Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Въпрос към хората, които са взели iPhone4 от Globul

Featured Replies

Публикувано

Имам iPhone4 от Globul. Преди известно време започна както си е на 2G мрежа да губи обхват и изписваше No Service. Пробвах няколко варианта, рестори смених си микро сим картата но проблема отново се появи. Само с рестарт на апарата се оправяше. Накрая го дадох за рекламация и след 4-5дена ми го смениха с нов.

Новия апарат за сега е добре, но да видим как ще се държи. Питах един познат и при него също се забелязвало прекъсване и го ползвал само на 3G.

Вече почвам да се съмнявам, че нещо Globul не са си направили нещата. Или микро сим картите им не са както трябва.

Та въпроса ми е дали някой е забелязал такива проблеми с мрежата на Globul и iPhone4. Една година ползвъх 3GS и нямах никакви грижи с обхвата и мрежите.

• Отговори 73
  • Прегледа 16,4k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

Публикувано

Преди ден-два клиент ми се оплака от същото. Реших да се убедя и действително беше така. На 2G режим обхвата пада до No Service, но щом пуснеш 3G и задължително рестартираш работи. Не е трябвало да го сменяш, ама а де, от къде да знае човек.

Публикувано

Аз съм с iPhone 4, който съм взел от Глобул, но телефонът е без договор и си го ползвам с M-Tel micro sim. Нямам нито един от посочените проблеми.

Публикувано
  • Автор

Трябваше да поразпитам преди да го сменям, но както и да е.

Извода какъв е че Globul не са си направили нещата както трябва и продават телефон който не работи както трябва в тяхната мрежа.

Ще го тествам как ще е като пусна постоянно 3G-то.

Публикувано

И аз съм с Глобулски 4G, който ползвам с Vivacom- нямам никакви проблеми нито 2G или 3G!

Публикувано
  • Автор

Проблемът е явно само с картите на глобул!

Какво ли може да се направи по този въпрос. От 123 едва ли ще могат да ми кажат нещо.

Публикувано

Аз съм с iPhone 4, ФО, от Англия. Ползвам го с карта на Виваком и при мен е точно обратното. На 2G обхвата ми е винаги пълен и не мърда дори при death grip, а на 3G e под всякаква критика. Не съм виждал микро сим на глобул, но ако чипа е със същата големина като стандартния сим, ми се струва просто твърде голям. На Виваком чипа е с по 2мм по-тесен от този на глобул. Явно проблема е в операторите.

Неофициално един приятел, който работи във Виваком ми сподели, че има някаква особеност в комуникацията между iPhone и радио мрежата(тази за обаждания, не за интернет) на операторите и това е при всички, включително глобул, които са официален продавач на iPhone. Тъй като не ги разбирам нещата в тази област, се разбрахме да се видим и да ми обясни по-подробно и с думи прости, за да го разбера. После ще пиша пак.

Редактирано от Grievous
Кому беше нужен този цитат?!!!

Публикувано

Нещата кривнаха към една друга тема и глобалния проблем с обхвата на iPhone 4. Нека се изказват онези от Вас, които са закупили телефона от Глобул.

Публикувано

Аз нямам проблем със сигнала само на 3G е малко по-слаб.

Публикувано

На места където е по слаб сигнала определено има проблем! Пада на една чертичка до No servise!С 3GS нямах такъв проблем!Довечера ще пробвам на 2G мрежа и ще споделя!

Публикувано

При мене няма проблем. на 2 ж. но на 3ж ми пада само на 1 чертичка.е верно на 2ж бавно зарежда ама иначе няма проблем с карта на глобул съм тяхната м@м@ прокл$та.

Публикувано

Спряно 3г-пълен обхват!Пускам 3г-то-No service!Това става на място,където обхвата на глобул е наистина по-слаб!Май ще слагам SBS setings:)))

Публикувано
  • Автор

При мен е друго, спирам 3G и ми изписва No service. Пускам го и си има обхват, най - интересното е че като съм на място където няма добро покритие 3G си минава на 2G, имам си интернет говоря никакви проблеми, спра ли 3G и губи обхват. С рестарт се оправя.

Публикувано
  • Автор

След няколко теста и с помощта на колегата lyubaka от форума установих, че проблема май е в мрежата в района около бул. България и Билата, и Манастирски ливади (противоположно на Била). Другаде из София не се забелязва такова нещо, бях командировка във Велико Търново и нямаше никакви проблеми.

Явно има нещо с мрежата! Сега остава от Глобул да вземат да установят какъв е проблема и да го оправят.

Публикувано

След няколко теста и с помощта на колегата lyubaka от форума установих, че проблема май е в мрежата в района около бул. България и Билата, и Манастирски ливади (противоположно на Била). Другаде из София не се забелязва такова нещо, бях командировка във Велико Търново и нямаше никакви проблеми.

Явно има нещо с мрежата! Сега остава от Глобул да вземат да установят какъв е проблема и да го оправят.

Живея точно в този район (до бившата сграда на Лексус) и определено от няколко месеца има проблем тук, така е. Но обхвата се губи и на Нокиите на жена ми и на други хора, като дойдат в къщи. Понякога показва пълен обхват, но не се получава връзката или ако стане, то не се чуваме с другата страна. Другия случай е ясен - или стои на границата на изчезването или направо си пише No service.

