Публикувано Юли 28Юли 28 Автор @dessyteneva Според мен ако номерът на телефона ти е "изтекъл" от някоя база данни, уеб сайт, или умишлено продаване от оператора, тогава не е нужно ти да си се регистрирала някъде. За съжаление има такива практики, както примерно на всеки са му звъняли от разни промо кампании да ти предлагат нещо, или за проучване, без да си давал съгласие никъде.Това като цяло си е голям проблем според мен, и ако сте си търсили мейла в https://haveibeenpwned.com/, ще видите за какво става въпрос. Предполагам че за тел. номера е подобно, просто контрола е слаб - може да има реален теч, или злоупотреба от служители, куриери, банки, програми за лоялност и още десетки услуги, където някой се е регистрирал и ползва.Google предлага функцията "Results about you," която може да следи дали телефонът, имейлът или адреса ти се появяват в резултатите и съотвено да подадеш искане за премахване - https://myactivity.google.com/results-about-you
Публикувано Юли 28Юли 28 За съжаление най-вероятно е продаден от оператор, имахме подобен проблем с номера на майка ми, която беше абонирана за нещо си, без да е правила нищо, звънях и оператор махна абонамента, без разбира се да върне вече начислената такса, каза ми че имало списък с фирми, с които работят, но може да въведе отказ само за конкретната, не за целия списък.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Публикувано Юли 28Юли 28 Автор Поне за Yettel, уж от тези настройки в техния апп може да се спре споделянето като цяло - "Настройки на поверителност"
Публикувано Юли 28Юли 28 Странно, преди ги бях изключила, сега повечето бяха пуснати, оправих ги, но не вярвам да е от там, регистрациите са за конкретни сайтове, вчера ми дойде код за Лайм например. Ще видим какво ще стане в близките дни, иначе гугълският инструмент не върна никакъв резултат.
Публикувано Юли 28Юли 28 Автор Да, то по принцип ако човек или бот ти имат тел. номер или мейл, нищо не ги спира да се регистрират във всякакви сайтове, и само нуждата от потвърждение засега ги спира.
Публикувано Юли 30Юли 30 Вчера ми се наложи да свържа телефона с макбука и най-сетне разбрах какъв е бил проблемът със зарядното. Всъщност оригиналният кабел нещо се е прецакал, в смисъл не самия кабел, а едната букса - разширила се е и не прави добър контакт, от там и не захващаше в зарядното и правеше проблем. Та така, имам си вече ново зарядно, но кабел взех от телефона на мъжа ми. Старото зарядно си работи без проблем и кабелът си пасва вече. Като взех 16 про-то много се зарадвах на оплетения кабел, но май ще излезе, че не е толкова качествен, или поне поевропейчената му букса не е. Имам стар кабел от 12 мини-то, който все още си работи перфектно, а този реши да откаже на 2 години... Редактирано Юли 30Юли 30 от dessyteneva
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате