Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Сервиз за MacBook?


Vancuver

Recommended Posts

Имам следния проблем с Макбука: Изпуснах го и падна точно на сгъвката. В следствие на удара дисплеят не работи (т.е. става това: http://www.youtube.com/watch?v=WcanOOQN8U0 ). Бях го носил в Криейтив Център, но от там ми отказаха гаранция (заради друга причина, но не това е важното) и ми искат 900 лв. за смяна на дисплей... (Като се закачи към външен монитор си работи).

А според мен има поблем някъде по лентовия кабел, но нали Епъл имат политика "колкото и да е малък проблемът - сменяме частта". Така и така нямам гаранция вече - искам да го дам на някой сервиз за компютри, в който евентуално биха поправили лентовия кабел (ако е от него де) или там каквото е. Но все пак би било добре въпросният сервиз да има някакъв опит с ябълките, та за това се обръщам към вас - ако някой знае такъв сервиз ще съм много щастлив да го сподели! :sad:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ул. Милин камък N 9, сервиза на http://laptop.bg - доставят части за всичко, отвсякъде и не е на мародерски цени. Моят е правен там веднъж, на Anthony също.

Нов 13.3" оригинален дисплей+лентов кабел+труд с доставка 48h(и поправка за има-няма час), за Vaio (дисплеят е същият като на MBP :sad: ) ми излезе 270лв, смятай сам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че още са там? Защото на сайта не видях нищо за Милин Камък 9. Уж им писах на скайпа, ама в момента са офлайн...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 години по-късно...

Здравейте, имам следния проблем: при мене от няколко дни има един Macbook Air 13'' А1237, не му знам истовият, но без зарядно не работи въпреки, че индикатора показва заредена батерия и в същото време 98% (това е малко странно, не би трябвало да показва заредена батерия на тези проценти), а и не може повече да зарежда т.е. не стига до 100%. В допълнение, понякога индикатора на зарядното свети оранжево друг път зелено. Когато откача зарядното Макчето просто изгасва моментално. Друго странно нещо е, че понякога го подкарвам на батерия - включва се, започва да зарежда, понякога дори зарежда OS X и до там, не издържа повече и отново моментално гасне. Също се е случвало и да откача зарядното докато лаптопа работи и да не огасне, но това са доста редки случай. Аз му свалих долния капак и видях, че батерията си е чисто китайска т.е. със сигурност е сменяна, но не зная кога.

Този проблем възможно ли е да се дължи само на батерията или може и някой чип да не работи коректно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да.Тъкмо щях да те питам, дали батерията е менташка, но ти си го написал. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Впрочем, останових, че батерията е на 51 цикъла (от както е прим този MBA така и не е мръднал от тези 51 цикъла, може би защото е постоянно на зарядно. Нямам представа как ги брои циклите тази машинка.) - ето и снимка ТУК, а както се вижда на снимката, има индикация, че е заредена батерията, а %-те са 99. Толкова бързо ли се е скапала батерията!? А иначе пък когато го оставя на sleep режим мога без проблем да премахна зарядното и така да си стой на батерия. Мисля да си купя нова батерия, но в мен има едно скрито съмнение, че може би проблема не е тя, а нещо по електрониката на Мак-а (надявам се това да си останат просто съмнения, разбира се).

Редактирано от G.Zidarov
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

Колеги да не отварям нова тема:

имам макбук про 13 '09 който не се зарежда с 80W зарядно. Може ли да е от това ,че е 80W ,а в сайта на епъл пише , че трябва да е 60W?

П.П. Оправи се някак си.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от ozone
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В смисъл?

Като го поразмърдам и започва да зарежда, а батерията издържа около 2часа и 30 мин.

п.п Т'ва май не беше за мен, сори че омазах темата на човека.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от ozone
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ozone

Мне не е батерия.

Имах същия проблем след размърдване на конектора почваше да зарежда. При мен се случи след година и половина употреба на зарядно понеже бат. беше тотално dead и тези конектори след продължителната употреба бяха като с нагар и не допираха до основата на комп. Аз даже си помислих че комп е за хвърляне понеже както си стоеше вкл. и в следващия момент изгасяше после го вкл. и пак изгася. След посещение до Апъл и съответно нова бат+зарядно вече две години никакъв проблем.

Моя съвет е ново зарядно и да отговаря на спецификацията и немаш грижи.ОК.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...