings. Съветвам да го оставите така.

com.imalc.insomnia.plist - позволява на Insomnia да работи след Respring и Reboot. Ако не го искате го махнете.

com.mxweas.MxT2d.plist - Този Daemon позволява на MxTube да тегли видео файлове в BackGround режим. Ако го изтриете ще трябва да преинсталирате MxTube, както и да е ако не ползвате MxTube и сте твърде мързеливи да го изтриете, може да го изключите от тук.

com.saurik.Cydia.Startup.plist - Има връзка с AutoInstall за инсталиране на .deb файлове. Ако не го ползвате може да го махнете.

org.nodomain.scrobbled.plist - The Scrobbler daemon. Disable this if you don't want your music scrobbled anymore. ?!??!

NOTE! If this tutorial does not specifically mention that a certain daemon is safe to remove, leave it alone. Better safe than sorry. ?!??!

Надявам се това да помогне!

На някой места пише нещата на EN защото не знам точния превод който може да ги преведе ще ги оправя :) Мерси :)

Remove Unused Language Packs

Първо нека кажа, че аз оставих

EN

RU - и аз незнам защо оставих това :)

JAPANESE (EMOJI) - заради EMOJI :)

Съветвам и вие да оставите тези за да нямате проблеми.

Нужен ви е

MobileTerminal от Cydia

След като го инсталирате изтеглете това файлче

http://www.multiupload.com/JDNKB41NH0

Отново SSH в устройстовото ви.

Поставете файлчето del.sh в var/mobile

Задължително трябва да има атрибути(права) 0755

ако файла няма права 0755 не се учудвайте ако ви даде грешка в МobileTerminal :)

Така отиваме в MobileTerminal

пишем

su

след което ще ви иска парола по default тя е alpine

След това на новия ред пишем

./del.sh натискаме Return

Така устройството ще изпише, че търси Language Packs

след минута две ще почне да ви пита кой Language Packs да изтрие

отговаря се много просто y= yes и n=no :)

ето едно клипче за който иска

Това е всичко успех. :)

Мога да кажа, че след като направих и двете телефона върви доста по гладко от преди!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

iPad 16GB WiFI 3.2 - преместих safe демоните и:

com.apple.AddressBook.plist - При премахването му, Контактите ще зареждат доста по бавно, ако не ви интересува го изтриите smile.gif

com.apple.datamigrator.plist - използва се за прехвърляне на контактите oт SIM към iPhone. Потребителите на iPod Mоже да махнат това.

com.apple.racoon.plist - Изключете тази услуга, ако не използват VPNs. ( Virtual Private Networks )

com.apple.MobileInternetSharing.plist - Used for Internet Tethering. Disable this if you have an iPod touch or if you aren't interested in tethering. ?!?!

com.apple.AOSNotification.plist - Тази услуга се ползва за MobileMe. Ако не го ползвате може да го махнете.

Както и езиците. Разлика не мога да кажа, че усещам на първо време .. просто и преди си беше доста бърз .. ама се опитвам да си намеря оправдание за да мина на 3.2.1 :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен има промяна. Няма лаг във Cydia и като цяло работи по-гладко. :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Друга разлика е времето за зареждане. При мен определено падна до около 16 секунди само, че не знам от колко :tooth:

Сега след известно време след модификацията мога да кажа, че определено всичко е по пъргаво а Сидията направо хвърчи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това сме го пробвали отдавна със Sladichuk® по идея на alxx, но мога да ви уверя, че е напълно безполезно и не дава никакъв резултат. Иначе браво за темата и усилията, които е положил Legend. Мой съвет, откажете се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Положителен ефект има единствено от махането на езиците - освобождавате място в системния дял, а както знаят някои от нас :), SSD и Flash базираните дискове, работят по - бързо и ефективно ако не запълнени догоре.

Иначе, браво за труда @Legend!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мисля, че няма разлика поне малко :)

и ще кажа защо...

Да кажем, че имате 2 компютъра и всичко като Hardware им е еднакво.

Обаче на единият работят 52 процеса, на другия само 22 процеса.

Какво се случва? Кой ще работи по добре и по бързо според вас ?

Естествено, че този който изпълнява по малко неща :)

А това, че тези неща не натоварват толкова е може би друг въпрос, но разлика дори и малка повярвайте ми има!

И никой не може да ме убеди в противното. Казах вече защо :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-умно изказване не бях чувал скоро от 18 годишен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо? Мислиш, че не съм прав ли ? Добре :) Не карам никой да трие нищо просто си казвам мнението :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...

При изтриването на Unused Language Packs ми се появяват следните неща (може би неразпознати ез. пакети) - fa.lproj(unrecognized);iw.lproj(unrecognized);sr.lproj(unrecognized);vi.lproj(unrecognized) и не ми се показва английски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Извинявам се, ако не пиша в правилната тема, но проблема ми е г/д с такава насоченост: Не ми работи звукозаписът след изтриване на езикови пакети от папката, ако може някой с 3г - 3.1.3 да си бекъпне цялата папка на аппа за звукозапис ще съм много признателен.Защото ми се наложи да го ползвам скоро и приложението ме изхвърля след 4-5сек.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...