Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Измама от МТел с гаранционен телефон.

Featured Replies

Публикувано

Свършила тя. Мисля ако е ремонтиран, да не го вземам.

• Отговори 54
  • Прегледа 15.6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Развръзката: Миналата седмица в петък получих потвърждение, че телефона ми ще бъде сменен с нов, а до там се стигна по следния път: След като ме обвиниха с подмяна на чекмеджето на сим картата, аз с

• Да разкажа за поредната драма с МТел - некадърност на служителите по магазините този път. Както обявиха от Ейпъл за дефектните зарядни модел 1300 и МТел потвърдиха за смяната им, отидох в офис на МТе

• Аз втория път влезнах едва ли не с вратата, след като ми обясняваха че нямало да ми сменят телефона поради описаните проблеми. Обясних да си изберат Господарите, КЗП или адвокат ... покрещях малко, пр

Публикувано

Няма как да ги наведеш за смяна, според ЗЗП ти дължат работещо устройство, не ново. Криейтив не играе при телефони, закупени от оператор. Не играе и при тези, купени от технополис, техномаркет и т.н., и т.н. Според промените в ЗЗП, претенциите за гаранционно обслужване са към търговеца, който ви е продал стоката. Търговецът как ще я поправи/подмени си е негова работа.

Публикувано

Говорих с колежката, която работи на МТЕЛ щанда и тя каза, че миналата седмица са заменили iPhone 5 с ред изгорели пиксели, но не знае как МТЕЛ са си го набавили.

Сашо е прав за КЗП.

Публикувано

Stanev, колко гаранция ти оставаше?

Може би за късмет - 13 месеца, но ме мотаха 3 седмици.

Публикувано

Нищо работа. Законовият срок за изпълнение на гаранция е 30 календарни дни. След това имате право на разваляне на сделката и връщане на пълната сума без уговорки. Във връзка с това, следете дати на протоколи, когато оставяте стока на ремонт или замяна.

Публикувано

Каквото и да значи.....

9agu6agy.jpg

Публикувано
  • Автор

Нищо не значи. Просто още не са стигнали до него - В процес на сервизиране ...

Публикувано

Сервизния статус беше друг вчера.

Каквото, такова.

Ще го мисля като го върнат.

Публикувано

Здравейте. При мен случея е следния.. Става въптос за iPhone 4S с гаранция до 10.10.2014. Телефона е копиван от часни лице, но гаранцията се води на фирмата в която е работел... Не сме правили договори за продажбата. Телефона вече един път е даван от мен в сервиза на ментел.. беше бъгнал софтуерно - ресторнаха го и ми го върнаха след 3/4 дни.. Сега обаче говорителя започна да гъгри и ми се ще да го оправят. Как ще ме посъветвате да им го поднеса за подмяна без да ме извъртат? Възможно ли е да се направят на луди, че тела не се води на мое име а на фирма?

Публикувано
  • Автор

Не би трябвало да се направят за това след като телефона си има легална гаранция. Защити се от всякакви други вьзможни последващи проблеми описани в темата.

Публикувано

От днес се радвам на чисто нов телефон!

Браво на Мтел.

Смениха го без увъртане.

Тоя път се доказаха :)

Публикувано
  • Автор

Честито и дано тоя път най-накрая са уцелили читав ;)

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Аз днес оставих моята 5-ца за сервиз. Бутона за намаляне на звука не работи. Много странно, но нито заводски настройки, нито реинстал на ОС-а помогнаха. Явно е хардуерен проблема. Не е изпускан, мокрен ( погледнах единия LCI сензор при сим картата - чисто бял си е ) . Да видим каква ще я свършат... Че вече сме на 'Ти' с отдела 'Жалби' на М-Тел......

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

От вчера и аз се радвам на нов iPhone 5. Докато са така точни, ще им остана клиент.

Публикувано

С оглед на последните отзиви, май трябва да променим заглавието.

