Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Евентуален GPS fix за бейзбанд 06.15

Featured Replies

Публикувано

Попадна ми едно 3Г с ББ 06.15 с неработещ ГПС , та реших да се заиграя с него и ГПС му тръгна, не съм го пробвал още в движение , но го пробвах с две навигаций и то у дома на балкона и ме локализира почти веднага , та какво направих :

1)Рестор с къстъм 4.2.1 , активиран ( ако си имате оригинална карта, още по-добре , слагате неактивиран)

2)Както беше след чист рестор, инсталирах SAM от Сидия , дезактивирах телефона , след което преинсталирах SAM, защото за джейл е ползван Limera1n .

3)Активирах телефона със SAM ( auto detect )( ако си имате оригинална карта, още по-добре ) , с извадена от телефона сим карта задължително , рестарт на телефона, закачен към iTunes ( iphone activated ще видите чак след стъпка 4 )

4)Отключих с ултрасноу от Сидиа ( знаете 3Г изключено, обикновенния нет включен ) , сложих сим карта и телефона изписа , че е активиран , за проба пускате youtube и после maps да Ви локализира

5)Ресетвате Location Warnings

6)Махате ултрасноу от Сидия и вадите сим картата от телефона

7)Пускате реднсоу 0.9.6rc8 избирате оригиналния фърм и избирате само install ipad baseband и не пипате телефона, докато не свърши процедурата

8)Сваляте си ултрасноу ( знаете 3Г изключено, обикновенния нет включен ) слагате сим картата и рестартирате !

9)Слагате някоя навигация ( някоя по-лекичка, да не Ви е яд, ако не стане нищо :tooth: ) и бягате на вън да пробвате

При мен успеваемоста е 100 % :) , надявам се и при всички пробвали да е така !

Пробвано , както казах вече на 3Г , но и за 3ГС тази схема трябва да проработи !

Нека всеки пробвал, да пише резултата тук, да не се окаже, че просто съм си пропилял шанса за печалба от тотото :tooth:

• Отговори 150
  • Прегледа 39.5k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Попадна ми едно 3Г с ББ 06.15 с неработещ ГПС , та реших да се заиграя с него и ГПС му тръгна, не съм го пробвал още в движение , но го пробвах с две навигаций и то у дома на балкона и ме локализира п

• Здравейте,днес най-накрая успях да си активирам GPS на IPHONE 3GS. Телефона беше фабрично заключен към VODAFONE UK. Трябва ви: 1. Тinyumbrella-4.33.00 2. redsn0w rc16 3. 4.3.3 къстъм Слагате си

• Пробвай! Аз съм с 3гс и съшия бб ГПС-ми работи на мах с програмата Sygic Aura ! А дори 1 стъпка несъм правил от ``Евентуален GPS fix за бейзбанд 06.15`` Пробвай ако имаш късмет ...

Публикувано

Не си. Винаги съм твърдял че ключът от бараката е в правилната активация. Всички, които са ме послушали, гпс-а им работи. Само на един не му върза(няма да казвам кой), но е вероятно защото не е спазил някоя стъпка. Пример: на Adamov 3GS-a е реактивиран със SAM и всичко му работи.

Публикувано
  • Автор

Аз мисля , че е повторното префлашване на ББ на активиран телефон!

Публикувано

Хммм, това се подразбира :) Бравос!

Публикувано

Аз мисля , че е повторното префлашване на ББ на активиран телефон!

Сигурно това е ключа от загадката. Аз един как ли не го въртях и не го активирах и не стана, всичко му бачкаше и мапса и ютуб ( без фиксове) обаче гпс-а не , но не ми хрумна да преинсталирам бейзбанда накрая. Браво.

Ще звъня на братчеда да ми го донесе след празниците да го пробвам и ще кажа.

Публикувано
  • Автор

На тестовия :) и преди да го зачекна, му бацаха и тубата и мапса без фиксове , но ГПС-а не искаше и да чуе !

Публикувано

Супер, ще зарадвам братчеда.

Пиши на дев тима , че им запалиха главите с тоя проблем.

Публикувано
  • Автор

Ако си следвал стъпките , както съм ги написал , не виждам защо да не стане, аз го пробвах втори път , след рестора ГПС-а не работеше , реактивирах, префлашнах и пак тръгна , но знае ли човек <_<

Трети път го правя , ей така за спорта и се получава !

Едит: Сега разбрах , че на още едно 3Г е станало !

Публикувано

Тествано на 3GS и мога да кажа, че не работи.

