Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Как да направим филм за iPhone / iPod Touch?


Гости S73L1

Recommended Posts

В тази тема ще ви видите как да си направите филм със субтитри, които могат да се включват и изключват от плейъра на вашето устройство.

За да конвертирате филма имате нужда от следния софтуер:

MediaCoder (с тази програма ще конвертираме филма) Специални благодарности на naidenoff, който даде точно тази версия на програмата!

I. Част - Конвертиране на филма

:excl:Преди да започнете с конвертирането на филма махнете субтитрите от папката с филма! Поместете ги на работния плот например. По-късно ще разберете защо.

След като инсталирате MediaCoder, го стартирайте и изберете Options -> User Interface Language -> Bulgarian

ebfffe7657b1b2a0.png

Натиснете Файл -> Добави файл или просто натиснете бутона Insert.

0c59a793a4c882ae.png

Формат -> H.264

Резолюция -> 480x320 (iPhone/iPod Touch)

Видео битрейт -> High (768 Kbps)

к/с -> Оригинал

Аудио битрейт -> High (128 Kbps)

b07b1098fda63bb8.png

Сега следват субтитрите. MediaCoder добавя заедно с филма и субтитри ако и двете са в една папка, затова в началото ви казах да поместите субтитрите на друго място.

Ето как трябва да изглежда като натиснете Субтитри:

b1fb2e646fd799c5.png

След това натиснете Отрязък и изберете Автоматично разтягане до побиране

Сега просто натиснете 4d631ef46abd1443.png за да започне конвертирането! :cool:

II. Част - Добавяне на субтитри

Тези субтитри, които сега ще добавим към филма се наричат "soft subtitles" или "меки субтитри", защото могат да се включват и изключват. Може да добавяте няколко субтитрови потока. Примерно български и английски субтитри, към филм или музикален клип.

Необходим софтуер:

MP4Box

Subtitle Workshop

Hex Editor Neo

и... Notepad :cool:

За да добавите субтитри към филма, те трябва да са *.srt (SubRip)! Ако са *.sub (SubSonic) трябва да ги промените. Това може да направите като ги добавите в Subtitle Workshop -> Файл -> Зареди субтитри. След това Запиши като... избирате SubRip. Готово! :Wink:

След това отваряте субтитрите (тези в *.srt формат) с Notepad и натискате File -> Save As... Ето така трябва да изглежда:

0af09bd157f553df.png

...Save :razz:

Разархивирайте MP4Box и преименувайте папката в която се го разархивирали на addsubs. В тази папка сложете филма и субтитрите (*.srt)

Желателно е името на филма и субтитрите да е еднакво. Също и имената да бъдат кратки.

44dcf9451b4f8af4.png

След това натиснете Start -> Run... -> напишете cmd

b15095677ed5b059.png

1) Напишете F: и натиснете Enter (това е дяла от твърдия диск, където се намира папката addsubs - при мен е в F:)

2) Напишете cd и натиснете Enter

3) Напишете cd addsubs и натиснете Enter

4) Напишете dir и натиснете Enter

5) Напишете в command promt-а (cmd)

MP4Box -ttxt subtitle filename.srt

Tова ще конвертира субтитрите в ttxt

Пример: MP4Box -ttxt notebook.srt

6) Напишете отново в cmd

MP4Box -add subtitle filename.ttxt:lang=bg movie filename.mp4

Пример: MP4Box -add notebook.ttxt:lang=bg notebook.mp4

Тази команда ще добави субтитри към филма (това ще отнеме около минута)

Когато ви изпише Conversion done, субтитрите са добавени и може да изключите cmd като напишете exit или натиснете X :lol:

lang=bg "lang" може да бъде всякакъв език, ако субтитрите са на български - bg, на английски - en, на испански - es, на немски - de и т.н. Ако ви трябва друг език напишете в cmd - mp4box –languages

Ако вече сте добавили един subtitle stream към филма, но искате да добавите друг използвайте следната команда:

MP4Box -add new ttxt subtitle filename.ttxt:lang=en movie filename.mp4

Сега отваряте Hex Editor Neo. Натискате File -> Open -> Open File... и отваряте филма с вече добавените субтитри. Натискате Ctrl+F и в полето Find what напишете text и натиснете Find. Преименувайте text на sbtl. Ако сте преименували всичко натиснете File -> Save As... име_на_филма.m4v (примерно Notebook.m4v)

За да си пуснете субтитрите на вашия iPhone / iPod Touch, трябва да ги изберете от плейъра!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Всичко е добре, субтитрите се качват, в iTunes playera излизат, а като се качат на iPhone и ги няма, къде е проблема ???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва текстът да е кодиран в UTF-8(ако на мястото на менюто за субтитрите ти излиза питанка). Ако изобщо не излиза нищо - пропуснал си някоя част от ръководството.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва текстът да е кодиран в UTF-8(ако на мястото на менюто за субтитрите ти излиза питанка). Ако изобщо не излиза нищо - пропуснал си някоя част от ръководството.

Текста е кодиран в UTF-8 и излизат на бг, когато кача филма в iTunes, но на тел. не излиза нищо, освен видеото. Мерси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" Сега отваряте Hex Editor Neo. Натискате File -> Open -> Open File... и отваряте филма с вече добавените субтитри. Натискате Ctrl+F и в полето Find what напишете text и натиснете Find. Преименувайте text на sbtl. " ???

