Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple отново чупи рекорди през последното тримесечие


mrtroev

Recommended Posts

Apple също се отчете за последното тримесечие и публикува финансовите резултати от дейността си за периода. Компанията е регистрирала рекордни приходи в размер на 20,34 милиарда долара, а чистата печалба възлиза на 4,31 милиарда долара. Увеличението спрямо същия период на 2009 г. е близо двойно - тогава приходите са били $12,21 милиарда, а печалбата на Apple - $2,53 милиарда. Продадените iPhone през периода са 14,1 милиона - 91% увеличение на годишна база и 67% увеличение спрямо продажбите през предишното тримесечие. Продадените таблети с марката на Apple пък са 4,19 милиона, с което общият брой таблети, които Apple са продали досега, става 7,46 милиона. Стив Джобс дори коментира, че компанията е продала 2 милиона смартфона повече от RIM, и обеща изненади до края на годината.

2iiioo3.png

Източник: MobileBulgaria

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко добре, само не посочвай тия мизерници за източник. И те са го препечатали отнякъде, само че за разлика от нас - не пишат откъде.

Избива ме на антисемитизъм, като се сетя за този сайт.

П.П. Мерси за инфото, да не помислиш че нещо към тебе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как няма да чупи рекорди, като в Европа операторите го дават много евтино! Глобул направо се гаврят! За пример ще ви дам

Австрия - iPhone 4 - 249 евро с такса 19 евро.

Глобул - iPhone 4 - 779лв.(399 евро) с такса 54,90лв.(28,15 евро). Разликата е ОЧЕВИДНА! :tease3::angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сравнението не пасва, от T-mobile.at са БЕЗ опция за отключване при тази цена и с договор за 2 год, глобулският е за една и с опция за ънлок без допълнителни такси! Къде ти е офертата?

П.П. Операторът финансира покупката на телефона, за да стимулира потреблението на услуги - колко души в България ще си купят айфон и колко в Австрия? И какъв оборот ще генерират за периода? Този въпрос задаваш ли си го? НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!

Освен всичко, операторът е един и същ на практика - глобул е собственост на T-mobile(както и цялата групировка cosmote), вече втора година.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

To зависи и доста, какво е включено в пакета. А и цените не са колко ниски навсякъде. Т-mobile Германия:

25euro X 25 месеца +300 кеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не само, че не пасва, ами е и абсолютно невярно!

При такса 19 Е, апарата струва 449 Е. с 2 годишен договор и такса за активация 59,90 Е. Има опция за отключване след края на договора, което обаче ти струва допълнителни 40 Евро.

При такса 39 Е, апарата струва 249 Е при същите условия.

С други думи в Австрия ФО телефон от Т-Мобайл ти струва между 1005 Евро и 1285 Евро.

А иначе въпросните финансови резултати ми се струват малко "козметични", що се отнася до продажбата на телефони.

Факт е, че Ейпъл не успяват да покрият таргетинга, който са си поставили с iPhone 4 и затова започва да се продава масово и то при сравнително изгодни условия.

За сравнение, когато си купувах моя 3ГС трябваше да чакам 2 месеца, докато ми го доставят от оператора ... сега просто трябва да отскоча до ъгъла и след 5 минути да се радвам на 4-ката и то както се изрази колега в друга тема,

достатъчно е, да влезеш в шопа и да кажеш, че искаш да си купиш iPhone и веднага ще те наобиколят 10 много усмихнати и услужливи служителя rolleyes.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да така е. Не съм видял, че договора им е само за 2 години. Иначе гледах офертите на Orange не на T-mobile. Така като го сметнах телефона излиза общо около 1300-1400лв. За отключване не съм запознат. А за Глобул всеки различно казва за това отключване дали са длъжни да го правят или не...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...