Публикувано

Аз оставих 5-ца на 8 месеца с неработещ lightning конектор. Не го подмениха, а го върнаха ремонтиран. Конекторът работи.

Публикувано

Ако не ви извъртят - подменят, но само неспасяеми случаи. Понеже вече нямат нищо общо с Епъл, телефоните се ремонтират(стига да могат) в сервиз на хърватска фирма, в кв. Драгалевци.

• 3 месеца по-късно...
Публикувано
  • Автор

Да разкажа за поредната драма с МТел - некадърност на служителите по магазините този път.

Както обявиха от Ейпъл за дефектните зарядни модел 1300 и МТел потвърдиха за смяната им, отидох в офис на МТел в ТheMall София за да оставя дефектното зарядно ( което всъщност наистина не зареждаше моя iPhone 4 и изписваше, че аксесоара не се поддържа ). Та оставих зарядното и започнах да чакам обаждане за да си получа новото зарядно. През това време правех доста неуспешни опити с проверката на статуса в сайта на МТел по номера на сервизната поръчка. Изчаквайки две седмици без никакво обаждане за смяната на зарядното се обадих на *88 за да попитам какво се случва и оттам ми потвърдиха, че на сайта не може да се потвърди статуса на поръчката и ще изчакам за обаждане от технически отдел. Отново продължих да чакам, но отново никой не се свърза с мен. Когато изтече едномесечния срок на сервизната поръчка, отидох до офиса в който оставих старото зарядно. С влизането поисках да напиша жалба по създадения проблем. Докато си пишех жалбата, момчето което пое поръчката и първия път извади от склада зарядно завито в листа със сервизната поръчка. Оказа се, че всъщност това си е моето старо зарядно и изобщо не е изпратено за смяна в офиса на МТел. Усмихваха ми се и се извиняваха с колежка, която го била преместила и затова не заминало за офиса. Както и да е дописах си жалбата, подадох я и си тръгнах. Разбира се още на следващия ден станах много интересен за отдела жалби, а в последствие разбира се и на управителката на магазина. Първоначално разговарях няколко пъти с технически отдел, който започна разговора с - Извиняваме се много, следващия месец ще Ви бъде без месечна такса. След което в няколко разговора установихме всички проблеми свързани със замяната на зарядното и ме увериха, че в максимално кратки срокове ще ми бъде предоставено новото зарядно. Това беше ден петък, след което в ден понеделник ми се обади управителката на магазина в който стана цялата случка, за да ме пита за държанието на служителите си и да ме увери, че максимално бързо ще ми бъде дадено новото зарядно. С госпожата стигнахме до извода, че една месечна такса е недостатъчна компенсация за тази ситуация и съответно от нея получих допълнително още 2 месечни такси. В крайна сметка още същия ден ми се обади допълнително за да потвърди, че зарядното е налично и мога да си го получа. Не ми беше удобно да минавам отново до офиса им, затова ми го изпратиха с куриер на следващата сутрин в офиса.

В крайна сметка от некадърността и безотговорността на служителите, получих с един месец закъснение ново зарядно модел 1400, което зарежда телефона идеално и няма съобщения за неподдържан аксесоар, както и три последващи месеца без месечна такса. Искайте си, иначе няма кой да ви даде ;) ( при следваща издънка ще им искам 6 месеца без такса ).

Публикувано

Хихи, така трябва. Евала братле, никакви отстъпки на паразити!

Публикувано

Само така!

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Моите наблюдения през годините (споменавал съм го и друг път) са, че мтел са измамници на дребно, но са май единственият оператор в БГ, който прави разни компенсации. Странно е, но е така.

Публикувано

Те щото другите не са измамници. Същата боя, друг цвят.

Публикувано

Глобул поне не ми надписват сметките. :)

Публикувано
  • Автор

По същия начин аз ще ти кажа, че за 15 години МТел никога не са ми надписвали сметка. Всичките са един дол дренки, но като мрежа и покритие МТел са една идея пред другите.

Публикувано

Последното изречени е разковничето, другото е пунта мара.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.