Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Showing content with the highest reputation since 20.07.2018 От всички места

 1. 1 point
  iPhone е един от американските електронни продукти, които могат да бъдат забранени в Турция, като част от бойкота, обявен от президента на страната вчера. По време на изказването си, Ердоган посочи iPhone като забележителен пример за американски внос, като използва възможността и да назове телефоните на Vestel Venus като алтернатива на тези на Apple. От речта обаче съвсем не става ясно до какво може да доведе този бойкот – дали Ердоган окуражава хората да купуват местни стоки, или това ще е пълна забрана за вноса на американските. Президентът на Турция твърди, че неговата позиция спрямо вноса от САЩ е необходима, поради неотдавнашния колапс на турските активи. Санкциите на САЩ срещу Турция наскоро изпратиха валутата й в позиция на свободно падане. Администарцията на Тръмп въведе икономически санкции, заради американския християнски пастор, който в момента е изправен пред обвинения в тероризам. Съществуват опасения, че финансовият срив може да достигне и до други пазари. IOS към момента има около 165 пазарен дял в Турция, а Apple има два магазина в Истанбул. Какво би означавал подобен бойкот за компанията, не е ясно, но със сигурност не е добра новина.
 2. 1 point
  Apple направи своя хитър хода, за да превърне Apple Watch в здравно устройство, а персонализираните чипове може би ще са следващото голямо нещо, излязло от лабораториите й. Компанията съобщи, че екип от инженери, изследва създаването на персонализиран процесор, оптимизиран да разбира здравната информация от датчиците по-бързо от серията S, която в момента се използва в Apple Watch. Здравната индустрия се превърна в интересна област за гиганта, който се стреми да превърне своя часовник в медицинско устройство. От обяви за работа, забелязани от CNBC, става ясно, че Apple търси служители, които да „спомагат за разработването на здравни, уелнес и фитнес сензори“. Понастоящем компанията купува интегралните схеми за часовника си от Broadcomm, но създаването на собствени чипове, ще й позволи да интегрира по-добре своите сензори и ще попречи на конкуреницята да я имитира толкова лесно. Слуховете сочат, че Apple разработва нови сензори за неинвазивен мониторинг на кръвната захар, въпреки че е малко вероятно да видим тази функция в следващото поколение часовници, които ще дебютират през септември.
 3. 1 point
  Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук вярва, че Spotify и другите конкурентни услуги, отдалечават хората от музиката. Тезата си той сподели в ново интервю с Fast Company тази седмица: „Ние се притесняваме, че човечеството се отдалечава от музиката, която пък се превръша в занаятчийство, вместо изкуство“. Според Кук причината за това са многото алгоритми, на които разчитат стрийминг услугите. За да се противопостави на това компютъризиране, Кук съзнателно прави усилие да добави по-органично, автентично усещане към плейлистите. Вместо да използва компютърно генерирани модели, Apple Music разчита на тестери и куратори, за да събере своите плейлисти. Главният изпълнителен директор на Spotify, Даниел Ек обаче отхвърли забележката на Кук с думите: „Музиката е всичко, което правим денонощно, а това е и разликата между последствената и наистина добрата услуга“. Както вече съобщихме миналия месец, Apple Music е на път да надмине своя основен конкурент Spotify по брой платени абонати в САЩ.
 4. 1 point
  Бесеницата ми за Android вече е налична и за iOS. В играта има многобройни категории и хиляди думи. Правилата са като на класическата игра, която сме играли в детството си на хартия. В настройките можете да промените броя на допустими грешки, както и дали да се показват първата и последната буква. Забавлявайте се и, ако имате въпроси и съвети, пишете! https://itunes.apple.com/us/app/бесеница-бг/id1423659015?mt=8
 5. 1 point
  Въпреки, че пусна няколко модела iPhone с поддръжка на безжично зареждане, Apple все още не е осигурила на пазара своето официално зарядно AirPower, което беше показано на събитието през септември миналата година. За щастие производителите на аксесоари предлагат различни възможности за собствениците на iPhone 8/8 Plus и iPhone X, а една от тях наистина е любопитна. Става въпрос за Logitech и представената от нея в понеделник станция за безжично зареждане, в която телефонът може да бъде поставен както хоризонтално, така и вертикално – в удобна позиция за порверка на известията, четене, или гледане на мултимедия в портретен или пейзажен режим. Logitech обяснява, че каучоковата U-образна стойка е проектирана в сътрудничество с Apple и може да поддържа смартфон с дебелина до 3 мм, като гарантира на потребителите, че няма да се налага да го регулират. Устройството осигурява до 7.5 W за iPhone 8/8 Plus и iPhone X и до 5 W за други модели с поддръжка на Qi. То ще бъде налично по-късно този месец на цена от 69.99 долара.
 6. 1 point
  Не е от тази функция. Обажданията се синхронизират още от iOS 11. Имам два телефона с един акаунт. Листа с повиквания се синхронизира между двата телефона, като на единия нямам активирана тази опция. Sent from my iPhone using Tapatalk
 7. 1 point
  Като всички останали. С няколко филтъра, фокус и затъмнение, колко популярност да набере?