Но не съм съгласен, че никъде другаде освен в горепосочения район в София го няма проблема. Продължавам с едната карта да си ползвам 3GS-а (имам го от година, ФО, закупен от Глобул), но в добавка имам от месец с другата карта и една 4-ка, също ФО, закупен от Англия. Определено първо си мислех, че нещо 4-ката не е в ред и щях да пиша тук за проблема, но от известно време същия факт с губенето на обхвата се появи и на 3GS-а. Няма хронология, няма закономерност кога губи и кога не, случва ми се и на път да стане или в кой да е град или на различни места в София. Когато загубят обхват единствено помага рестарт. Само да спомена, че не губят обхват заедно и по едно и също време - тоест единия има, а другия няма. Никога не се е случвало и двата да изгубят обхват на едно и също място по едно и също време.

От два месеца имам Pad with Wi-Fi + 3G и при него дори не мърда обхвата и с чертичка.

Една от колежките в офиса също има iPhone 3GS ФО от Глобул и на нейния се получава абсолютно същото с No service.

Това са моите наблюдения.

Публикувано
  • Автор

Преди няколко дена писах доста подробен мейл на Глобул, и вчера им се обадиха, казаха че имали някакъв проблем, но бил от трета страна и неможели да кажат конкретен срок да отстраняването му. Приблизително 1-2 месеца това и бяха думите.

Дано изобщо да стане нещо, че малко се съмнявам но ще видим.

Публикувано

Имам същия проблем с "No service" ... с 4ка фабрично отключена от UK и карта на виваком.

При изключено 3G постоянно ми излиза "No service" и забива, докато не се пусне 3G-то или не се рестартира телефона.

3G-то ми намалява обхвата, но с него няма проблеми и работи!

Публикувано

Ми, освен да си смените оператора... :Wink::blink:

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте .. искам да попитам следното.Преди три дни закупих от Глобул два апарата Iphone 4(32Г) версия 4.1(8b117);Modem Firmware 02.10.04.И на двата е направен Джейл с limera1n.На този който ползвам аз когато е спряно 3Г потреблението ,състоянието на антената е в максимално или близко до него състояние , в момента в който пусна 3Г'то спада до почти максимално 1 бар (левичар съм и определено го държа и "неправилно"). Искам да попитам за съвет как да постъпя относно Глобул ...? За мен определено има проблем с антената ... Другия апарат се държи по-добре . За тест сравних и с 3Г апарат , с него на тези места нямам никъв проблем , също така и с апарат 2Г няма проблеми .

Публикувано

Така е, проблема съществува както е писано и по-горе! При мен с включено 3g п ада до една две черти, но не губи обхват.

Публикувано

При мен също пада до две чертички, при включено 3G, и леко се влошава качеството на разговора. Почва да се губи сигнала за момент и да се появява.

Публикувано

Вчера занесох двата телефона , и ми ги взеха за рекламация без никви проблеми .... направо съм фрапиран , но е рано за радост ,нека да видиме какво ще ми върнат.

EDIT : 07.12.2010 - Телефоните бяха заменени с нови .

Редактирано от zooyork

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Много ми харесват Apple-ите,но....продадох си 3g-то заради този проблем NoService от Глобул,не си купих 3GS,сега си купих 4-ката и пак същия проблем на 7-8 дена изписва No Service...понеже го ползвам на 2G да не му пада бързо батерията...рестарт или пускане на 3G и се оправя...еми мисля че е прекалено за апарат 1019 лв. кеш.Незнам дали да го продавам или да го давам в сервиз на глобул...и да го купя от Мтел..тъкмо се зарибих да си взема лаптоп макбук и пак разочарование от телефона...прочетох всичко надолу но не видях решение на този No Service problem(освен рестарт и 3Г превключване което е неприемливо за мен)..pls ако някой вече е намерил решение да пише... че не искам да го продавам ,писна ми от htc-та! поздрави!!

Публикувано
  • Автор

Ще изчакам още малко и отново ще пиша на Глобул да проверят какво става и какви са проблемите в този район на София, на предишното ми запитване ми казаха, че има проблем и се очаква да се реши в близките месеци. Чувам и други хора да се оплакват от същия проблем загуба но обхват и не са с iPhone. Много неприятна ситуация.

Sti на това място бул. България, Билата и Манастирски ливади ли ти прави проблеми?

Публикувано

Ще изчакам още малко и отново ще пиша на Глобул да проверят какво става и какви са проблемите в този район на София, на предишното ми запитване ми казаха, че има проблем и се очаква да се реши в близките месеци. Чувам и други хора да се оплакват от същия проблем загуба но обхват и не са с iPhone. Много неприятна ситуация.

Sti на това място бул. България, Билата и Манастирски ливади ли ти прави проблеми?

Не,няма значение къде се намирам,просто минават 8-9 дена и No service...Благоевград,Велико търново,София...където и да съм бил..губи обхват прибирам се в нас понеже ми е личен тел. и говоря 5-10 мин на ден,и гледам изгубил е обхват и изобщо не съм забелязал...е не мога постоянно да го наблюдавам... :)май ще го продам...че тези в сервиза на Глобул не ми вдъхват доверие....или поне на 123 ми казаха че никога не били чували за такова нещо :)) добре са ги обучили..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.