Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple Pay - Revolut, Monese, Phyre

Featured Replies

Публикувано
  • Автор

Разпознава валутата, ако нямаш налична от търси от другите.

• Отговори 2.5k
  • Прегледа 475.1k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Нямам желание да се превръща в някакъв ожесточен спор, ама кое би ти било критерий за избор на банка? Не знам дали нещата са се променили в България откакто заминах, ама навремето беше доста все тая в

• Най-голямата екстра беше да не е банка. Тук имаме достатъчно!

• ДСК най-после потвърдиха, че работят по вкарване на Apple Pay. 

Добавени снимки

Публикувано

Интересно е ако имаш BGN сметка, EUR сметка, USD сметка и отидеш примерно в Япония и извършиш транзакция ще види от коя валута е най-хубав курса или директно от BGN, защото вече това е сметката по подразбиране заради адреса на потребителя?

Публикувано

Би трябвало от левовата да ти взима. Най-добре да си отвориш сметка от валутата на мястото, където ще ходиш и да си превалутираш преди път

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

В КАТ София не можах да платя с Curve. Сега ще пробвам и в Казанлък.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано
  • Автор
преди 3 часа, ML16 написа:

Интересно е ако имаш BGN сметка, EUR сметка, USD сметка и отидеш примерно в Япония и извършиш транзакция ще види от коя валута е най-хубав курса или директно от BGN, защото вече това е сметката по подразбиране заради адреса на потребителя?

Ще вземе от левова защото тя ти е базовата вече, след това евро и т.н. има някаква градация на валутите гледах списък преди. Ако имаш йени ще вземе от тях, пробвано лично там. (ако ходиш там пиши да ти кажа от кои банкомати да теглиш с революта , че е сложно там)

Редактирано от profusion

Публикувано
  • Автор
преди 36 минути, turieca написа:

В КАТ София не можах да платя с Curve. Сега ще пробвам и в Казанлък.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Странно, какъв беше терминала, за сега от година насам всеки ден ползване не ми е орказало плащане (като се сетя веднъж май ми отказа и после зе пари ама ми ги върнаха така, че нещо инцидентно)

Публикувано

@profusion

Да и аз така разбрах след чат с тях:

2DE5DAB2-2F54-483A-9818-BAAECC0141F5.jpeg

Публикувано
преди 58 минути, profusion написа:

Странно, какъв беше терминала, за сега от година насам всеки ден ползване не ми е орказало плащане (като се сетя веднъж май ми отказа и после зе пари ама ми ги върнаха така, че нещо инцидентно)

До колкото знам, всякакви държавни и общински институции които имат ПОС терминали, не позволяват плащане с чуждестранни карти.

Не съм успявал да си платя данък и такса за издаване на документ от общината,  мисля, че не можах да си платя и за издаване на лична карта в паспортна служба. 

Публикувано
  • Автор

@ML16 чакай да си пиша тука на бг вместо да си чупя езика в форума на револют :) та как я виждаш тая неосчетоводена сума дето е със стотинки по-голяма? Аз виждам само финални осчетоводени след 1-2 дена в банкирането? 

Тоест няма такса за зареждане в крайна сметка?

Публикувано

Хаха

Ако е през мобилната апликация на УниКредит, слайдваш на дясно да отидеш на картите и цъкаш върху картата и там ти излизат всички транзакции, неосчетоводените са без имена и допълнителна информация и ако е последната ще я разпознаеш веднага.

Когато се осчетоводи излиза и инфо.

Ето го вчерашния тест:

62245906-3E63-4069-AEA8-8D2695FF19A9.jpeg

На Curve винаги мърда сумата но след осчетоводяване е точната.

Явно понеже транзакцията е чуждестранна, нищо че е в BGN.

Редактирано от ML16

Публикувано
  • Автор

Ааааа това не го знаех!