Публикувано
  • Автор

Чак яд ме хваща, как може на тъпите 3Г-та да става, а на 3гс-а не !?!

Емко пробва ли си чист рестор, активация , префлаш и после отключване ?

Публикувано

Да, даже няколко пъти.

Публикувано

И моя 3GS не стана, затова го и продадох. Той Alxx май мен имаше предвид.

Публикувано

Не се ли замисляте, че може да има значение компа и ОС под която го правите, както и текущото му състояние, антивирус и пр. ?

Публикувано
  • Автор

В този ред на мисли, аз антивирусна не ползвам, правя го на ХР ! Също така установих , че с Igo нещо не се разбират нещата , със Сиджиците няма грижа обаче !

Публикувано

Аз за тест на гпс-а ползвам винаги MotionX gps lite безплатна , малка и показва дали си на гпс как е сигнала и т.н. Ако тя не хване нито една навигация не хваща, а иначе айго често нехваща сигнал и трябва рестарт на телефона ( пак зависи от версията де), за това не е мерило. Съветвам да пробвате с някоя гпс програмка от апп стор безплатна но официална.

Публикувано

То вече е изпробвано, но няма ефект. ;)

Публикувано

Пробвах на едно 3г сега и не стана, но мисля не можах да се справя със Сам. Като инсталираш сам , даваш revert to stock и го закачаш за айтюнс, но не слагам сим картата така ли. Тук телефона влиза ли в режим само спешни разговори или си остава активиран????????, защото при мен си стой активиран, а айтюнс пише само IPHONE. След това вече отключвам с ултрасноу и телефона трябва да се активира?

Като motionX преди преdi флашването даваше wifi triangulation \ a след повторното флашване даде searching gps но незахапа въобще 15 минути.

А вчера интересното , че на фабрично отключен 3г , не тръгна гпс-а. Човека си играл и го флашнал по погрешка с 6.15 , но гпс-а не бачка и при него. Префлашнахме го и си го активирахме с неговата карта и пак не тръгна гпс-а.

Може би все пак не е в активацията.

Да вземеш да постнеш твоя кастъм да пробваме с него. КАжи с кой айтюнс си и всички подробности,. които се сетиш.

Публикувано
  • Автор

Това със SAM и аз го брах като яд :) докато набарам точната формула, която съм описал в първия пост , момента с преинсталирането на SAM след revert to........ e много важен ( това е от създателя на SAM), като преинсталираш и закачиш телефона към компа ,туню ще ти каже че с тази карта няма да стане, даваш на SAM да си регенерира нова карта , откачаш , закачаш към туню и трябва да ти стане активен тела , слагаш ултрасноу , рестартираш и докато се ребутва слагаш сим картата и трябва да видиш, че тела е активиран , след това махаш картата , махаш ултрасноу , префлаш и пробваш !

Версията на туню няма значение

Къстъм 3Г , 4.2.1

Свали

Публикувано

След дълга борба със Сам и накрая като го махнах успях да стигна до iphone is activated. Но за съжаление пак нищо не стана и ме съмнява ,че не активацията е проблема. Все пак и на фабрично отключения не тръгна.

Публикувано

Прочети малко по-нагоре и ще разбереш.

Ако може всички на които им работи гпс-а и са с 6.15 разбира се , да пишат със какъв фърм са и ако си спомнят какъв е бил бейзбанда преди флашването с 6.15.

Публикувано

Adamov(защото не се мярка - аз вместо него): от 4.0.1 с 05.13 се е прецакал с 4.2.1 и 05.15. Оттам 06.15/SAM и всичко тръгна от воле.

Публикувано

A да знаеш дали е активирал процентите на батерията и background wallpaper?

Публикувано

Той е с 3GS бре :tooth:

Публикувано

Не знаех хехехе , е щом и на 3гс е станало направо не знам какво да мисля.

Може пък на пича с фабрично отключения да не му е работил гпс-а по принцип , но той каза , че е работил преди това. Не знам вече

Публикувано
  • Автор

liоmojo , гарантирам ти че бъркаш някъде с 3г-то , който е пробвал досега с 3г, му се е получило, някои се оплакват , че когато ползват нявигация , ГПС-а се държи малко неадекватно , ама ....... не сме Девтийм :) на кой каквото му се падне дет се вика !

М/у другото най-лесния начин да сложиш къстъм , не е с ireb , а като се редактира и прецака systemversion.plist , пищете примерно версия 5.0 , рестарт и сте готови да качите къстъм , без никакви грешки 16ХХ и т.н.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.