Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPod Touch 2G не прави recovery в DFU режим


BardoSore

Recommended Posts

Така...взех си въпросната машинка от човек,който ми я внесе от Англия.Още на същия ден щом си я получих я джейлбрейкнах с 3.0 (тя беше с фабричен 2.2.1) с упътването от тази тема.Всичко си беше наред,като изключим малко нередности с wifi-то,което спеца моя нет на компютъра (не знам как стана,изведнъж се обърка мрежата в къщи,като ръгнах iPod-а в usb-то на компютъра ми),но го оправих с малко бъзикане на настройките...нейсе.Сложих няколко песни с iTunes 8.2,малко снимки и след малко проби с mp3-ки реших да вдигна децибелите на повечето си песни с MP3Gain (това става бавно) и за това оставих всичко по "пълненето" на машинката за следващия ден.На следващия въпросен ден направих посоченото в тази тема за да мога да си качвам "излекувани" приложения.След това си дръпнах Tap Tap Revenge 2 (като и свалих чрез играта към 40 песни) и Wild West Pinball (като сега виждам,че е платена и най-вероятно съм свалил lite версия).След това започнах да си избирам песни (разбира се нямам място за всичката си музика),които да кача на iPod-а...пуснах 20-на да се качват и отново почнах да си избирам други през това време докато предните се синхронизират...и в този момент изкочи балончето "usb device is not recognized"...погледнах машинката и тя беше изгаснала.И сами се сещата,че после нещеше да се включи!Поразтърсих се из нета и разбрах за номера с DFU режима и след това recovery хватката.Само да вметна,че iPod-а влиза в DFU само,когато задържам бутона за вкл./изкл. и home за 10 сек. (точно) и след това пускам първия и държа втория за още 7 сек.Така успява да влезе в DFU и компютъра ми разпознава машинката,после правя recovery и малко след началото на операцията отново "изтърва" и показва "usb device is not recognized" и естествено малко след това дава грешка.

Пробвал съм с 3.0 от интернет (от гореспоменатата тема) и с този,който iTunes-а си изтегля сам,когато не натискаш shift...всичките опити бяха несупешни и крайния резултат беше един и същ,като най-успешното беше,че успях да изкарам на екрана картинката с usb кабела и надписа iTunes.

Другото тревожно нещо беше,че именно при най-успешния опит на екрана се появиха така наречениет "артефакти" или поне прилича на такова.Самия екран почна да подскача и да показва черти (не е толкова страшно както "звучи",но си остава притесняващо)!

Мой приятел дойде в къщи и продължихме опитите,но безуспешно,като след това се прехвърлихме у тях и пробвахме с друг кабел,на друг компютър с iTunes 8.1,като и там показа "usb device is not recognized" и правеше същите номера!

На следващия ден му го оставих да го занесе на работа и да го "мъчи",човека на няколко пъти е успял да го докара до екрана с кабелчето и надписа iTunes,но повечето пъти му е давало "usb device is not recognized" или пък спецва на бял екран и дава споменатите "артефакти",като извода му е,че през iTunes най-вероятно нищо не може да се направи,а услията му са били чрез QuickFreedom.

След кратко съвещание машинката бе оставена на "ремонт" при човек от фирма Kytex,които се водят оторизиран дилър на Apple,било му е обяснено за какво става въпрос и той е отвърнал,че е оправял два такива (оставам с резерви,че изобщо е разбрал,какво е точно състоянието на iPod-а) и обещал,че ще опита да го оправи.Днес новините са,че не е успял да постигне успех през Windows (мислел,че има физичен проблем,но моя приятел остава на хипотезата,че всичко е софтуерно) и ще опитва чрез Mac.Сряда е следващия ден за новини по въпроса.

И така...след целия този километричен пост,който изписах (надявам се,някой все пак да го е прочел) оставам с надеждата,че ще има човек,който ще е наясно с проблема или поне ще има идея за какво става въпрос или най-малкото ще ме насочи на някъде,където ще получа професионална помощ.

Отдавна не съм си купувал нещо с такъв мерак,а го ползвах има няма половин час и то се развали от "въздуха"!

Благодаря в аванс за оказаното съдействие!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тия "артефакти" никак не се връзват със софтуерен проблем.Вкарвал съм си тел-а безброй пъти в DFU и Recovery,и не съм имал такива случки. Не искам да съм лош пророк,но ми мирише на намокрен iPod(или поне буксата)- оттам и проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво мокрене?iPod-а е престоял по-малко от 24 часа от както е разпечатан и общо половин час ползване,два пъти е свързван с компютъра и един път джейлбрейкван,като през останалото време е стоял прибран без да е пипан!Те ръце почти не са го докосвали,а ти мокрене...няма такова нещо.

Но благодаря,че все пак,някой се осмели да пише ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи има гаранционен проблем. Не се шашкай,щом си го дал в магазин на епъл-може да мине гаранционно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да го мъчите на компютър с инсталиран iTunes 8.2.

Вкарвате го в DFU и компютъра трябва да го разпознае, че е в такъв режим. След което като отворите iTunes единственото нещо което ще може да правите е Restore. Правите му Restore с FW 3.0 (без значение дали ще го свалите предварително или ще оставите iTunes да го свали), след края на процедурата си го връзвате към iTunes и го активирате (това за iTouch не знам дали е нужно), след което jail и т.н.

Това е на теория, надявам се на практика да се получи.

Това за тия "артифакти" верно си звучи "страшно".

При теб запечатан ли дойде? Касова бележка имаш ли, за да ти уважат гаранцията?

Ако "да", то е вероятно да е с фабричен дефект и гаранцията си го поема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Запечатан си дойде (лепенките и двете,горната и долната си бяха наред),но за съжаление нямаше нито касов бон,нито международна гаранция и аз понеже съм умен не се сетих да питам продавача дали ще получа нещо такова.

Иначе точно на restore (аз гледам,че съм писал recovery,ама явно това съм имал в предвид) "разкача" и спъва процеса и дава грешка!Иначе при една такава успешна манипулация,до сега 100 пъти да сме го оправили ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И без документ за собственост, би трябвало да ти го оправят. По сериен номер ще си го намерят. Точно за Кайтекс не вярвам да са официален сервиз на Епъл, нищо, че собственика ми е приятел. Какво те учудва колко време е работил? Електрониката се разваля изведнъж и то най-често в първите 6 месеца след покупката. Нарича се детска смъртност. Какво очакваш, да се чупи бавно и полека две години подред ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами всъщност очаквах нещо,което най-сетне съм се наканил да си купя и то с мерак от компания,която се слави именно с тези си продукти...да работи...или поне да не се предава толкова лесно след половин час експлоатация.Никога не ми се случвало подобно нещо,а вярвайте ми съм си вземал какво ли не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За всяко нещо си има първи път. Това, че много хора си мислят за продуктите на Епъл, че са едва ли не свръхестествени, е наложено от добрия маркетинг на компанията и смешния фанатизъм на болните почитатели. А иначе си е един електронен продукт, произведен в Китай, пълен с компоненти на китайски, тайвански и корейски производители, които се чупят точно толкова, колкото и на всички останали марки. Все пак не губи надежда. Може и да се окаже софтуерен проблем, но малко ме съмнява. Занеси го в официален сервиз на Епъл. Те ще ти го сменят. Щом е купен в Англия, гаранцията важи в целия ЕС. Мисля, че по сериен номер ще е достатъчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И днес няма новини,остава за утре.

Е тук във Варна имате ли идея къде да го занеса и какво точно да кажа?Мисля,че Unicoms са оторизиран представител,защото имат щанд само за продукти на Apple в Grand Mall (от тях си взех един Nano 4G).Факт е,че нямам документ за покупка и машинката е джейлбрейкната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.creativecenter.bg/?page_id=347

Пиши им или им се обади. И не забравяй - длъжни са да ти го оправят или сменят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси!Ще изчакам до утре да разбера от Kytex какво са направили (макар,че ме тресе голям песемизъм) и ще потърся Creative Center.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така...обадих се на хората от Apple и човека най-учтиво и подробно ми обясни (разбира се след моето разсяснение по случая,а и проверих iPod-a чрез сер. номер,че е в гаранция за България до март 2010) да го пратя към тях,за тяхна сметка,като те,ако не успеят да го оправят,ще заменят устройството с ново.Каза,че няма проблем,че нямам документ (все пак попита дали имам).

Иначе вчера инсталирах libusb и успях да накарам компютъра да го разпознае без да го разкача,като с redsnow заби на "downloading jailbreak data",а с iTunes си завърши изцяло процеса по restore,но накрая отново изписа грешка,че процедурата е неуспешна (а аз си помислих,че съм успял най-сетне).След това си рестартирах компютъра и от там нататък се почна старата песен на нов глас..."usb device is not recognized" и т.н.

И се отказах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да Ви уведомя, че след направената диагностика установихме проблем с работата на устройството. Ще бъде заменен.

Когато новия дойде ще Ви уведомя.

Желая Ви приятна вечер.

Уж са такъв голям представител на Apple,а нямат един iPod в наличност :rolleyes:

Важното е все пак,че има изяснен статус на ситуацията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Големи благодарности на Anthony,който ме осветли коя фирма да потърся!Днес получих новия си iPod,който вече е джейбрейкнат и "облечен" в SwitchEasy NeoTouch.Благодаря разбира се и на всички други отзовали се в темата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...