Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Снимки в съотношение 16:9 и дублирането им в 4:3

Featured Replies

Публикувано

Здравейте! Задал съм снимките да бъдат в съотношение 16:9, но като свържа устройството с компютър се вижда, че има налични същите снимки и в съотношение 4:3, което хаби много място. Как да го спра това разхищение? Кадър в съотношение 4:3 е с примерно име: IMG_5467.JPG. Същият е наличен и в съотношение 16:9 и е с име IMG_E5467.JPG.  Определено снимките в 4:3 не са ми необходими. (Забележка: Активирал съм и опцията за снимане извън границата на кадъра. Да не би това да поражда проблема?)

И още един въпрос: При снимка на екрана задължително прави файл с разширение PNG, който е поне 9-10 МБ голям. Ако нещо променя по снимката и я запиша, то ще имам и файл с размер около 1 МБ, който е в JPG формат. Как да спра записването в PNG? Или поне как да ги трия тези снимки? Заемат твърде много място. JPG файловете ми вършат добра работа.

Благодаря на отговорилите предварително.

Публикувано

Ако спреш опцията за снимане извън границите на кадъра, ще имаш снимки само 4:3, все пак такъв е сензора и такъв формат са снимките по подразбиране. Ако искаш широкоформатни снимки май ще трябва да се примириш и с двата файла. За втората част не знам как може да се контролира формата на екранните снимки. 

Публикувано

Само с джейл е възможно, променят се стойностите в един plist.

Публикувано
  • Автор
преди 7 часа, @lex79 написа:

Ако спреш опцията за снимане извън границите на кадъра, ще имаш снимки само 4:3, все пак такъв е сензора и такъв формат са снимките по подразбиране. Ако искаш широкоформатни снимки май ще трябва да се примириш и с двата файла. За втората част не знам как може да се контролира формата на екранните снимки. 

Това не се ли определя от опцията 16:9? Има си такава в менюто. Но ще опитам тези дни без "снимане извън границите на кадъра" и ще видя какво се случва. Тази опция ми е любима, защото дава възможност да "разшириш" направена вече снимка. И да покажеш неща, които не си уловил добре при кадрирането и снимането...

А начин за изтриване през телефона на снимките в размер 4:3?

Е, няма да правя ДЖЕЙЛ, но е тъпо да трупам излишно големи файлове (визирам скрийншотове в PNG). И няма как да ги изтрия през телефона.  Поне аз не виждам как.

Благодаря на отзовалите се.

Публикувано

Трият се както и всички останали снимки.

Публикувано
  • Автор

Alxx®

Ясно е, че всяка снимка може да се изтрие през галерията в телефона. Но тук идва реч за друго.  Идеята е да се изтрие САМО позата (кадърът) в 4:3, а тази в 16:9 да остане. В галерията от снимки никъде (поне аз не откривам) не се сортират, според съотношението на страните. В галерията има видима ЕДНА снимка. Ако я изтрия, то изтривам и двата файла (img_4561.jpg, който запазва 4:3 и img_E4561.jpg, който съхранява същия кадър, но в 16:9). Това е.

Публикувано

Тези проблеми с мястото се решават много лесно ако ползваш Мак и си държиш снимките синхронизирани, а не в камерата. Трябва да пипна някое ново у-во с 15-ка и ще отговоря тогава по-конкретно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.