Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Calibre - Конвертиране на .PDF в .EPUB.


G.Zidarov

Recommended Posts

Calibre-icon.png

Преди няколко дена си зададох въпроса, има ли начин да конвертирам .pdf в .epub, за да си го разглеждам в iBooks като книга, а не като .pdf - нали се сещате страниците се разлистват smile.gif С помощта на безплатно приложение преобразувател, нареченo Calibre можете бързо да конвертирате PDF (и други файлови формати), в .ePub файлове, които можете да прехвърляте в iPhone(iPad) за четене в iBooks. Този урок ще ви отведе стъпка по стъпка през целия процес.

1. Започнете с намирането на PDF, който искате да конвертирате. В този пример ще използваме „Граф Монте Кристо”.

2. Свалете и инсталирайте Calibre. Предлага се във версии за Windows, OS X, Linux и Portable. Интерфейсът е много малко по- различен във всяка версия (не много). Приложените изображения в този урок са от версия за Windows.

3. След като бъде инсталиран, отворете Calibre. Първият път, когато стартирате Calibre ще ви преведе през бърза настройка. Първото нещо, което ще поиска да направите, е да определите своята „eBooks" папка. Това е мястото, което ще се запазват „ePub“ файловете. Кликате върху бутона “Change”.

064001604c295ec3.JPG

4. Изберете папката, в която искате да запишете всичките си „ePub“ файлове, след което кликате върху бутона “Select Folder”.

3465706ed510a720.JPG

5. Връщате се отново в „Welcome“ прозореца и кликате върху бутона “Next“.

181c49fe5f998803.JPG

6. Изберете Apple от списъка “Manufacturers” и iPhone/iTouch + Stanza от списъка “Devices”. Кликнете върху бутона “Next”.

8e3ef2a7fb01cfa6.JPG

7. Можете да игнорирате информация за този екран и кликнете върху бутона “Next”.Или, ако проявявате интерес, да го прочете.

99dff3e05f829590.JPG

8. Сега сте в основния интерфейс на Calibre. Кликнете върху “Add Books” в горния ляв ъгъл на прозореца.

c051090514cce35f.JPG

9. Отидете до PDF файла, който искате да конвертирате в .ePub файл.Изберете го и натиснете Open.

512cd03f00f60932.JPG

10. Сега кликнете върху малката "стрелка" до “Edit metadata individually”. Ще се появи прозорец, в който може ръчно да въведете информация за книгата или да смените обложката.

8888af1a6b6875e1.JPG

2ddd5d92535fc36d.JPG

11. Сега ние ще започнем същинския процес. Уверете се, че PDF файлът е избран в основния списък с книги, а след това кликнете върху малката стрелка до бутона Convert E-books. От списъка, който ще се появи, изберете Convert individually

894b08d817885795.JPG

12. Ще се появи "резюме" прозорец преди Calibre да осъществи окончателното превръщане. Кликнете върху бутона OK.

737feb31a799c021.JPG

13. В зависимост от размера на PDF / eBook процеса на преобразуване ще се различават. Отне по-малко от 10 минути, за да конвертира моя файл от 1249 страница PDF формат. По време на конвертирането долу в дясно ще видите един индикатор типичен за Apple, който ви показва че процеса на конвертиране е в действие. Щом спре да се върти означава, че конвертирането е завършило.

f3d3cea02d70ef16.jpg

14. И сега в папката, в която определихте в стъпка # 3 ще съдържа .ePub версия на PDF. Това е файл, който ще качите на своя iPhone(iPad).

b9d2f05e50fed02d.JPG

Тествано е на Windows 7 Ultimate.

Приятно четенеsmile.gif

Редактирано от G.Zidarov
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Страхотно откритие. Сега го свалям и ще го пробвам. Благодаря предварително ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Добре, а някой може ли да ми обясни как се качват книгите към Stanza. Като натисна start content server и ми пише cannot open port 8080 on ip 0.0.0.0

Някой има ли идея защо така се получава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре, а някой може ли да ми обясни как се качват книгите към Stanza........

Разгледай 'Get Books' -> 'Shared' - мисля, че в тема e-books - се говори доста за Stanza и качването на книги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре, а някой може ли да ми обясни как се качват книгите към Stanza. Като натисна start content server и ми пише cannot open port 8080 on ip 0.0.0.0

Някой има ли идея защо така се получава?

Спри си скайпа, той ползва по дефолт порт 80 или махни отметката за ползването му от настройките на скайп. :Wink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://ebook.online-convert.com/convert-to-epub

Ето и един безплатен сайт за конвертиране, който оправя цялата книга. :guitarred: В настройките не пипам нищо, като единствено в Change ebook title: записвам името на книгата, защото иначе излизат някакви букви и цифри.

Редактирано от SypheRrr
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 месеца по-късно...

Здравейте , инсталирах програмата на MacBook 13 , Mac OS X 10.6.8. На Макчето работи перфектно , веднага конвертирах един PDF ---> EPUB следвайки ръководството /700 стр./ със изображения, всичко стана за около 3-4 минути плюс 2-3 за конвертиране.PDF-а е част от едно ръководство за оцеляване или по точно ядливи и неядливи растения в България , ако някои има интерес да ми пише веднага го пускам.

Благодаря за програмката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 месеца по-късно...

Calibre-icon.png

Преди няколко дена си зададох въпроса, има ли начин да конвертирам .pdf в .epub за да си го разглеждам в iBooks като книга, а не като .pdf, нали се сещате страниците се разлистват smile.gif С помощта на безплатно приложение преобразувател, нареченo Calibre можете бързо да конвертирате PDF (и други файлови формати), в .ePub файлове, които можете да прехвърляте в iPhone(iPad) за четене в iBooks....

Здравейте! Във връзка с един проект за родители на деца с дислексия трябва да се направи електронна книга в epub използвайки Calibre. Материалът съдържа таблици, снимkи и линкове. Свалила съм програмата, правих многократни опити - но за съжаление резултатът беше лошо подреден материал. Не съм наясно и как да направя главите от книгата да се разпознават в съдържанието.Как трябва да подредя информацията в doc. файла преди да го конвертирам в pdf, за да бъде добър за epub? Книгата е на бълг. език.

Ще бъда благодарна, ако някой ми помогне. Аз не съм специалист в областта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

iShooter,метни ми книгата на лични,ако не те притеснява.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@ Sonja, Calibrе не е подходяща програма за проекта който сте описала. Epub е динамичен формат и променя изгледа на страницата в зависимост от видимото поле и ориентацията на екрана, с описаните елементи ще имате проблем с таблиците, линковете и картинките не са проблем, ако таблиците няма да съдържат информация с линкове в тях, по-добрия вариант е да ги трансформирате и тях в картинки, и така да ги поставите, като цяло в момента говоря само за най-разпространения и достъпен стандарт за epub (2.0.1). Calibre ви предлага възможност за конвертирана от pdf към epub, но силата му не е в редактирането на epub файловете. Ако искате пишете ми тук на ЛС (или на skype : MacIlian), мисля че ще мога да помогна с направата на книгата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Във връзка с един проект за родители на деца с дислексия трябва да се направи електронна книга в epub използвайки Calibre. Материалът съдържа таблици, снимkи и линкове. Свалила съм програмата, правих многократни опити - но за съжаление резултатът беше лошо подреден материал. Не съм наясно и как да направя главите от книгата да се разпознават в съдържанието.Как трябва да подредя информацията в doc. файла преди да го конвертирам в pdf, за да бъде добър за epub? Книгата е на бълг. език. Ще бъда благодарна, ако някой ми помогне. Аз не съм специалист в областта.

Съжалявам, не мога да ви помогна. Единствено бих ви предложил да използвате PDF - при него всичко се визуализира коректно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много добра програма за конвертира не в ePub от word и PDF може да свалите безплатно от aspose.com .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

iSHOOTER, може ли и на мен да ми метнеш книжката на едно ЛС? :) Интересно ми е да видя как са ти се получили изображенията... Аз съм се пробвал да конвертирам учебници по икономика с всякакви изображения и не ми се получава, за жалост.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...