mupo Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 JailbreakMe 3.0 е вече факт благодарение на comex. Това което трябва да направите, за да jailbreak-нете устройството си е да посетите сайта http://www.jailbreakme.com/ през него и да следвате инструкциите. След преключване на jailbreak-a инсталирайте PDF Patcher 2 от Cydia за запушване на дупката използвана за направата на jailbreak-а, така ще сте една идея по-защитени. Хубаво е да имате едно на ум и преди това да сте си запазили важната информация (контакти, снимки и т.н.) от устройството си. Снимка: eek Поддържани са следните устройства и версии за тях iPad1: 4.3 до 4.3.3 iPad2: 4.3.3 iPhone 3GS: 4.3 до 4.3.3 iPhone4: 4.3 до 4.3.3 iPhone4-CDMA: 4.2.6 до 4.2.8 iPod touch 3g: 4.3, 4.3.2, 4.3.3 iPod touch 4g: 4.3 до 4.3.3 Ако вече сте направили jailbreak чрез друг инструмент (redsn0w) няма нужда да го правите отново. Добре е да запазите SHSH за 4.3.3 ако все още не сте, за да можете в бъдеще да се върнете към 4.3.3 и да имате jailbreak! Важно е да се знае, че потребителите с iPad 2 GSM/CDMA дори и при запазване на SHSH за 4.3.3 няма да могат да се върнат към по-старата весия (засега). Още информация може да намерите в блога на Dev-Team 9 Цитирай
Nistel Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Също за хората с iPad 2 3G/CDMA е важно да знаят, че ако поради инсталиране на някоя боза от Сидия или нещо от сорта айпада им влезе в recovery mode няма оправяне - brick поне докато хакерите не открият bootrom exploit за iPad2 Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2011 Автор Публикувано Юли 6, 2011 След преключване на jailbreak-a инсталирайте PDF Patcher 2 от Cydia за запушване на дупката използвана за направата на jailbreak-а, така ще сте една идея по-защитени. Цитирай
slaf Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Иконката на Сидия се сваля и после изчезва, и нищо не пише по въпроса в блога на девтийм Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2011 Автор Публикувано Юли 6, 2011 slaf, на какво устройство с коя версия става така? Колкото повече информация даваш, толкова по-добре. Цитирай
slaf Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Iphone 3GS нов Бутром, 4.3.3 firm 05.16.02 Цитирай
Nistel Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 рестор не го ли оправя? Няма как да стане засега. Ако забие в recovery mode няма как да направиш "kick out from recovery mode" просто ще се рестартира докато падне батерията. Това е възможно само за айпадите с бейсбенд (3G/CDMA). WiFi моделите нямат този потенциален проблем .. Другото важно е, че не могат да се запазват SHSH за 3G/CDMA. Тоест може, но при всяка заява от сървъра на Apple се дават различни ключове по някакъв алгоритъм, който за момента не е разгадан. Затова е важно 3Г-тата да се ъпдейтнат до 4.3.3 максимално бързо защото всеки момент може да пуснат 4.3.4 и да спрат подписването на 4.3.3. WiFi моделите отново нямат този проблем - SHSH файловете бачкат като при предишните устройства. Цитирай
Grievous Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Джейлнах iPad 2 3G/WiFi от раз. Cydia се добави от първия път, но малко трудно зарежда поради наклонения клон на който висим. Инсталирах PDF Patcher 2 (върви с Mobile Substrate), ребуутна се нормално, а след него набих и Installous. Всичко работи. Отпратих момчето, а аз останах да му консумирам Jack-а. 4 Цитирай
crasio Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 iPad 2 - wifi успешно jailbreak-нат за по-малко от минута . Преди да отворите сафари почистете от settings - history, cash and cookies на браузъра. Цитирай
d236cgc Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Аз имам същия проблем като slaf. 3GS 4.3.3 / 05.16.02. Сидия стои на loading и след малко получавам събощение "There was a problem downloading the jailbreak files." Цитирай
chayanne Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 3GS 4.3.3 / 05.16.02. нов буут - джейлнах два без проблем. Сигурни ли сте, че интернета е бил стабилен. А може и дет вика Grievous - да сме много маймуни на клона по едно и също време Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2011 Автор Публикувано Юли 6, 2011 Също за хората с iPad 2 3G/CDMA е важно да знаят, че ако поради инсталиране на някоя боза от Сидия или нещо от сорта айпада им влезе в recovery mode няма оправяне - brick поне докато хакерите не открият bootrom exploit за iPad2 рестор не го ли оправя? Няма как да стане засега. Ако забие в recovery mode няма как да направиш "kick out from recovery mode" просто ще се рестартира докато падне батерията. Това е възможно само за айпадите с бейсбенд (3G/CDMA). WiFi моделите нямат този потенциален проблем .. Другото важно е, че не могат да се запазват SHSH за 3G/CDMA. Тоест може, но при всяка заява от сървъра на Apple се дават различни ключове по някакъв алгоритъм, който за момента не е разгадан. Затова е важно 3Г-тата да се ъпдейтнат до 4.3.3 максимално бързо защото всеки момент