Премини към съдържанието
 • Регистрация

  Регистрирайте се, за да се възползвате от пълния потенциал на форума.

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Днес
 2. Русев

  Проблем със зареждането на айфон 7

  То хубаво си има дерт, ама що се проявява и когато бучне слушалки? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 3. skpavlov

  Проблем със зареждането на айфон 7

  Седмицата си има проблем с чипа за зареждане. На моята го смениха и се оправи.
 4. gorgior

  Ден от историята на Apple

  Основан е Microsoft, който се превърна в дългогодишен партньор на Apple и основен конкурент 4 Април 1975 г .: на този ден Бил Гейтс и Пол Алън формират Microsoft, корпорация за разработка на софтуер, която в крайна сметка ще стане дългогодишен партньор на Apple, а след пускането на Windows - заклет враг. Няколко години по-късно Microsoft ще влезе на технологичния пазар с Excel и Word, а също така ще бъде ключов разработчик на софтуер за Macintosh. След това ще ще излезе операционната система Windows, след което Microsoft и Apple ще навлязат в период на продължителни години враждебност. Apple срещу Microsoft Появата на двете компании Microsoft и Apple имат много общо. Главните изпълнителни директори на компаниите Бил Гейтс и Стив Джобс са родени през 1955 г., двамата отпадат от колежа, никога не са завършили обучението си и двамата са се пристрастили към компютърните технологии. Microsoft се превърна в основен разработчик на софтуер за Mac. След като Джобс напусна Apple през 1985 г., Microsoft използва позицията си на създател на Word и Excel, за да подпише споразумение с изпълнителния директор Джон Скали, за да предостави на компанията безсрочен лиценз за използване на Mac технологията в настоящите и бъдещите програми. Този ход помогна на Windows да постигне популярност в края на 80-те и 90-те години. Освен това, успехът на Windows съвпадна с падането на Apple, тъй като печалбата на компанията рязко спадна поради редица неправилни бизнес решения, които почти доведоха компанията до фалит. Apple съди Microsoft за нарушаване на авторски права върху 189 елемента, свързани с Windows 2.0.3. Бил Гейтс обаче заяви, че и двете компании просто са взаимствали интерфейса от Xerox PARC. Продължителните съдебни дела между Microsoft и Apple в крайна сметка бяха решени през август 1997 г., когато Купертино се съгласи да прекрати всички дела срещу своя конкурент и да направи Internet Explorer браузъра по подразбиране. Microsoft в отговор купи на Apple 150 милиона долара акции без право на глас и се съгласи да продължи да поддържа Mac по отношение на софтуера. Финансовата инвестиция беше много навременна, тъй като тогава Apple беше на ръба на фалита. Скоро Microsoft достигна върха на успеха си и след това започна постепенно да губи позиции в началото на 2000-те.
 5. gorgior

  Ден от историята на Apple

  Излиза бюджетния Macintosh LC 580 предназначен за училищата 3 Април 1995 г .: Apple представя бюджетия компютър Macintosh LC 580 с достъпен бюджет с добри мултимедийни възможности, който бързо придоби популярност в средните училища и се използва активно в много класове в средата на 90-те години. По онова време линията на Mac беше много обширна и включваше, освен Apple устройства, клонирани модели като Centris, Quadra, Classic II и Color Classic. Серията LC 500 беше разположена в средния ценови диапазон на бюджетните модели Mac. Ценовият етикет Macintosh LC 580 от $ 1199 го направи достъпно мултимедийно устройство в сравнение с други модели, включително клонингите на трети страни. Macintosh LC 580 - най-добрият избор за вашето училище Компютърът също е доставян в Канада, Азия и Австралия, но е представен с името Performa 580CD. Той беше оборудван с процесор Motorola 68LC040, с честота 33 MHz, 14-инчов цветен дисплей Trinitron, имаше CD-ROM, видео вход, микрофон, високоговорители и беше предварително зареден с операционната система System 7.5. При създаването на Macintosh LC 580 разработчиците не се опитаха да впечатлят потребителите с новостта, а поеха по-опростен път, предлагайки по-оптимална версия на Macintosh LC 575 по отношение на производителността. Основната цел на Apple беше да пусне бюджетна версия на Mac, която да бъде достъпна за училищата. И Macintosh LC 580 беше най-доброто решение за това. През 90-те години училищата бяха едно от малкото места, където Мас се търсеше. Продажбата на достъпна мултимедия на Macintosh, много по-добра от другите компютри с Windows, беше правилното решение за компанията.
 6. gorgior