Публикувано
  • Автор

Някой с Curve, забелязал ли е че на операциите (поне на моята банка) пише:

Сума на валута на операцията (в евро), и Сума на валута на сметка (в ле), защо ги пище тия евро нали дърпа лева като си плащам в бг?! (на транзакции с бг картите пише само второто)

Публикувано
Хаха

Ако е през мобилната апликация на УниКредит, слайдваш на дясно да отидеш на картите и цъкаш върху картата и там ти излизат всички транзакции, неосчетоводените са без имена и допълнителна информация и ако е последната ще я разпознаеш веднага.

Когато се осчетоводи излиза и инфо.

Ето го вчерашния тест:

62245906-3E63-4069-AEA8-8D2695FF19A9.thumb.jpeg.0570b9544ef8d0437344c9176a345916.jpeg

На Curve винаги мърда сумата но след осчетоводяване е точната.

Явно понеже транзакцията е чуждестранна, нищо че е в BGN.

Докато е само блокировка (не е осчетоводена транзакцията), е по фиксинг. После прилага реалния курс и го показва в движенията по сметката. Относно еврото, ако плащаш на чужд терминал, ще показва транзакцията и във валутата на операцията, и във валутата на сметката.

П.П. Това, че сметката в приложението е в лв. не пречи Револют да върти през евро самата картова транзакция.

Публикувано
  • Автор

За Curve ставаше въпрос, плащам на наш терминал в Лидл примерно що да минсва през евро?

Публикувано
  • Автор

В банкирането на уникредит

cbbe8d65ec2624fce518646e5b1883da.jpg

Публикувано
За Curve ставаше въпрос, плащам на наш терминал в Лидл примерно що да минсва през евро?

Хм, съжалявам, не знам как е с Curve. Не е ли с "доливане" като останалите? От снимката на Мобайла изглежда, че отчита картовата транзакция в евро към този Curve... [emoji848] Какво е основанието на операцията? Ако би го споделил, разбира се.

Публикувано
Базовата ни валута също е променена на ЛВ (в лимитите на плана се вижда)

Базовата валута се сменя според адресната локация в приложението. Адреса ти в апп-а е БГ, затова ти е левова базовата валута.

Публикувано
  • Автор
преди 2 часа, andondragov написа:

Какво е основанието на операцията? Ако би го споделил, разбира се.

ПОС 14.98 BGN avt.kod:547885 - CRV*LIDL Bulgaria/London/GBR/PAN:765467***9868/CT:08

Публикувано

image.thumb.png.a2ef09327737763b4d349f603540e99a.png
Мигновеното зареждане на Monese с карта вече е безплатно

Публикувано
  • Автор

То зареждането не беше скъпо, ама като купиш нещо в лева ще е дърво с тия +2% секи път

Публикувано

Дано покрай официалното пускане на Apple Pay за България добавят и българският лев като валута (и така няма да се плащат тези 2% такса за превалутиране)...

Публикувано
  • Автор

Няма да стане, имат подръжка одавна в сумати страни с не-еврови валути и не са им пуснали на тях та за нас - цяла скандинавия, Русия, Полша и т.н.....

Публикувано
ПОС 14.98 BGN avt.kod:547885 - CRV*LIDL Bulgaria/London/GBR/PAN:765467***9868/CT:08

Много интересно... Хем в лв., хем към български магазин, хем през Англия... Няма да мога да помогна. [emoji19] Наистина не зная каква им е схемата на тези.

Публикувано

На повечето транзакции на Curve е така, важното е, че сумата в лв е точно колкото е платена.

Според мен всичко идва от това, че хем транзакцията е чуждестранна, виртуалният пос е в UK хем валутата е лв, а и тук при българския търговец физическият пос разчита чужда карта в "някаква" валута различна от лв.

Аз за лично не мога да се сетя за много други такива транзакции освен Curve и Revolut.

Публикувано
  • Автор

Да важното е че сумата е реалната взета.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.