 8. 1 point
  Juniper Research публикува вчера нови данни, очертаващи прогнозата за обработка на мобилни плащания през следващите пет години, поставяйки Apple Pay в челните редици, пред съперниците Google Pay и Samsung Pay. Като цяло потребителите на мобилни платежни системи ще достигнат 450 милиона до 2020 година и изследователите прогнозират, че Apple Pay ще е изборът на всеки втори от тях. Този ръст ще доведе до трансакции от 300 милиарда долара, или 15% от всички безконтактни плащания в рамките на две години. Докато Juniper Reserch включва в проучването си и нови потребители на пазара като Fitbit Pay и Huawei Pay, то компанията признава, че те няма да имат голям дял, а мобилните портфейли ще продължат да принадлежат на Apple, Samsung и Google. Въпреки нарастването на дела на мобилните плащания, проучването признава още, че пазарът през следващите пет години ще бъде доминиран от безконтактните картови плащания, извършени чрез физически кредитни и дебитни карти. Безконтактните плащания в магазините ще достигнат 2 трилиона долара до 2020 година, или 15% от общите продажби в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион. В по-стар доклад тази година, Loup Ventures сподели, че Apple Pay ще достигне до 16% от активните iPhone в света, а мобилният портфейл на компанията ще се радва на растеж в следавщите 3 до 5 години, въпреки бавните темпове на разширяване на обхвата на услугата, след пускането й през 2014 година.
 9. 1 point
  Предстоящите модели iPad Pro ще разполагат с по-тънко тяло, преместен Smart Connector и няма да имат жак за слушалки, според японския сайт Macotakara. Позовавайки се наизточници по веригата за доставки, Macotakara твърди, че новият 10.5 инчов iPad Pro ще бъде с размери 247.5 мм/ 178.7 мм/ 6мм, в сравнение с текущия модел, който е 250.6 мм/ 174.1 мм/ 6.1 мм, а 12.9 инчовият iPad Pro ще има мерки 280 мм/ 215 мм/ 6.4 мм, докато текущия има мерки 305.7 мм/ 220.6 мм/ 6.9 мм. Тези размери съвпадат със слуховете, че Apple планира да напарви пълен редизайн на своите таблети от серията Pro, като изтъни рамката, подобно на тази на iPhone X. Така, въпреки, че ще бъдат с много по-малък размер, устройствата ще предлагат по-голям дисплей, а според предишни слухове и True Depth камера за Face ID. Macotakara предполага още, че тазгодишните модели iPad Pro няма да разполагат с 3.5 мм жак за слушалки, а вместо това компанията отново ще заложи на безжичните AirPods, като в комплекта на таблетите няма да има адаптор Lightning – 3.5 мм. Не е ясно дали този ход е в следствие на същите пространствени ограничения, както при iPhone, или просто за въвеждане на функцията при таблетите. Часто от доклада на японския сайт сочи, че Apple ще използва т.нар. „diamond cut” както отпред, така и отзад, което означава, че таблетите може би ще имат дизайн, подобен на iPhone SE със скосени ръбове. Smart Connector ще бъде преместен отстрани до lightning порта, което може да изисква нова, вертикално ориентирана Smart Keyboard, особено за по-големите модели. Тази промяна се парви, тъй като Face ID ще работи само когато устройството е във вертикална ориентация.
 10. 1 point
  Apple ще обяви отчетите си за печалбата от третото тримесечие на годината утре. Приходите от това тримесечие ще покажат дали компанията се доближава до пазарна капитализация от 1 трилион долара, докато всички очакват новите й пордукти през септември. Прогнозите на анализаторите от изминалата седмица сочат, че очакваните продажби на iPhone ще са 41.6 милиона, или с 3% повече от същия период миналата година, докато при услугите се ичаква растеж от цели 19%. Джийн Мънстър от Loop Ventures залага на стабилния растеж на iPhone, както и на по-бърз темп на възвращаемост от очаквания от инвеститорите. Прогнозата му обаче се простира и към следващата година и е изключително благоприятна, като според нея Apple има възможността за растеж, която все още не е отразена в цената на акциите. В същото време Zacks Equity Research прогнозира приходи от 52.37 милиарда долара, или ръст от 15.3 %, както и 41.29 милиона пордажби за iPhone и силен растеж в областта на услугите, което включва приходи от интернет услуги, App Store, Apple Music, AppleCare, Apple Pay и лицензирането и други услуги. Нещо повече – бизнесът с носими устройства е обещаващ за Apple, след като през последното отчетно тримесечие износът им, заедно с тези за дома съставлява над 90% от общия ръст в категорията „Други продукти“. И накрая MarketWatch предлага своите прогнози за тримесечието, като анализаторите акцентират на прихода от акция от 2.16 долара, спрямо 1.67 долара миналата година и 2.73 долара през предходното тримедечие. Освен това консенсусът FactSet прогнозира 52.3 милиарда долара тримесечни приходи и 42 милиона продажби за iPhone. Всъщност резултатите от това тримесечие няма да са изненадващи за инвеститорите, а фокусът им вече се измества към следващата година и следващото поколение iPhone, което се очаква да дебютира през септември.
Тази класация е настроена на Sofia/GMT+03:00


×