може да пуснат 4.3.4 и да спрат подписването на 4.3.3. WiFi моделите отново нямат този проблем - SHSH файловете бачкат като при предишните устройства. Nistel, нещата които казваш са така, но само част от истината iPad 2 GSM/CDMA винаги ще може да се ресторне! Друг е въпроса, че ако се ресторне до версия > 4.3.3 (след излизането на такава) се губи jailbreak-а и няма връщане към 4.3.3 (дори и да има запазени SHSH) заради това, че Apple добавиха проверка на baseband-a и няма възможност за качване на нов FW и оставане със стария baseband (засега) или стар FW, тъй като Apple не подписват вече този baseband. При подобен опит за качване на FW устройството остава в recovery mode, тъй като не може да завърши процеса по restore заради грешка в baseband-a. За да е възможно изкарването от recovery mode и оставането със стар baseband трябва да има iboot или bootrom exploit който в момента липсва. Още информация и разяснение може да прочетете тук. Цитирай
bgdn Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Тествано - работи на iPad2. На iOS 5 - НЕ РАБОТИ. Цитирай
Nistel Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Все пак да обобщим. Хипотетична ситуация: Излязъл е 4.3.4 и са спрели подписване на 4.3.3. Юзърчето, което първо действа после чете(реве по форумите) е с без да иска чисто ресторнат 4.3.4 и решава да ресторне с 4.3.3 и достига до т.нар recovery loop. Оттук нататък няма мърдане и не може да ресторне дори до 4.3.4? Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2011 Автор Публикувано Юли 6, 2011 Не, може да ресторне до 4.3.4, но естествено губи възможност за jailbreak до не се знае кога. Цитирай
chayanne Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 3GS 4.3.3 / 05.16.02. нов буут - за окло два часа два пъти влиза в сейв мод и един път се самоизключи. От Cydia е инсталирано единствено MCleaner. Явно има какво да се желае от джейла Цитирай
BANNN Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Е ти пък от кофата с п ....е си хванал баш ......! MCleaner не работи от 4.1 на горе ако не се лъжа. Изтрий го и няма да имаш проблеми! Цитирай
AC.M1lan Публикувано Юли 6, 2011 Публикувано Юли 6, 2011 Сега го пробвах и на моя ФЗ към М-тел,ББ 04.10.01 и засега върви без проблем,даже се изненадах колко бързо стана...Няма и 10 секунди Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Понеже джейлнах с лийкнатия джейл, не ми работи камера кънекшън кит-а. А в момента ми трябва изключително много. Някой може ли да даде съвет какво да пробвам. Нямам компютър под ръка. С 4.3 съм. Как да се отърва изцяло от този джейл без рестори? Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Няма как. П.П. И star 3.0 прееб@в@ кънекшън кит-а. Някой се оплака вече. Цитирай
Vick Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Понеже джейлнах с лийкнатия джейл, не ми работи камера кънекшън кит-а. А в момента ми трябва изключително много. Някой може ли да даде съвет какво да пробвам. Нямам компютър под ръка. С 4.3 съм. Как да се отърва изцяло от този джейл без рестори? За съжаление - за да си пуснеш кънекшън кита ти трябва рестор. Цитирай
mupo Публикувано Юли 8, 2011 Автор Публикувано Юли 8, 2011 Иконката на Сидия се сваля и после изчезва, и нищо не пише по въпроса в блога на девтийм Аз имам същия проблем като slaf. 3GS 4.3.3 / 05.16.02. Сидия стои на loading и след малко получавам събощение "There was a problem downloading the jailbreak files." И comex не знае защо така се получава, но се предполага че е заради предупреждение за пълен диск (има се предвид един от двата дяла в iOS). Решението засега е рестор и всичко отначало. :-/ А хората с неработещ Camera Connection Kit да не бързат с рестора! @comexУтрешния ъпдейт ще оправи проблема с инсталирането на някои пакети и проблема с Camera Connection Kit-а. Актуализацията ще е на самия JailbreakMe 3.0, но за тези които вече са направили jailbreak актуализацията ще бъде на разположение в Cydia и няма да има нужда от повторен jailbreak. Цитирай
mupo Публикувано Юли 11, 2011 Автор Публикувано Юли 11, 2011 Аз имам същия проблем като slaf. 3GS 4.3.3 / 05.16.02. Сидия стои на loading и след малко получавам събощение "There was a problem downloading the jailbreak files." И comex не знае защо така се получава, но се предполага че е заради предупреждение за пълен диск (има се предвид един от двата дяла в iOS). Решението засега е рестор и всичко отначало. :-/ Comex мисли, че е оправил този проблем, така че тези които се сблъскаха с него могат да опитат отново. За другите които имат Cydia да влязат в нея и да направят ъпдейт, а не да посещават отново jailbreakme.com! Цитирай
kawabiker Публикувано Юли 14, 2011 Публикувано Юли 14, 2011 Днес пробвах на 4-ка с 4.3.2 . Първия опит през мобилния нет на глобул , беше греда, свали се ужким, ама нищо. Втория опит през wifi стана за помалко от 20 секунди, даже и ъпдейт на "кудията" нямаше, качи се до най-новата версия ! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.