Публикувано Декември 16, 201411 гд Дебна Джони точно заради методите на готвене, които ще ми спестят окрехкотителите. Мразя химия в храната, макар, че спасение често няма.
Публикувано Декември 16, 201411 гд Мерси, ама на мен ми прозвуча като добавката Тоя от шота е задължителен.
Публикувано Декември 16, 201411 гд Точно хардуерен: Това за домашна употреба,Джони ще покаже нещо професионално.Супер полезен. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 16, 201411 гд От много ерме се каня да си купя такъв. Я ми кажете откъде да си направя коледен подсрък. Тъкмо си купих прекрасен чугунен грил тиган ) Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 16, 201411 гд Тези с химията не ги поглеждам. Имат сертификати, но пак им нямам вяра. Майката му е хардуерен окрехкотител с колкото може повече ножове. Другият вариант е слоукукър или sous vide. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 17, 201411 гд От много ерме се каня да си купя такъв. Я ми кажете откъде да си направя коледен подсрък. Тъкмо си купих прекрасен чугунен грил тиган ) http://www.enikom-m....get.html?page=5 На пръв поглед-става.
Публикувано Декември 17, 201411 гд Моят е горе-долу за същите пари,но с оглед на ползването му е екстра качество(струваше ми 19$-45 ножа).
Публикувано Декември 17, 201411 гд Аз също съм с Victor, но моят е с 51 ножа. Victor Premium Professional Meat Tenderizer 51 Stainless Steel Blade. 3 rows of 17 blades
Публикувано Декември 19, 201411 гд Сега и начина на приготвяне, ако напишете Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 19, 201411 гд Закъсняваш,аз почети изядох първата партида! Оххх... Да ти кажа от пилешко само дето не кукуригам още Имам от това целогодишно
Публикувано Декември 19, 201411 гд Аз съм по-скромен. По това време на годината взимам парче рибица около килограм, килограм и нещо. 26-30 часа в морска сол, след което виси на терасата 5-6 дни и готово за ядене. Може да се овъргаля в чубрица преди да се постави да съхне. Може и в лют червен пипер, но аз лично не си падам по лютото. Ето снимки от миналата година. Като ми намалее парчето и зареждам ново:
Публикувано Декември 19, 201411 гд Със снимките слагайте и адресите, да идваме да дегустираме, че ми потекоха лигите направо ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 19, 201411 гд Почти като рецептата на Asen_70,само че: 6-7 часа в морска сол,след това потапям във вряла зелева чорба за не повече от 2 минути.Подправки червен,черен пипер сол,чубрица.На третия ден се започва.Става и лятото в хладилник. П.п.За Деси-Гео Милев... Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Декември 19, 201411 гд pepo1919 - Asen_77 gorgior - не съм забелязал чак 40% да заминават, но да речем че едно парче правя на месец, а и все пак ядем и други неща
Публикувано Декември 19, 201411 гд Пилешкото месо седи два, три дни в сол и захар, около 500 грама на 10 килограма месо. Прави се смес от червен пипер, чимен, черен пипер, бяло вино и с нея се намазва филето обилно. Закача се да съхне. Резултата е сухо, но много меко и крехко месо. Ще покажа резултата скоро. Отива 40% ако го оставиш да стане чироз, да!
Публикувано Декември 19, 201411 гд Гледам нашите готвачи прилагат още една хитрина при сушените мезета. Изчаквате да се изсушат до етап, в който са ви любими за кунсумация, след което вакуумирате и прибирате в хладилника. Ако искате може да ги сложите и във фризера за по-дълго съхранение.
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.