Публикувано Декември 18, 201015 гд Здравейте колеги, Темата ми не е свързана с някакъв проблем, а по скоро с това, че искам да ви покажа и разкажа нещо, което за мен, а от днешната ми среща, и за Kaloyan, се оказа много странно. Всъщност идеята да го напиша тук, във форума, беше негова. Ако темата ми не е за този раздел се извинявам и бих искала да помоля екипа да я премести на правилното място. И сега към историята. На 29-ти ноември си взех iPhone 4 от Мтел. Както и при всички останали взели си iPhone от тях, и моя беше с iOS 4.2. Разбира се още на следващия ден си го ъпдейтнах и му направих джейбрейк с Redsn0w, като за целта първо се допитах до Grievous за да бъда сигурна, че няма да сбъркам някъде, за което му благодаря. Дотук всичко е ОК. Но след като отворих Cydia се втрещих (буквално). Оказва се, че имам запазени SHSH за 4.1 и естесвено за 4.2b3. Знам, че повечето от вас сигурно ще се усъмнят. Аз също, въпреки, че го виждах с очите си. Е, реших да си поиграя...и да направя даунгрейд до 4.1. Ами стана, и то без никакъв проблем, за мое огромно учудване. Вече съм с 4.2.1, но както виждате на снимкате - факта си е факт. Има SHSH за 4.1!!! Така.....на някой друг да му се е случвало? О, и държа да отбележа, че аз лично си разпечатих телефона, ако това има значение.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Автор Е добре, но телефона беше с 4.2 в момента на отварянето в магазина. Как може да е възможно това?
Публикувано Декември 18, 201015 гд Какво общо има версията на телефона, с това какво е подписвал днес епълския сървър
Публикувано Декември 18, 201015 гд OFF TOPIC: Аз си взех iPhone от GloBul 4.1 - но в Cydia си ми е подписан само за 4.2b3! Мисля, че не е свързано с подписването на от Apple ? EDIT: Да за днес незнам, аз го Jailbreak-нах преди 15-тина дена!
Публикувано Декември 18, 201015 гд Няма с какво друго да е свързвано. Откакто има iPhone подписва само Apple П.С. Сещам се и за още един вариант. Телефонът ти да е рециклиран и предишният му собственик да е минал през Саурик и подписване на 4.1.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Автор Първия джейл го направих още на 30-ти ноември. Точно тогава забелязах, че имам за 4.1. Ако съм се изразила грешно се извинявам, но не днес направих въпросния джейл.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Кой знае, какъв им е случаят на тия телефони. ДжониБраво беше писал, че е чоплил нови ментелски четворки с 4.2 бета3 Нов телефон, с дивелъпърска OS???
Публикувано Декември 18, 201015 гд Автор Да, много е странна цялата тази работа. Телефон, чисто нов, взет с 4.2, джейлбрейкнат, би трябвало да има запазени SHSH от 4.2 нагоре. По моята логика е така, но явно има и изключения. Аз даже търсих и да намеря от някъде в нета точно тази iOS 4.2b3 за да направя опит и с него, но никъде не намерих.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Автор Моля!!! Как така рециклиран телефон? Има ли начин да се разбере?
Публикувано Декември 18, 201015 гд Това не е страшно А що се касае до това дали е фабрично рециклиран или не, разлика няма. Може единствено по такива косвени пътища да се разбере. Ако някой върне телефон на Apple, защото му е напукано стъклото, да не мислиш, че отива за претопяване Фабрично се заменя дефектиралата част, заменят се външните елементи, ако имат захабяване и ... отново на сергията
Публикувано Декември 18, 201015 гд Автор Ясно. Значи е много вероятно ние тук - нали сме от третия свят, да сме получили точно такива. Много ме съмнява единствено на мен да се е паднал такъв телефон. Разбира се ако си прав. Но това няка как да разберем, въпреки, че много ми се иска.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Мисля че няма значение какви телефони сме получили, защото и да е чисто нов няма никаква гаранция че няма да му се случи нещо, а така може и да са рециклирани, но е важно да ни вършат работа и да не се развалят! Мисли позитивно на нещата
Публикувано Декември 18, 201015 гд Не вярвам. Всички мтел-ски са с 4.2b3. И какво значи да ти се "падне". Нали телефонът ти е в перфектно състояние, всичко е ок.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Автор Разбира се. И се надявам да си остане така - в перфектно състояние.
Публикувано Декември 18, 201015 гд А може и някой мишок от епъл/ментел, да се е изгъргарил. Нали се сещаш, че преопаковането не е проблем? П.П. Неоля, много обичаш да предъвкваш вече казани неща, придаваш им нов смисъл, също като Димитър Пенев
Публикувано Декември 18, 201015 гд Сигурни ли сте, че все още не се подписва 4.1, на мен не ми се вярва да са refurbished телефоните, но не казвам, че не е възможно. П.П. Имам refurbished iPod Video закупен от Apple Store и вече 4 години си работи и не е правил никакви проблеми, но аз съм му създавал като го мъчих едно време да му слагам custom FW Така че дори да е refurbished голям работа.
Публикувано Декември 18, 201015 гд И още нещо - по принцип refurbished продуктите се продават с някаква отстъпка, която понякога си е стабилна.
Публикувано Декември 18, 201015 гд Моля!!! Как така рециклиран телефон? Има ли начин да се разбере? А какви са главите на болтовете, които се виждат отдолу - звезда или Torx ? Има телефони, които излизат от сервиз със Torx, а също някои "нови" идват така от Apple. с някаква отстъпка, която понякога си е стабилна. Мтел са си прибрали отстъпката . Редактирано Декември 18, 201015 гд от iPhoneman
Публикувано Декември 19, 201015 гд Автор Главите на болтовете са звезда. Бих искала да помоля тези, които са си взели четворки от Мтел и са били с 4.2, да споделят дали имат запазени SHSH за 4.1. Стана ми супер любопитно дали и при останалите е така. Благодаря предварително! Редактирано Декември 19, 201015 гд от anrito
Публикувано Декември 19, 201015 гд Споко Каке, МенТел ще ви "оправи" всичките. Странна е цялата система на М-Тел и липсата на телефони във веригата от магазини. Поправете ме ако греша, но вече 2-ра седмица телефони в магазин на М-тел, няма. Вече има и заведени дела срещу МенТел, но телефони няма. Със специално обучените от Apple техници-нинджи, дето хващат Джейлбрейка само по нюх, и дето ровичкат през целофана на кутията ( Това ми напомня за вица за генеколога, дето направил основен ремонт на двигателя, през ауспуха) всичко е възможно. Колега това съм го прочел, но когато закупих фоуна консултантката ми каза:" Да знаеш, че ако си отключиш и джейлбрейкнеш телефона гаранцията ти пада, моментално, нашите техници от Мтел са обучени специално от Айпъл, така че дори след рестор до 4.2 пак ще те хванат." alxx:
Публикувано Декември 20, 201015 гд Главите на болтовете са звезда. Бих искала да помоля тези, които са си взели четворки от Мтел и са били с 4.2, да споделят дали имат запазени SHSH за 4.1. Стана ми супер любопитно дали и при останалите е така. Благодаря предварително! Моят е от Мтел, в момента пише в Cydia, че чака за запазване на файловете или нещо от сорта беше. Демек нямам нищо запазено, чист съм
Публикувано Декември 21, 201015 гд Автор E да не се окаже, че аз съм единствената с такъв телефон? Незнам това като за късмет ли да го смятам или...? Редактирано Декември 21, 201015 гд от anrito
Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате