Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iTunes 10


sapiora

Recommended Posts

Колеги, потърсих във Форума за подобен проблем или тема, но не открих. Проблемът е следния: Вчера инсталирах iTunes 10, но забелязах, че при опит да синхронизирам приложенията с телефона - iTunes-а не ги инсталира, а тези, които са инсталирани на телефона - ги трие. Имате ли идеи как мога да оправя този проблем, освен с махането на iTunes 10 и инсталирането на iTunes 9.x.x? Ако някой е имал този проблем или е чел за него, нека даде линк или обясни как е оправил проблема. Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изтеглих го от официалния сайт и го инсталирах, но не съм махал стария iTunes. Директно върху него го инсталираха, тъй като 9.2.1, при опит да update-на ми казваше, че няма нова версия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сметнах, че проблема е при мен. Не прецених, че е трябвало да изчакам. Засега смятам през iFunBox да прехвърлям файловете за инсталация в папката на Install0us и от там да ги инсталирам. За друг вариант не се сещам. ... А мислите ли, че ако изтрия цялата папка iTunes в С: и я заменя с backup-ната от старата версия, може да се оправи проблема?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След двудневно тестване на новия iTunes все още съм със смесени чуства. С две от "новостите" обаче така и не успях да свикна: вертикалните "x - +" (не хоризнотални като на всички останали програми на macos) и черно-белите иконки в самия itunes. Ако някой случайно го мъчи същия проблем, ето как може да го реши:

- затваряте iTunes;

- отваряте терминал, и в него се пишете "defaults write com.apple.iTunes full-window -boolean YES"

- след като отворите itunes отново, "x + -" ще бъдат хоризонтално разположени (разбире са в собствен ред най-отгоре, както ще се вижда името на приложението iTunes в средата на приложението, както си беше в предната версия).

Ако искате да върнете новия вид (с вертикалното разпожение) заменяте YES с NO, тоест "defaults write com.apple.iTunes full-window -boolean NO"

По въпроса с черно-белите иконки:

- затваряте iTunes;

- изтегляте от http://uneasy.me/bxT itunes10colors.zip и го разархивирате;

- отваряте терминал и в него пишете "sudo /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/MacOS/Finder"

- command+N или New Finder Window от File менюто (двете неща просто отварят Finder като root)

- десен бутон на иконата на iTunes (в Applications), "Show Package Contents" и заменете файла /Applications/iTunes.app/Contents/Resources/iTunes.rsrc с iTunes.rsrc от горния архив. Може да си направите едно копие преди това за всеки случей (може да си върнете чернобелите икони някой ден, кой знае).

Интересно ми е вие какво мислите за iTunes 10 и неговите "новости"? За мен лично всички са глупави, а някой направо не мога да ги понасям. Смяната на 10 годишно лого също е доста спорна, Ping (който не работи с BG account), черно бели иконки?!? все пак е 21 век. Да не говорим че както повечето сайтове писаха, това противоречи с apple human interface guidelines, който те сами са писали и спазвали досега, че цветовете помагат потребителите по-лесно да откриват и запомнят елементи от интерфейса (много по лесно отколкото формите). Но стига от мен, очаквам да споделите впечетления :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже имам същия проблем и аз направих същото, за коя папка става дума, тази в С:program files или тази my documents/ itunes? Изтрих тази от С, после itunes си направи нова и беше същото, беше си запазило всичко както преди и пак не искаше да синхронизира приложенията. Oказа се тази в libraries/music, тя пази всичко, в крайна сметка стигнах до там, че изтрих всичко и го качих на ново, но нищо не се промени, пак не мога да качвам след това нови приложения, които свалям и не ми синхронизира тези от installous, не знам дали той прави някакви проблеми.

Пробвай да я махнеш (папката iTunes), след това пусни пак програмата - Тунса ще си направи нова папка, после свържи телефона и дай десен бутон на него - -> Transfer purchased from iPhone - ако ти прехвърли всичко, се радваш - ако не, или изтрие всичко от телефона, убий Тунса, след това замести новата папка iTunes дето се е създала с бекъпнатата (хубаво че си направил бекъп, поне програмите ще ти се запазят, пак го стартирай (iTunes) и пак синхронизирай - понякога помага, като не иска да синхронизира, поне на мен!

Ако пак не стане - пак изтрий папката, пусни програмата и синронизирай, предполагам ще ти изтрие всичко в инсталирано в телефона, а след това от бекъпа можеш да си инсталираш всичко пак наново! :thinking: ...

ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО И ДЕЙСТВАЙ СТЪПКА ПО СТЪПКА!

п.п. Изчакай някой по-умен да се произнесе в защита на това, което ти написах, да не умажеш нещо...

Аз лично съм трил папката, както каза ти, след което си направи нова и си работеше всичко! :wink2:

Редактирано от mi4openev
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И сега какво,да сваляме ли смело новият iTunes или да си стоим на стария? Мисълтами е ако го сваля и инсталирам ще получали същия проблем като на колегите или не ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...