Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Препоръка - не си купувайте фалшиви iPhone Sync кабели

Featured Replies

Публикувано

Както се разбира от заглавието.. Препоръката ми е да не си купувате фалшиви iPhone кабели, защото.. Лошо за вас :)

Първо.. Не всички работят добре. С едни не може да се прави рестор, с други не може да се синхронизира..

Второ.. Чупят се прекалено лесно :D

Работя си аз с iPhone-a и по едно време нещо го бутнах без да искам. Падна на земята и се чу някакво чупене. Веднага помислих, че е нещо сериозно и когато го вдигнах.. Гледам, че буксичката на кабела е на части :D

Ето ви малко снимки, да се посмеете!

c556fc07d4d232192104da405308eed5_120x90.jpg 8b0defd7f069aa688e13726e5bd9e14d_120x90.jpg

• Отговори 57
  • Прегледа 18k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Това не е ли само един кабел?!Чак пък да го пазя?!Естествено,че се късат!Ако ползваш телефона включен в зарядното,или носиш кабела по джобове(като мен) ...Да го е... и кабела,сега ще почна и него да г

• Ради Аврамов
    Ради Аврамов

Понеже ми стана интересно каква е разликата между ментетата и оригиналните, реших да ги разгледам по-отблизо.Ето няколко видни разлики, които открих, за да може да имате едно на ум, когато купувате "о

• За шест години ползване на iPhone, никога не съм сменял кабел. Ще добавя, че и нокога не ми се е накъсвал. Ето това бих нарекъл внимателна употреба. И защо нова тема, като има сходна? А да, да може

Добавени снимки

Публикувано

Всеки преценява за себе си. Всичките оригинални кабели които имам - 2 за айфон и един за nano 1st gen, само последния е здрав, а е на 5 год. Също имам едно менте на над година и половина, което работи перфектно. Други не могат да се похвалят(като теб). Извода е в първото ми изречение.

Публикувано
  • Автор

Разбира се, че е така. Точно затова съм написал препоръка :)

Публикувано

Ако аз пък тръгна да споделям впечатления за всички оригинални епълски кабели, които имам, и отвратното качество на някои от тях още като новозакупени (обаче в БГ), както и времеползването на други преди да се прецакат–като отрязани с нож точно до кънектора (5 месеца, отново на закупен в БГ – Глобул), и то при статично ползване (без да е ваден от мрежата, местен, огъван и прочие), ще трябва да откажа всички от т.нар. "оригинални" кабели..

Което не мога да кажа за кабела на 2G-то, купуван в Щатите...

Ако някой може да ми обясни разликата....:)

Публикувано

Може: BG-USA, разстоянието е оттук до Марс. Държавни институции контролират качеството...

Публикувано

А да не говорим за моменталната замяна на такива, но все още само в чужбина ...

Публикувано

И за това не ме питайте на територията на БГ – кабела на чисто новия ми, току–що купен 3GS, който (кабел) бе разопакован от техен служител, миналото лято беше надупчен. Когато направих рекламация на Глобул, след 1 месец чакане ми го върнаха не просто продупчен като с игла, а вече окончателно прокъсан, очевидно във великия им "сервиз", придружен с отказ да бъде заменен, защото бил повреден от "неправилна употерба", моля ви се...

Коментарът е излишен....

Публикувано
  • Автор

О, Боже... Добре, че си нямам работа с тези.. :D

Публикувано

И на мен ми се цепна изолацията на оригиналния кабел след около 6 месеца употреба.

http://bgiphone.com/showthread.php/730-%D0%95%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-FW-update?p=7598&viewfull=1#post7598

След прочитане на мнението на Сашо, което е над моето в споменатата тема използвам оригиналния кабела на 4-5 годишния си iPod Video, който е безупречен. т.е. новите кабели на Apple не стават за нищо, изолацията им е от някаква мека гума, която се къса много лесно. Старите им кабели са с твърда изолация и имат удебеление при конекторите против пречупване и скъсване и си върши работата, докато при новите кабели също има такова удебеление, но не си върши работата.

