Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

MacBook Pro - White Screen


cx2

Recommended Posts

Здравейте! Имам следният проблем - преди няколко дена си отворих лаптоп-а и за около 3, 4 секунди екрана светна бяло. След това ми показа log-in прозореца. Въведох си потребителското име и паролата и 5влязох в системата. Първото ми впечетление беше че за 3, 4 секунди батерията ми светеше червено (а е пълна на 100%). След това се оправи и след около 10 секунди екрана започна да свети бяло и на звездички (все едно гледам TV със стайна антена) и след около 15 секунди единствения цвят който виждах беше - бял. Изключих лаптоп-а и го включих пак. Реултата беше само белият екран. Потърсих в Google и видях няколко съвета за рестарт на PVRAM и NVRAM; рестарт с command+s;+d;+c и какво ли още не; за boot от инсталационния диск. Единствената точка до която стигам е снежно белият цвят. Четах също така че проблема може да е най-вероятно от bad hard disk.

Ако някой е имал подобна случка моля да сподели. Дайте някакъв съвет какво да правя :(

MacBook Pro 13"

RAM 4GB DDR3 1066

Intel Core Duo 2.53GHz

250 HDD

VGA 9400M (ако не ме лъже паметта)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не съм в БГ и сервиза ми е малко далече. Мога да си поръчам примерно хард диск, но трябва да съм на 100% сигурен че това е проблема. Все пак ако не е в него, не ми трябва 2-ри :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е хард (HDD) се появява папка с въпросителна вътре.По вероятно е да дисплей.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобен проблем и се оказа SATA кабел. Цвета на екрана би трябвало да е светло сив. Бял екран с ябълка се появява, когато е намерен boot файла и почне зареждането на ОС-а.

При старт на macbook-а, обърни внимание дали чуваш звук, който индикира преминала успешно POST фаза. След това се появява светло сив екран.

Пробвай да задържиш Option бутона при старт да влезнеш в boot менюто и да стартираш от CD. Когато аз имах проблем с кабела това действие ми отнемаше около 10 минути.

Ако искаш да провериш диска може да го извадиш и да го вържеш към друг компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, за което казваш с картината на снежинки като от ТВ без сигнал и на мен ми се е случвало. Обаче докато ОС-а е вече зареден и ползвам външен монитор. Така е, заради евтиния mini dvi-hdmi преходник. Така че може и да е нещо от дисплея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

при подобна ситуация на моят бук се оказа кабелче както колегата по-горе спомена.

За опит може да пуснеш машинката и да пробваш да отвориш и затвориш горният капак няколко пъти. може пък да даде някаква индикация (да се промени изображението на ерана).

Есе пак при теб може да се окаже друг случаят.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам мак, но причината е аналогична. Щом имаш бял екран и не виждаш никакви показания от компа - проблемът е някъде по видеото: дисплей, кабел, видео карта, буксичка...хард диск не е в никакъв случай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми звучи като да е този лентовия кабел, който се прегъва, когато отваряш и затваряш дисплея. Там освен смяна не виждам какво може да се направи. Не изключвай и варианта да си пипнал някой конектор и да си развалил връзката. Опитай се да си спомниш какво точно си пипал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Ето малко ъпдейти:

Извадих хард диск-а и го закачих на друг лаптоп. С флашка буут-нах линукс и видях че хард-а е наред. Т.е. засича го, виждам го, вътре ми е цялата информация. В крайна сметка реших че най-вероятно е видео-картата. Но тя е вградена на дъното и се чудя, дали изобщо би трябвало да тръгва ако проблема е в това. В смисъл щом видео-картата е вградена и тя е проблем се превръща в проблем на дъното. Незнам, моя логика. Та ако е лентов кабел.. тази бяла светлина от къде идва, от подсветката ли, незнам как да си го обясня. Ябълката отзаде - свети. Та ако е лентов кабел предполагам цената ще е стократно по-ниска от колкото ако е дисплей. Разбрах че немога да си сменя видео-картата щото е вградена. Иначе и това го мислих като вариянт. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да философстваш просто върви на сервиз. Специализиран сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...