  Ден от историята на Apple

  Първата употреба на хардуер от Microsoft на Apple II 2 Април 1979 г .: Microsoft пусна специален микропроцесор, предназначен да реши проблема със съвместимостта на софтуера Apple II и популярната CP / M операционна система за бизнес решения. Z80 SoftCard беше периферно устройство, базирано на процесора Zilog Z80. Списание InfoWorld нарече SoftCard уникално оборудване, отбелязвайки, че ако имате нужда от обикновен лаптоп компютър, комбинация. Apple II и Z80 SoftCard могат да се считат за перфектното съвпадение. Microsoft Z80 SoftCard става хит Картата, чиято цена беше $ 349, стана хитов продукт на Microsoft и се предоставяше в комплект с Microsoft BASIC. За първи път дебютира през март 1980 г. на компютърно изложение, а месец по-късно се появи в търговията на дребно. През първите три месеца нивото на продажбите беше 5000 устройства, което беше голям успех по онова време. Microsoft работи в тясно сътрудничество с Apple още няколко години като доставчик на не само хардуер, но и софтуер. В края на 80-те години Microsoft успя да постигне голям успех след пускането на операционната система Windows, популярността на която беше толкова голяма, че Apple я видяха като сериозен конкурент на пазара. През следващите 20 години софтуерният бизнес Windows модел ще доминира в технологичната индустрия, докато за Apple ще бъде трудно време.
 7. gorgior

  Ден от историята на Apple

  Джобс, Возняк и Уейн стават основатели на Apple 1 април 1976 г .: този ден е значимо събитие в историята на Apple, тъй като тримата съоснователи Стив Джобс, Сивен Возняк и Рон Уейн откриват нова компания Apple Computer, за да реализират своето първо "отроче" - персоналният компютър Apple-1. Возняк е пряко технически създател на устройството, Уейн разработва оригиналното лого на Apple, а Джобс поема маркетинга на продукта и продажбите му за $ 666. Отначало Возняк счита работата по Apple-1 за нещо като хоби и създава нов компютър, само за да го демонстрира на съмишленици от клуба на Homebrew. Неговата цел беше да направи много прост и достъпен компютър, само с няколко чипа, който да работи напълно и на който да може да се програмира. Началото на големия пробив в света на компютърните технологии Джобс убеди Возняк, че може да се прави добър бизнес в производството на компютри и че трябва да продава Apple-1, а не да раздава компютърния дизайн безплатно на всички, които познава от Homebre club. Тази идея бе в основата на съвместното сътрудничество на Джобс, Уоз и Уейн, които преди това работеха в компанията за създаване на компютърни игри. Джобс и Возняк станаха основните вдъхновители на създаването на Apple Computer, като получиха равни дялове от 45%, Уейн притежаваше 10%. Имайки малко вяра в перспективите за развитие на компанията, Уейн решава да продаде акциите си за 800 долара, по-малко от няколко седмици след основаването на Apple. В началото на 1977 г. Apple се готвеше да пусне своя Apple II, който беше истински пробив в света на компютърните технологии и се стремеше да влезе на фондовия пазар, за да привлече рисково финансиране. Когато Apple става публична компания през 1980 г., Возняк и Джобс моментално се превръщат в мултимилионери. Днес общата капитализация на Apple е повече от 1 трилион долара, дори като се вземе предвид скорошното понижение на цените на акциите, причинено от пандемията на коронавирус.
 8. gorgior

  Ден от историята на Apple

  Първи отзиви за iPad, представени от известни рецензенти. 31 Март 2010 г .: Появата на първите ревюта на iPad в Интернет дава възможност на потребителите от цял свят да получат по-добра представа за новото устройство на Apple. За първи път Джобс обяви iPad на 27 януари 2010 г., но потребителите нямаха информация за качеството на устройството. Apple винаги внимателно контролира данните за нови продукти и с рекламни цели изпраща демо версии на известни членове на пресата: Уолт Мосберг от All Things D, David Pogue от The New York Times, както и изданията USA Today и Chicago Sun-Time. Оценката на тези рецензенти се оказа много положителна. Особено впечатляваща бе способността на таблета непрекъснато да възпроизвежда филми повече от 12 часа. Критиците казаха, че Pad е запълнил празнината между iPhone и MacBook. Първите обективни обзори на iPad Интересното е, че първите обзори на iPad потвърдиха проблема, който ще съществува дълго време. Критиците отбелязаха, че устройството не замества лаптопа и е предназначено единствено за консумация на съдържание, а не за неговото създаване. Рецензентите отбелязаха, че лаптопът предоставя повече функции за по-малко пари. Мосберг призна, че колкото и да му харесва iPad, той все още използва своя лаптоп, за да пише и редактира големи документи. Едуард Баг от USA Today написа, че Apple "доста го е привлекла със своя първи iPad, въпреки че има какво да се подобри". IPad от първо поколение влезе в продажба на 3 Април, а на 30 представиха 3G версията. Таблетът стана хит веднага след пускането му и на Apple и отне по-малко от месец, за да продаде 1 милион бройки. Около 25 милиона iPad бяха продадени през първата година, което го прави най-успешното устройство в историята на Apple с пускането на нова продуктова категория.
 9. Вчера
 10. Aveliky

  Подобрения по форума/сайта

  Явно темата не се пасва добе с последната версия, ще следя и когато я обновят, ще я ъпдейтна.
 11. Kery70

  iPad модели въпрос

  Ми знам ли какво, виж дали не е заключен с айклауд акаунт, огледай външния вид и така. Щом има и гаранция...
 12. istoyanov

  iPad модели въпрос

  Съвет, какво да гледам на втора употреба устройство? Има остатъчна 1 година гаранция към физически магазин.
 13. DreamcatcheR

  Проблем със зареждането на айфон 7

  Вземи клечка за зъби и внимателно с нея почисти отвътре. Също четка за зъби ще свърши работа. Ако имаш флакон с компресиран въздух, също можеш да го използваш. Огледай си и кабела дали не е надраскан или повреден. Sent from my iPhone using Tapatalk
 14. Kery70

  iPad модели въпрос

  С две ръце за айпада пред хувея. Ти сам виждаш колко време сте ползвали стария.
 15. DreamcatcheR

  Apple AirPods

  Трябва да са оригинални. Особено като са на стандартна цена. Най-големият проблем на Airpods (всяко поколение) е, че батерията се скапва след около 2 г. Така че гледай да имат гаранция поне толкова. Първото поколение ги взех от емаг. След 23 м. им ги върнах за ремонт под претекст, че не се сдвоявят. Честно казано имаше рядко такива проблеми, но основното беше, че батерията почна да пада доста по-бързо - за около 2.5 ч. Върнаха ми пълната заплатена сума, влязох в Технополис и си взех новия модел с безжично зареждане. Това беше точно преди година. От тогава ползвам всекидневно слушалките и засега не съм забелязал деградация на батерията. Наскоро исках да взема на баща ми същите (но с обикновения кейс, който се зарежда жични). Намерих ги първо в ибей Англия на добра цена нови. Изглеждаше всичко наред и реших да рискувам. Не мога да опиша колко близка до оригинала реплика пристигна. Анимацията при отваряне на кейса се появяваше, излизаше в батери уиджета, в настройките на слушалките излизаха всички опции като на оригиналните. Обаче имаше леки разлики в пластмасата, които усетих веднага. Копчето на кейса кликваше по различен начин, самите слушалки бяха малко по-леки. Най-важното - звукът беше под всякаква критика. Ужасен! Почукванията по слушалките работеха, но не винаги и всичко беше доста бъгаво. За щастие продавачът беше ок с връщане, така че му ги пратих обратно и ми възстанови парите. После влязох в Амазон Англия и от секцията им Warehouse deals (върнати продукти) взех слушалките за 90£. Дойдоха, всичко е наред. Само бяха разопаковани, но нямаше никакви следи от употреба по тях. Така че силно те съветвам да избягваш всякакви ОЛХи и подобни, защото явно на пазара има страшни ментета, много близки до оригинала. Sent from my iPhone using Tapatalk
 16. arm11

  Подобрения по форума/сайта

  От няколко дни границите при името на потребителя са се скапали при мен.
 17. istoyanov

  iPad модели въпрос

  Здравейте, за да не отварям нова тема питането ми до някъде е свързано с тази. Вкъщи има iPad 3. Детето го пука от Youtube и държи кучето. 100 пъти пада, скача по него, докато не падна на ръб и стъклото се посоли, ама не като рибица, не толкова вкусно.. Та сега не му го даваме за да не се пореже. Не ми се и прави, зашито вече нищо почти не върви на него и е адски бавен. Та, огледах за нещо по свежо за разумни пари, защото в тези времена не се знае нищо. Погледнах iPad 6(втора ръка - не знам, какво да гледам като го взема дали е ок) И Huawei M5 Lite - нов от магазина. Та сега дилемата е дали да не се обзаведа с нещо такова покрай детето (кой от двата?) или да вземам нещо за 150-200лв за него да не треперя... Честно казано на въпросите ми отговорът зависи от мен, но с радост ще прочета и вашите мнения/съвети! И двете споменати устройства вероятно и ние ще ползваме за новини или работа в Office365. Huawei е с включена писалка. iPada, който ми попадна няма (но мернах, че май има китайски решения. 200лв са писалка са безумно много за мен) и WiFi и 128GB. Благодаря!
 18. IvanMasteron

  Apple AirPods

  Здравейте! Обмислям закупуването на Airpods2. Мисля да ги поръчам от ozone.bg. Вярвам, че всичко е оригинал там? Също ако имате предложения от къде да ги поръчам, може да споделите.
 19. dessyteneva

  Проблем със зареждането на айфон 7

  Виж си и жака на кабела, при нас преди време на няколко оригинални кабела се бяха изронили пластинки и след смяна седмицата си зареждаше нормално. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 20. При мен излезна след като включих пращане на диагностика към Епъл, 238 цикъла.
 21. Русев

  Проблем със зареждането на айфон 7

  Първо провери дали няма насъбрала се мръсотия /мъхове и подобни/ в буксата, после тръгвай по сервизи. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 22. Alxx®

  Apple AirPods

  https://checkcoverage.apple.com/
 23. Здравейте, имам проблем със зареждането на айфон 7, мисля че ми е за смяна буксата за зареждане, включвам го и не тръгва да се зарежда, размърдам я буксата и тръгва да се зарежда, след 1 час поглеждам пак е спрял да се зарежда, включвам слушалките само прекъсват, няма звук или накъсано се чува, някои сменял ли е букса и ако да къде я е сменя и колко излиза като цена?
 24. Последната седмица
 25. venelin111111

  Вицове, смешки и куриози.

  тук Sent from my iPhone using Tapatalk
 26. yo_asakura

  Сантасе

  Все още няма
 27. MM-iphone

  Apple AirPods

  Мерси колега . А по принцип по серийния номер мога ли да провера до кога са били в гаранция ?
 28. bobiikonomov

  Apple AirPods

  Моите също дадоха този дефект, лявата слушалка държи по 10 - 15 минути и изключва. И аз мисля че нищо не може да се направи, освен нови.Лошо, не са лев два😒
 1. Зареди още активности
×
×
 • Добави ново...

Харесайте ни във Facebook

face.png