Публикувано

Понеже ми стана интересно каква е разликата между ментетата и оригиналните, реших да ги разгледам по-отблизо.Ето няколко видни разлики, които открих, за да може да имате едно на ум, когато купувате "оригинален" дата кабел.Естествено ментета много, това са кабелите с които разполагам:

Видни на снимките:

• При iPad Wifi зарядното завършва отсечено
  • При iPhone 2G зарядното завършва обло, но ментето е с по-малък радиус на заобляне
  • Гумения край на кабела е по-дълъг при оригиналния

• Щампата на USB картинката при оригиналните е сива и с по-дебели чертички от на ментето, а на ментето е тъмна с по-тънки черички
  • Буксата откъм iPhona при ментето е доста по-висока от оригиналното

Други разлики:

• Пластмасата при ментето е по-прозрачна и лошо изрязана (има леки мустаци)
  • Гумата на самия кабел при ментето не е снежно бяла, а има петна на места

886R.png

888G.jpg

887h.jpg

889Q.jpg

Като заключение мога да кажа, че не винаги по магазините са толкова оригинални, за колкото се представят.Не винаги цената означава качество. И все пак ментето което ползвам си работи перфектно, особено като за 99 цента.

Редактирано от uncivilized

Публикувано

Аз пък си купих като последната кукувица зарядно за кола {от човек от форума} , който въобще не става за айфон.Работи малко и сприра .Оказа се ,че е 500 ма а за телефона трябва 1000ма.След това си купих и оригинално за да мога да си зареждам телефона и в колата.Оттогава не купувам ментета ,че както знаем евтиното излиза скъпо.

Публикувано

Е то и USB порта на компютъра дава 500мА в най-добрия случай и пак зарежда. Явно е имало и друг проблем.

Аз лично не бих ползвал в никакъв случай неоригинални зарядни особено тези евтините от eBay защото шанса да си изгориш телефона е доста голям ..

Публикувано

Аз затова си издялах докстанцията на 2G. Сега нямам грижи с вадене и вкарване... на кабела.

img0106t.th.jpg img0108nh.th.jpg

Публикувано

И аз така я изшкурих, че и за 4Г ще стане ;)

Иначе взимайте си белкин, там проблеми с качеството няма.

Публикувано

Миналата година като си купувах айфона от Глобул, също имах проблем с кабела, чисто нов и не искаше да зарежда. Върнах се в магазина и ми го смениха веднага, то оставаш и да се направят.

Попадал съм на менте кабели, с които не може да се синхронизира и прочие, но пък има и такива които вършат работа, въпрос на късмет.

Публикувано

Преди около половин година си взех Белкин, 35 лв. мисля беше.

Супер качествен, че и по-дълъг.

Публикувано

Един приятел си поръча от китайски сайт разни дрънкулки за iPhone и ми подари едно зарядно за кола. Онзи ден за първи път ми се наложи да го ползвам. Телефона беше на 4-5% и се зареди за 2-3 часа. Когато стана точно на 100% извадих телефона от зарядното.... крайния резултат: батерията ми издържа повече от 2 дни, направо учудващо. Значи менте, но качествено.

Редактирано от Sladichuk®

Публикувано

Днес попаднах на това зарядно. Телефона е 3GS 16GB White 3.1.2 фабрично отключен. Аз лично за първи път го виждам.

img0137t.th.jpg img0138hx.th.jpg img0139cd.th.jpg img0141wc.th.jpg

Публикувано

Води се "Apple USB Power Adapter - захранващ адаптор EU стандарт" - http://digitalen.org/item3733

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Да, познато. И моят кабел на 3GS-а е прекъснат по същия начин. При въртене се прекъсва sync-а ако в момента е пуснат iTunes и т.н. Мисля да си взема едно зарядно за кола -> http://www.dice.bg/item3861 , но вие ме озадачихте. Дали този кабел ще замества оригиналния 1:1 по функции или да бягам до iCorner-а за едно зарядно за кола на Белкин пак с отделен кабел?

Публикувано
• USB output: 5V 700mA

Сам си направи извода. В дигитален имат и белкин, и оригинални. Просто избери друг модел/

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте,

понеже не съм с оригинално зарядно искам да попитам дали фалшивите зарядни прецакват по някъв начин батерията или някви други проблеми като да не я зареждат както трябва?

Публикувано

Всичко можеш да очакваш от фалшиво зарядно,

най-малкия ти проблем е недозареждане.

Публикувано

Неоригинално, не означава фалшиво!!

Публикувано

Бях си купил за 7 кинта, но не искаше да синхронизира, пича ми го замени и сега къса направо. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.