Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Как да ползваме SSH без WiFi

Featured Replies

Публикувано

Сравнително нов и много лесен начин , който решава моя проблем за SSH без Wifi .

Какво ви трябва :

1. Сваляме iPhone Tunnel Suite ( Тук ) и Инсталираме .

2. Сваляме WinSCP ( Тук ) и Инсталираме .

3. Сваляме .NET Framework 3.5 ( Тук ) и Инсталираме ( ако го нямаме )

4. Инсталираме OpenSSH на вашето телефонче от Cydia ( ако го нямаме )

Как работи :

1. Активирайте SSH на вашия телефон и го свържете към компютъра чрез USB кабела .

2. Стартираме iPhone Tunnel Suite и натискаме iPhone Tunnel .

2celphl.jpg

3. Стартираме WinSCP и задаваме следните параметри

• IP Address: 127.0.0.1

• Port: 22

• Username: root

• Password: alpine

ggbgggg.jpg

Натискате Login и вече използвате WinSCP все едно сте свързани през WiFi .

• Отговори 75
  • Прегледа 25.7k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Публикувано

Много лесен начин, който позволява SSH без Wifi.

Какво ви трябва :

1. Сваляте iPhone Tunnel Suite 2.7 (последната версия) и го инсталирате на вашия компютър.

2. Сваляте .NET Framework 3.5 и го инсталирате на вашия компютър (ако го нямате).

3. Инсталирате OpenSSH на iPhone/iPod Touch от Cydia (ако го нямате)

Как работи :

1. Активирате SSH на iPhone/iPod Touch (от BossPrefs или SBSettings) и свързвате апарата към компютъра чрез USB кабела.

2. Стартирате iPhone Tunnel Suite 2.7

1214zkz.png

3. Попълвате си данните (като вашите ще се различават малко от моите)

EDIT: ако сте с FW по-висок от 2.0.2, отбелязвате, че сте с FW 2.0.2 (програмката няма въобще да се възмути, че сте я излъгали)

2rcpfgh.png

4. Натискате iTunnel , маркирате Use Tunnel (ако искате SSH през WiFi - маркирате Use WiFi)

1z5j4uc.png

5. Вече можете да видите, че тунела работи и натискате File Browser (което ще ви пусне WinSCP / не е нужно да го инсталирате отделно).

2uep2yb.png

iwnc4l.png

18g46f.png

Сега правите каквото ви е нужно.

Благодарности на chukolna за добре спретнатото ръководство (взимайте пример).

Публикувано

А ако версията на Firmware ми е 2.2.1, а не 2.0.2, какво да избера?

Публикувано

Съжалявам, че съм пропуснал да го кажа (а си го мислех) - аз съм с FW 2.2 на iPod-a и в програмката съм отбелязал FW 2.0.2 и нямам абсолютно никакви проблеми.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

А ще е хубаво да кажете как да си инсталирам ssh когато не ми работи edge и нямам Wi Fi :mrgreen: дали може да се направи по някакъв начин ръчно ?

Публикувано

Пробвай това - мисля, че работи и без да имаш инсталиран SSH:

iUSB Tunnel

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Благодаря за точното ръководство ,всичко е ОК,но когато натисна-Файл браузър на Ай тунел искача малко прозорче ,което ми съобщава,че е грешка и не може да се направи връзка.Конкретния въпрос е :Да не би да правя грешка с пускането на SSH на телефона?Може ли по подробно ,как да го пусна от BOSSPREFS?

Пробвах и с iUSBtunel -е иска и не иска.Помоооощ!

Да не би да бъркам с IP Адреса-въвел съм адресът показан на упътването?????

Публикувано

Извинете ме за тъпия въпрос!Как да отворя от Bossprefs SSH или от SBS? Не ми се получава връзката-тунела се отваря но ми изписва съобщение,че "Софтуера не позволява да се осъществи връзката".

Пробвах и с iUSBtunel също не иска .

Публикувано

А OpenSSH от Cydia инсталирал ли си?

Публикувано
А OpenSSH от Cydia инсталирал ли си?

