Публикувано Януари 7, 201511 гд Остана ми само час за подготовка. Напълнихме чантите в Кауфланд и Лидл, без да имаме идея какво ще правим. След малко резултата Пълнен картоф. Плато сирена и хамон. "Брускети" запечени с червен пипер и зехтин. Намазани с паста от извара, домашна майонеза без яйца и копър и върху това тартар от пушена сьомга. Разни други... Картофите се изпичат във фолио. Когато са готови се вадят и издълбават. Прави се смес с издълбаното от картофите, течна сметана, кисели краставички, месо, гъби или каквото искате. В издълбаните картофи слагате масло и пълните със сместа. Отгоре някакво жълто сирене и запичате.
Публикувано Януари 7, 201511 гд Картофите стават също с хапки обезкостен пилешки бут за пълнеж(в пакет с останалото което и ти си ползвал) и отгоре синьо сирене. Страхотно става
Публикувано Януари 8, 201511 гд За майонеза без яйца, аз я правя така (Кумата ми е алергична към яйца и навремето заради нея бях изровил рецепта, стана супер и много лека и сега я предпочитаме в къщи пред нормалната): Продуктите са: прясно мляко и олио в отношение 1:2 в полза на олиото, лимон (на около половин литър олио слагам сока на един цял едър лимон), горчица (в зависимост от вкуса, аз слагам за това количество около 2 пълни супени лъжици), сол и черен пипер на вкус. Приготвяне: Млякото се сварява и след това се охлажда много добре. В пасатор се смесва всичко без лимона, разбива се за много кратко, след това добавям лимона и пасирам на пълна мощност за около 5 минути. П.С. За коледните пости бях заменил млякото със соево мляко. Пак стана
Публикувано Януари 8, 201511 гд Ето адаш, проверена е: http://hitrinibg.com/домашна-майонеза-без-яйца/
Публикувано Януари 18, 201511 гд Вчера бяхме на една сватба, на която имаше доста добро меню Салатата от омар ме впечатли най-много, но и останалите неща доста бяха вкусни. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Януари 19, 201511 гд На мен ми е чудно какво да правя с една връзка аспержи. :/ Редактирано Януари 19, 201511 гд от inutero
Публикувано Януари 19, 201511 гд В пастата си върви много! Пробвах с паста,хареса ми.Ако има и други идеи....?
Публикувано Януари 19, 201511 гд Странна комбинация ми иде на ум - трюфели със сьомга. Още не смилам как ще си паснат, ама... Пилешки карета в тефлонов тиган с масло(само мъничко за старт). Подправки: мъничко босилек, индийско орехче(много, много малко) и вегета, престояли 4 часа в обилната компания на лимонов сок. По 3-4 минути от страна в тефлонов тиган, после по резен качота отгоре(италианско сирене, прилича на неузрял кашкавал) и домашна майонеза(от яйце, зехтин, черен пипер и лимонов сок). Гарнирано с бабина туршия
Публикувано Януари 22, 201511 гд Един бърз чийзкейк По-късно и основното - руло от агнешко бутче със спанак и козе сирене. Ето го и агнешкото, което стана невероятно. Бутчето, което обезкостих. Задушавам пресен спанак със зехтин, чесън, сол и пипер. От кокалите и изрезките правя бульон, към който съм добавил чесън, сол, пипер, целина, морков, лук, зехтин и дафинов лист. От месото правя една голяма пържола, която слагам върху стреч фолио, като върху него слагам спанака, върху който настъргвам козе сирене, което по нашите стандарти е по-скоро кашкавал На финала слагам малко розмарин и мащерка. Завивам на стегнато руло с поне десет слоя фолио, след което му правя множество малки дупки с нож, за да не се взриви След което слагам рулото в тава с два пръста вода. Върху тавата слагам алуминиево фолио и печа на 170°C за 4 часа. Режа на шайби и запичам в тиган в масло или в тавата за 4-5 минути само за коричка. Гарнирам с пюре от сладки и обикновени картофи. От бульона правя сос с гъби.
Публикувано Януари 23, 201511 гд А уж винаги си обещавам да не гледам късно вечер какво качва johnny ... Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Януари 23, 201511 гд Патешките сърца се разцепват, измиват се и се мариноват в соев сос, олио и подправки (пикантината е идеална). Мятате на скарата само докато потъмнеят леко...
Публикувано Януари 24, 201511 гд За тази вечер съм предвидил един зъбар около 2кг. в сол. Рибата е дива и е уловена от каяк около Лефкада. Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано Януари 24, 201511 гд arm11, тази ще я хапнем с Пепи Вижъна, чакам го към 19:00 Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk Нещата загрубяха Sent from my iPhone using Tapatalk
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате