Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Дарихте ли? Без политически пристрастия моля, темата е за дарения

Featured Replies

Публикувано

7b605604c47a8f307a518a5972c2bd76.jpg

Войната в Украйна, дарихте ли хуманитарна помощ?
Даряването е доброволен акт, надежда..

Не на войната!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано
  • Автор

Респект, дал си подслон на хората

Публикувано

В момента съм карантиниран, така че като изтече смятам да отида до най-близкия пункт и да направя дарение. Предпочитам да даря покупки, които са необходими на хората. 

Публикувано
  • Автор

Имай предвид ,че за сега храни не се приемат.

Публикувано

Плана ми е да попитам на място какво трябва и да отида за покупки. :)

Публикувано

Аз дарих по револют.

Публикувано

Както каза авторът на темата: темата е за дарения, не за политика. Авторът на следващия коментар с политически уклон ще получи бан на секундата.

Публикувано

Аз дарих през сайта на БЧК

Публикувано
  • Автор

Жалко , че са започнали измамите с мними “общински служители” които са се опитали да измамят възрастни хора в гр. Бургас под предлог , че събират помощи за Украйна. Колко трябва да е изпаднал човек та да краде в тази ситуация. Тая измама не мога да нарека с друга дума освен кражба.
едит: видяно в новините на БТВ . 

Редактирано от venelin111111

Публикувано

Не. Не и защото не ми е жал за пострадалите във войната в Украйна, това е ужасно, но войни има в цял свят, просто са по-далеч и не им се дава толкова гласност. Не смятам, че докато събираме капачки за кувьози и детски линейки, докато български деца измират от тежки болести, чакайки дарения (две мои колежки изгубиха децата си така, докато успеят да наберат средства за лечение в чужбина), не и докато тук народът се гърчи и се чуди как да си плати сметките с мизерните пенсии и заплатки, всичко трябва да се прави с такава показност и лицемерие! Разбира се това си е лично моя позиция, много хора имат роднини, познати и приятели в Украйна и съвсем естествено ще им подадат ръка, но според мен държавата, ако въобще може да се нарече такава, първо трябва да си оправи вътрешните проблеми, преди управниците да се бият в гърдите по телевизиите колко много помагат на който и да било друг.

Публикувано

Съгласен съм само с едно - тази война се разгласи повече, но причината е че това се случва на прага на континента ни. 

За мен е лицемерно и грозно да използваш личната трагедия на твоите приятелки като оправдание. Това, че сме беден народ и имаме много проблеми не означава, че не можем да бъдем добри и да подаваме ръка. Без значение дали ще е към българи, украинци, руснаци или афганистанци. 

Наистина не разбирам нуждата да изразявате такива мнения. Имайте си ги - свободни сте да го правите, но какво спечели като написа това?

@Alxx®, банвай ме смело. 

Редактирано от kal1ch

Публикувано

По същата логика аз не разбирам смисъла на цялата тема, дарението не би трябвало да се афишира, но всеки с мнението си. И не, не е лицемерно да цитирам чиято и да е трагедия, не са само приятелките ми, огледай се - кампании има непрекъснато и не само за деца, просто дадох пример. За мен трагедията е една и съща където и да е и когото и да касае, но смятам, че да се помогне тук на собствения ни народ би трябвало да е приоритет. А да се бием в гърдите колко сме състрадателни и богати…няма значение, явно не ме разбра, няма и да разбереш.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Много добре те разбрах. Просто недоумявам защо заклеймяваш една добра кауза като наричаш хората, които участват в нея или я промотират лицемери. Преди всичко сме хора. Народността, цвета на кожата, етническата принадлежност, възрастта, сексуалната ориентация и всички други белези нямат значение. 

Вместо да плюете по каузи като казвате “има и други” просто си замълчете и дарете за нещо друго. Надявам се и ти да ме разбра. 

Публикувано

Не плюя по каузи, имам същото право да спомена други такива, както и тези, споменали конкретната. Не ми се спори повече, явно ти е много на сърце, твои право и воля, не ми отговаряй.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Самия факт, че ги споменаваш в момент като този, единствено за да се оправдаеш защо не подкрепяш тази кауза, мисле че говори достатъчно добре сам за себе си. Нищо лично към теб, Деси. Уважавам и ценя труда, който си положила във форума през годините. Просто не смятам, че е удачно да се прибягва до такъв whataboutism, когато хората са принудени да напуснат домовете си и да бъдат бежанци от война, която никой не е искал. 

А дали трябва да има показност - твърдо да. Добрия пример трябва са се промотира и насърчава. Без значение каква е каузата. 

Редактирано от kal1ch

Публикувано

Няма искана война, болест, бедствие или каквото и да е подобно, но една кауза не трябва да е над другите, в края на краищата това исках да кажа, но всеки си гледа от собствената камбанария. Някак си болката на близък човек ми е по-на сърце от тази на непознати, не че подценявам чиято и да е, дори животните имат право на помощ и се нуждаят от нея, камо ли хората. Показността в конкретния случай обаче поне за мен е лицемерна и посочих вече причините, това е всичко, което мога да кажа по въпроса. Благодаря иначе за оценката!

Публикувано

@Alxx®, остави ги, все пак никой не е преминал моралната граница. Потребителите не използват остър тон и се нападат в нормални рамки.

Замислете се, не е ли излишна тази тема в този форум?!

Публикувано
  • Автор
преди 1 час, mirror написа:

@Alxx®, остави ги, все пак никой не е преминал моралната граница. Потребителите не използват остър тон и се нападат в нормални рамки.

Замислете се, не е ли излишна тази тема в този форум?!

Все пак не като автор на темата , а като човек мисля , че в този момент има нужда да проявим човещина. Никога военен конфликт не е бил толкова  близо до нас изключвам Сърбия , конфликт между славяни. Когато човек е благороден той помага по всяко време и в различни ситуации. Правилата на форума не са нарушени.

Редактирано от venelin111111

Публикувано

Не смятам, че дължа обяснение, но в поста имаше политическа захранка и коментари за парламентарно представени партии(каквито и да са те). Това няма как да стане защото провокира спорове и полемики. Второ: решения на екипа не подлежат на коментар и спорове по темата са нарушение. Дълго време си потрайвах и виждам, че нещо лабаво ви идва редът?

Венко, прав си друже и така ще остане.

Публикувано

Преди малко правителството обнови специалния сайт, за всичко свързано с войната в Украйна, където на едно място е събрана цялата полезна информация, вкл. начините по които може да помогне човек - с жилище, с работа, с транспорт и др. 

Препоръчва се да ползвате този сайт, за да се избегнат злоупотреби от хора, искащи да се възползват от ситуацията

https://ukraine.gov.bg/bg/

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.