alessandros Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Koгато iPhone 4 беше пуснат се оказа, че има проблем с антената/според мен доста пресилен/,но Apple се опита да го реши като измисли броня/BUMPER/. Днес в интернет се появиха снимки на потребител ползващ iPhone 4 с bumper. След като го е ползвал няколко дни и го е премахнал, той е забелязал с изненада по алуминиевите ленти или антените много грозни повреди наподобяващи корозия! Незабавно се е свързал с Аpple Center за обслужване на клиенти и е съобщил за проблема, а от оператора, който е приел сигнала е било отговорено: Аз и моите колеги никога не сме чували това. След репорта в Apple Center, той е бил повикан и iPhone-a му е бил заменен с чисто нов без никакви въпроси!!! Така, че ако някой от вас си ползва iPhone-a с Bumper да си го провери веднага. А ако някой има такъв проблем/ недайси боже/ незнам как ще стане замяната с нов поне тук в България. Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Има, има. Мисля, че този въпрос беше коментиран в темата за кой, какъв ползва. Проблема не е от скоро Цитирай
ML16 Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Аз ползвам такъв Bumper от 4 месеца и съм много доволен и нямам оплаквания. Според мен това може да се случи ако се съберат боклуци между Bumper-a и телефона и стане нещо като триене. Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Как мислите, парче силикон да повреди стомана? По - скоро им е калпава "неръждавейката". Рамката НЕ Е алуминиева, както е писано по-горе, а стоманена и май е прекалено китайска. Не са уцелили с партидата скрап 1 Цитирай
direct3d Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Много се изложиха с този iphone Цитирай
iI4oNi Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Бъмпера е задържал влага, когато премине от студено към топла стая се изпотява и се е получил окис, който може да премине в ръжда.Явно използвания материал не е толкова "неръждаем" и е хубаво особенно зимата да се забърсва от време на време. Цитирай
mrtroev Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Потвърждавам, от 4 месеца го ползвам с оригинален Bumper и наистина уврежда металната рамка , но не мисля да умирам с този телефон, проблема се решава много лесно-купува се нов iPhone 1 1 Цитирай
joroiliev Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Стоманата е податлива на корозия когато pH-то /на водата,влагата попаднала между бъмпера и лайсната/е под нормите 5,5. Това се получава в случаите когато алкалността е намалена и тогава се повишава концентрацията на хлорни йони, които увеличават многократно податливостта на стоманата към корозия. Същото се получава, и когато чешмяната вода е хлорирана и попадне под бъмпера. Ако влажността на въздуха е над 40 % стоманата е изложена също на риск. Цитирай
Ради Аврамов Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Аз нямам никакви проблеми с бъмпера. Просто спазвайте елементарна хигиена на телефона и си вадете "камъните" от бъмпера през седмица преди да ви е ръждясала нераждаемата стомана. Много се изложиха с този iphone По кое съдиш, че са се изложили с този "iphone"? По това, че на някой му е гъбясала металната лента? То и аз да работя на Кремиковци с iPhone 4 ще стане така.Или ще ти хареса iPhone, който след 2 години разнасяне няма следи от употреба и е като нов.Чакай iPhone 5 ... Много разбирачи. Цитирай
BANNN Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 От както имам моя не съм му слагал никакви простотии само един протектор на гърба и телефона лъщи! Няма дори дрскотинка! Цитирай
techo91 Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Аз също си пазя нещата добре, именно за това си взех оригиналния бъмпер, но след месец носене реших да го сваля за да го почистя и хоп, 4-5 протъркани места, яд ме е не защото се е случило, а защото не се сетих, че тоя мат рано или късно ще лъсне, още повече при наличието на еднакво триене на едно и също място. Наистина е важно да се маха често и да се премахват всички боклучета, колкото и невинни да изглеждат, иначе резултата няма да ви хареса много. Аз имам малки петънца, но не знам дали да се пробвам изобщо, ако ме върнат ще си остана само с мрънкането. Цитирай
direct3d Публикувано Декември 14, 2010 Публикувано Декември 14, 2010 (редактирано) @ uncivilized Защото трябва да го ползваш в стъклена кутия явно.. пък и много дефектен излезе, не ми отговаряйте това си е мое мнение 3gS ми допада повече от към визия а и не е нужно да го слагам в кондом да не ми паднат баровете или ръждяса нещо Пп имах едно време K700 2 години си го пазех и беше като нов, всичко е до начина по който се отнасяш със вещите си. Редактирано Декември 14, 2010 от direct3d 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Декември 14, 2010 Публикувано Декември 14, 2010 В крайна сметка си купувате телефон,не космически кораб!Искате да се пенсионирате ли с него?!Няма телефон без недостатъци!Просто айфон е с най-малко такива според мен! 1 Цитирай
stamatov Публикувано Декември 15, 2010 Публикувано Декември 15, 2010 (редактирано) Аз също си купих bumper с телефона и си го държах в него. Спомням си, че 3GS-а и на него му бях взел кожен калъф. И двете "защити" съм ги ползвал месец и край. Bumper-а го махнах и си държа телефона в джоба и изобщо не му пука. Все пак много ми харесва външния вид на iPhone 4 и всякакви "изобретения" за предпазване някак го загрозяват. Както е споменато по-горе, това е един телефон. Като излезе 5-ца и без друго ще го сменя, за какво да го пазя толкова. Все пак телефона трябва на мен да ми служи, а не аз на него Не знам защо хората (и аз в това число) продължават да копуват на новите си вещи "предпазители" и после много от тях (и аз в това число) не ги ползват. Предполагам че е психологически момент, не толкова практическа необходимост. p.s. Като бонус когато ми е в джоба телефона някакси се самопочиства , имам предвид заради триенето, винаги като го взема да говоря и предния и задния панел са идеални. Когато ползвах bumper-а по всички ъгли имаше боклучета, много изнервящо. Редактирано Декември 15, 2010 от stamatov Цитирай
mirage Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Мислите ли, че такава ръжда може да се появи и от употребата на Belkin/Aprolink Fusion case-овете? Аз ползвам Апролинк-а и малко се притеснявам след време като го махна да не остана лошо изненадан... 1 Цитирай
V304JOR Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Всичко е до експолатация! А, тези дето играят водно фризби, еми нормално е да корозира! Като ги знам какви мърльовци са хАмериканците, нормално е! П.П.Да се оправят мърлячите, не е трябвало да му го сменят, стига да е исктинска историята, а не някаква мижава инсинуация. Цитирай
The Shaman Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Да ти кажа и аз бях надъхан като теб (виж предните постове). Смея да твърдя, че не съм мърльо и се грижа добре за телефона си! Да ти пратя една, две снимки, които ще покажат защо вече вярвам на описаното в първи пост, а??? Цитирай
V304JOR Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 (редактирано) Ооо братле, повярвай ми, мърльовци са!От опит го знам! 1000000% ти не си такъв, и се грижиш по-добре за телефона си.Тук поне цениш, най-малко това, че си дал сума ти пари за една джаджа! П.П.Лично аз не слугувам на марки и т.н., но пък си ценя поне парите, които съм дал, а те не са малко.Гледам поне да го запазя максимално много! Редактирано Юли 7, 2011 от V304JOR Цитирай
The Shaman Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Мисълта ми е, че бъмпера прецаква антената. Не е точно корозия, но си е като на снимките от първи пост. 1 Цитирай
V304JOR Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 (редактирано) Възможно е, аз не ползвам бъмпър (не ми допада)! Но все пак мисля, че за да се стигне до там явно джоба е бил доста влажен и пръшлясал, а собственика все така.....безотговорен! П.П.Все пак го каза..."прецаква антената" П.П.2NO MORE SPAM! Редактирано Юли 7, 2011 от V304JOR Цитирай
The Shaman Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Явно не разбра, че и аз имам подобен проблем а както казах, уважавам телефона си Наистина се оляхме тук Цитирай
V304JOR Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 (редактирано) Нарушавам си П.П.-то I got your point!The moral: Don't use bumpers! Редактирано Юли 7, 2011 от V304JOR Цитирай
apomarinov Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 Аз да спомена че съм виждал такива следи и без ползване на бъмпер или кейс. Цитирай
Mkarchev Публикувано Юли 7, 2011 Публикувано Юли 7, 2011 (редактирано) Същата работа стана и при мен,сега мисля да го пилна с малко шкурка 2000 и после ще го мина с безир да не хване раждица Редактирано Юли 7, 2011 от Mkarchev Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.