до Find, е ок. След това как да го преименуваме. Като дам пак Ctrl+F и в полето Find what напиша subtl и после пак Find, излиза " A pattern was not found "

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...

Здравейте, малко съм позакъснял с въпросите може би, но искам да попитам как да увелича размера на субтитрите? Иначе по горе описания начин всичко е наред излизат си субтитрите на Ipod-а ми, но искам да увелича шрифта им малко. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На четвъртата снимка са показани опциите за субтитри. Мащабиране ще свърши работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега ще пробвам, макар че аз това с конвертирането на видеото го пропуснах :biggrin: минах направо към добавянето на меките субтитри.

edit: Така си и мислех. Първата част от темата е за това как се слагат hard субтитри, тоест такива, които не могат да се скриват и показват от Ipod-а. Втората част е за soft субтирти, точно на тях искам да им уголемя шрифта. Ще се поровя още малко в интернет, ако ли не си инсталирам на Ipod-a OPlayer и си решавам проблема, надявам се. Само че тогава пък трябва първо да си Jailbreak-на айподчето отново :D

Редактирано от TendProduction
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

OPlayer Lite също става, не е задължително джейл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зациклих хора :biggrin: Направих си аз Jailbreak, инсталирах си OPlayer v2.0.12 обаче не мога да разбера как да пусна субтитрите. Субтитрите ги качвам през Itunes като дам на Ipod-а , от там на Apps и избера програмата OPlayer, отстрани се показва OPlayer Documents и от там си ги добавям и след това си давам Sync както на всичко останало. Като отворя програмата субтитрите не се намират при видеоклиповете ми, а в една папка My Documents. Името на видеото и субтитрите е еднакво, но не ми тръгват. Пробвах как ли не да ги преместя или да направя нещо стях, но уви не се получава. Сигурно аз не правя нещо като хората, но не мога да разбера точно какво.

Edit: След малко човъркане разбрах как ставало. Трябвало да качиш клиповете заедно със субтитрите директно в програмата а не както аз правех в Ipod-a от Itunes. Само едно не ми харесва, че не мога да си настройвам размера и други неща по субтитрите, само цвета мога да им сменям. След още малко ровене попаднах на програмата AVPlayer. Мога да кажа че от към настройки тази е много по-добра от предната. Разликата между двете е че OPlayer ми плейва музиката и клиповете качени през Itunes на Ipod-а, а AVPlayer - не. Тя иска всичко да и се качи в неяйната директория и от там да си го отваря, което малко ме дразни, но какво да се прави, няма угода. :biggrin:

Редактирано от TendProduction
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хвани субтитрите когато се покажат във филма с два пръста и ги разшири.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, сега го пробвах и се получава добре. Даже има и начин да заключиш тази опция, което също е добре.

Edit: Сега ако може да ми кажете как да си добавя и плейлистите от Itunes в OPlayer ще е супер, тъй като аз ползвам една програма iTunes Folder Watch, която следи определени папки от компютъра ми и вкарва песните от тях в плейлисти. Или най-много да си оставя вградения плеър за музика а OPlayer за видео.

Редактирано от TendProduction
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В последното изречение се крие най-умния ход, повярвай ми. Плюс това можеш да си мяташ филмите и с iFunBox, iTools и други.

П.с. Ако пък си с джейлбрейк, ползвай CineXPlayer, защото при OPlayer имаше проблем с кодеците и не всички филми ще ти вървят със звук, освен ако не са предварително конвертирани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да заменям Itunes и то заради допълнителната програма, която ми върши страхотна работа. Ще пробвам CineXPlayer да видим при него как е.

CineXPlayer е на 3-то място в моята класация за сега след AVPlayer и OPlayer. Получава се странен бъг в него. Като разширя субтитрите и завъртя плеъра ми се губят половината букви. :biggrin: По-бавно ми зарежда и клиповете, но както и да е. Хубаво е че поне го намерих кракнат иначе парите щяха да ми идат на вятъра :biggrin: . Битката между AVPlayer и OPlayer за сега остава, да видим кой ще спечели първото място в моя бял Ipod :biggrin: .

Редактирано от TendProduction
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е бъг. Като завъртиш, ти мащабира видеото и остават закрити. Пробвай и VLC и да приключим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз така мисля. Пробвах го, но това е единствения плеър, който ми казва че Ipod-а ми бил слаб и клиповете меко казано забиват. Иначе е готин. Спирам да поствам, че много мои мнения се насъбраха тука. Ае лека на всички. :)

Редактирано от TendProduction
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 години по-късно...

Да не отварям нова тема.

Я кажете с каква програма мога да конвертирам mp3 формат във видео директно на телефона? Ако мога да му сложа и обложка...

 

П. П. С iMovie не става, защото файла е прекалено голям.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм объркал и намерих. Искам сета да го метна в тубата.

 

Ето:

https://itunes.apple.com/bg/app/audio-to-video-editor-for-upload-mp3-to-youtube/id1158653172?mt=8

 

После ще пиша как е. Както и да е, 2 кинта е.

 

0c6cbbff3bcaabd743186f71989e667b.jpg

 

П. П.Мдааа... Всичко е точно. След конвертирането видеото трябва да се запази в Camera Roll и от там в тубата. Няма да спестя да спомена, че по време на конвертирането, телефона позагрява малко, но не фатално.

 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...