Извинявам се пак за въпроса ,дано не те изнервя!Това не е ли качено заедно с Bossprefs-ой си ми беше качен на телефона и мислех че и OpenSSH е качено с него?Значи това се качва отделно,благодаря много!В момента нямам WI FI но при първа възможност,ще го кача.

Публикувано

А я поясни малко защо такъв мерак точно за SSH.

Може да ти предложим и други оферти.

Публикувано
А я поясни малко защо такъв мерак точно за SSH.

Може да ти предложим и други оферти.

Сега се уча да работя с устройството.Разбрах ,че мога да задавам само през iTunel т.е.през iFun не може.

По нататък ,ще искам да си кача и iDA-римерно и за това искам да го отворя пустия му тунел! :)

Публикувано

През iFunbox съм забелязал, че се качват нещата доста по-бързо.

Задаване на права може и през прогрaмката iFile (инсталира се от Cydia).

Публикувано
През iFunbox съм забелязал, че се качват нещата доста по-бързо.

Задаване на права може и през прогрaмката iFile (инсталира се от Cydia).

Благодаря много!По същия начин ли ще стават нещата ,като при iTunel и WinSCP

Публикувано

Да.

Публикувано
Да.

Благодаря много ,когато кача тези неща ,ще мога ли да търся персонална помощ от теб ,когато я закъсвам?

Обещавам да не досаждам много!

Публикувано

Споко - досаждай - когато имам време ще ти отговарям. :razz:

Публикувано

Защо да досаждаш, нали това е целта на форума :) Но вземи почети повечко, ще ти е по лесно.

Публикувано
Защо да досаждаш, нали това е целта на форума :) Но вземи почети повечко, ще ти е по лесно.

Ами чета непрекъснато .От15 дни имам машинката и в къщи мислят,че вече съм изперкал -само във форума стоя!

Все пак благодаря ви много на всички!Пък и съм от друго поколение ,но с повече упоритост ще стане!

Публикувано

Здравейте,хора,не знам аз ли съм откачена,рових и в търсачката,но нищо не ми излезе,изрових целия форум,но явно това,което търся няма да го намеря и като че ли е най-добре да питам-първо-така и не разбрах какво е SSH и за какво служи,но май има нещо общо с проблема ми(между другото като го напиша в търсачката нищо не излиза).Проблемът е,че айфонът ми е нещо като втора употреба и преди мен някой е слагал снимки и песни и т.н.,които бих искала да махна,след като ги прослушам,обаче има и хубави песни,които бих искала да оставя.Не знам как.Айтунсът не иска да прави нищо с тези песни,даже да ги пусне.Пиша в тази тема,защото може би това SSH има нещо общо???Може ли да ми помогнете??Благодаря предварително.Знам само,че проблемът е,че е правено с друг айтунс,но не знам какво да правя.

Публикувано
Пък и съм от друго поколение ,но с повече упоритост ще стане!

Не си мисли, че тук сме само тийнейджъри. Доста хора сме около четиридесетакът, а някои са го преполовили.

Публикувано
Благодаря за точното ръководство ,всичко е ОК,но когато натисна-Файл браузър на Ай тунел искача малко прозорче ,което ми съобщава,че е грешка и не може да се направи връзка.Конкретния въпрос е :Да не би да правя грешка с пускането на SSH на телефона?Може ли по подробно ,как да го пусна от BOSSPREFS?

Пробвах и с iUSBtunel -е иска и не иска.Помоооощ!

Да не би да бъркам с IP Адреса-въвел съм адресът показан на упътването?????

аз същата грешка получавам, така и не отговорихте на този въпрос :)

Публикувано

Трябва да имате инсталиран OpenSSH от Cydia и да ви е включен в BossPrefs/SBSettings.

Публикувано
Трябва да имате инсталиран OpenSSH от Cydia и да ви е включен в BossPrefs/SBSettings.

Mupo,а инсталиран iTunes трябва ли за работа с WinSCP,че не съм пробвал ...?

Публикувано

Не би трябвало.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.