Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

iPhone 4 висока консумация на ток

Featured Replies

Публикувано

Аз имам два push акаунта - gmail и mobileme.

Notification е винаги на on. (Над 10 приложения са с активирани нотификации). Същото се отнася за Wi-Fi и Location . 3G Data е постоянно активнo.

Мрежата е на автоматично и зареждам телефона си само през usb.

При тези настройки usage time ми е винаги около 7часа, при stand by близо 2 дни.

С други думи, търсете проблема в гаден джейл или програма от Cydia. Разбира се, възможно е батерията просто да не е читава

P.S.

Насичане при скролиране на контактите се получава, ако същите се синхронизират в момента с gmail. Все пак, нещо трябва да "бута" потребителите към платения (при това скъпо) mobileme акаунт.

Публикувано

Принципно няма значение колко приложения са с активен push notification, защото има само една персистънт връзка към сървърите на Apple за всички приложения. Иначе на мен конфигурацията ми е почти като на ammcfc + SBSettings + LockInfo с Weather, което се ъпдейтва на 5 минути и общо взето usage time-a ми е същият.

Публикувано

Принципно няма значение колко приложения са с активен push notification, защото има само една персистънт връзка към сървърите на Apple за всички приложения. .....

Връзката е една, но по-големият брой приложения са предпоставка за по-голям брой получени нотификации за единица време, които от своя страна водят до съответните звукови, баджови или поп-ъп реакции на ОС-а, което си е системен ресурс, който черпи допълнителна енергия. ;)

Публикувано

...да не говорим за броя на мейловете, appointment-тите, sms-ите, sleep/wake-ването, което ти прави заявки за закачане към 3G. Всичко влияе в този поглед на мисли. Nice catch... :bravo::goodpost:

P.S. Сега сериозно - ако ако не получаваш никакъв notification няма разлика разлика дали имаш 1 или 20 прижения са активни :)

Публикувано

Е, ако не получаваш никакви нотификации, ще отидем постепенно към вечния философски въпрос - "Ако падне дърво в гората и никой не го чуе, вдигнало ли е дървото шум или не?" :tooth:

Публикувано

Здравейте, след като премахнах Мейл акаунта заредих апарата на 100% , това стана в 20.30 снощи , до към 24 часа бяха проведени 2 разговора от по минута след това до тази сутрин е бил на стендбай. В 9.30 го проверих и бяха паднали само 7% /предишната нощ на стендбай го намерих изгаснал/ ,та проблема с батерията е открит.Ако някой има идеи дали може да се оправи това да даде съвет , ако няма Мейл ще се ползва като се активира акаунта когато пощата е хужна.Благодаря на всички за съветите.

/припомням че незнам с какво е джейлнат и с какво е отключен , версия 4,1/.

Публикувано
  • Автор

Здравей,

ако все още проблема продължава, опитай с изключване на синхронизация на контактите от опциите на мейл акаунтите. При мен това се оказа разковничето. Ако имаш и други опции - изключи и тях и остави само поща.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Здравейте,

имам i4 от Mtel, jailnat. Сложих си HD Wallpaper и Winterboard и като активирам wallpapera, който е .mp4 в Settngs на Usage Standby и Usage time са ми равни, а батерията пада за по-малко от ден, което не е нормално. Познат си сложи подобен HD wallpaper на същрия принцип, но при него няма оплаквания.

Телефона му си се държи нормално, Stand by и Usage са му различни, но той е с 3ка. Някой има ли идея от къде е тази аномалия и има ли вариант

да го оправя, защото пък mp4ката си ми харесва.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Аз имам същия проблем. Не знам от какво е, но не мисля, че е от mp4ката, защото нямам winerboard,а съм с vwallpaper. Батерията си пада, макар и не толкова рязко колкото при теб, ама зареждам го аз вечерта и на сутринта е на 75%, без въобще да съм го барал. 3g edge wifi всичко е спряно, а usage е колкото standby. Започнах да махам всичко от cydia 1 по 1 докато не се оправи. Засега мога да ти кажа, че проблема не е от yourtube2. Тая вечер махнах insomnia(заедно с копчето от sbsettings) и ми се изчистиха 40 мегабайта рам(макар че не беше пуснато преди да го деинсталирам), така че съм оптимистично настроен :)

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Здравейте, вчера ъпдейтнах до 4.3.3 и днес установих, че батерията се топи много бързо.Времето за разговори и нет са почти колкото преди и приложенията са затворени както винаги.При използване на талефона преди ъпдейта батерията ми кара 2 дена, а днес ми се стопи до 30% до момента.

До колкото четох за този ъпдейт, просто фиксвак некъв бъг. Някой има ли този проблем ( ако може така да се нарече)?

Публикувано

Пробвай да изключиш Ping от Settings/General/Restrictions/Ping/OFF.

Публикувано

Използвай Redsn0w 0.9.6rc16 ... пише че оправя проблема :guitarred: .... ако ползваш джейл де !

Публикувано

мерси :)

впрочем това за Ping го бях чел някаде из форума (можв и друг форум да е било) ама не се бях сетил.

copyman: не е джейлван телефона и не ми се иска

Редактирано от rumboni

Публикувано

Ping-ът прави проблем само на щатските акаунти в апстор. Щом е без джейл, бодни му един чист рестор и после си върни бекъпа, за да си възстановиш съдържанието. Направи рестора в дфу режим - наоколо пише как става.

Публикувано

Вече съм доволен :) Само да спомена, че поста по-горе е постнат от телефона снощи в 20:19 при 30% и след ping off не съм го зареждал. Днес изкарах цял ден и преди малко го включих, че бях на 4%.

Редактирано от rumboni

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Добро утро.

Та, видях, че в темата няколко човека имат същия проблем като мен - еднакви времена на USAGE и STANDBY, вследствие на което батерята пада бързичко. При мен стана след като снощи синхронизирах, нищо нестандартно, абсолютно. Сега ми показва 12 часа USAGE, което е напълно нереално.

Има ли някой предположение кое може да седи активно или на какво се дължи изравняването на времената. BatteryDetective не показва нищо.

П.П. Мтелска 4-ка, 4.2.1, джейлната с Greenpoison b5 и досега не съм имал никакви, ама никакви грижи.

Публикувано

Само да добавя, че деактивирах мейл акаунтите и Mobile me и нещата се оправиха. Сега ще ги разцъквам един по-един, да видя дали ексчейнджа, гмейла или кво прави проблема. Очевидно не спира да се пробва да се върже със сървъра и точи.

Публикувано

Дърпаш top от Сидиа , което е commands и е за терминала . Отваряш putty.exe логваш се в телефона си ( може и с терминал от самия тел но много от инфото няма да се види затова от пути-то е най-добре ) . Пишеш top в терминала и ти излизат всички PID ( процеси с идентификаторите им ) кой колко CPU % яде , и също колко му е CPU Time примерно ако тела ви е бил пуснат от 1 ден ( това може да го видите с uptime командата , която пак може да инсталл от саурик репото ) и примерно видите процес който ви ползва CPU Time прекалено много ( там времето е в 00:00,00 първото са мин , секунди , стотни , евентуално ако има процес ползвал повече от час ще е 00:00:00,00 ) Нормално се преполага , че springboard-а ще има повече процесорно време от другите процеси . Пак да добавя това е реалното време което процеса е използвал процесора а не колко време е бил стартиран . Процес може да е стартиран цял ден и да се обърне 20 пъти за по 50 милисекунди към процесора т.е неговото време за 1 ден ще е 1 секунда . В това което съм пейстнал по долу програма на бакграунг е DataCounter което ми показва на мястото на часовника моментния трансфер на данни по wifi or cellular и неговото време е 1 сек и 45 стотни

890 DataStats 0.0% 0:01.45 5 95 193 7752K 9148K 11M 101M

докато

35 SpringBoar 1.8% 13:11.67 20 556 676 11884K 12M 20M 169M

е ползвал процесора общо 13 мин , 11 сек и 67 стотни

На първия ред от пейст-а долу се вижда 12:28:53 , от толкова време час:мин:секунди ми е пуснат телефона

следователно ако имаше процес който да е ползвал процесорно време от рода на 1:00:00.00 би било много притеснително ( освен ако не е някоя игра )

Дори и Skype на бакгроунд не би трябвало да има такова време .

Другото по което може да се ориентирате е колкопроцеса имате , колко са ръннинг и колко са слеепинг

както и Load Avg: 0.17, 0.08, 0.09 CPU usage: 1.89% user, 7.55% sys, 90.57% idle

Лоад авериджа ви показва нещо като queues към процесора . Няма да обеснявам подробно понеже ще ми е нужна една страница . Първото време е за 1мин второто 5 мин и третото 15 мин . Ако имате лоад авераге от рода на 1.1 0.8 0.2 , това значи че последната 1 и 5 мин процесора ви е бил натоварен , и явно сте стартирали нещо в момента коего то говари повече , ако имате обаче , 1.1 1.2 1.1 примерно то това значи за процесора ви е бил постоянно товарен на макс през последните 15 мин и е много притеснително . Нормално трябва времето ви за 15 мин ( т.е последното ) да не достига 1.0 или дори 0.9 освен при играене на игри и т.н т.е ако телефона ви седи на идле от 20-30 мин логнете се в пути то и веднага стартирате топ , и време от рода на 0.5-0.6 би било притеснително . Пак да кажа , говоря за последното от 3 те числа това което по горе дето съм пейст при мен е било 0.09 . Това което примерно в по горния цитат е 0.17 е лоад авераге за 1 мин , и затова в случая то е по високо понеже тел ми е бил идле , стартирал съм путти то , топ и телефона е бил натоварен в близката 1 мин ( времена от под 0.2 -0.3 ) не са изобщо за притеснения .

Сорри ако има граматически , правописни грешки не съм фокусирал върху тях а и с кирилицата съм доста скаран и единствено я ползвам в случая от уважение към любимия ми форум :)П.с ако някое от обесненията ми звучи неточно ( ламерски ) то е защото съм обеснявал на ниво което да е горе долу разбираемо от нормалния потребител

Processes: 29 total, 1 running, 28 sleeping... 153 threads 12:28:53

Load Avg: 0.17, 0.08, 0.09 CPU usage: 1.89% user, 7.55% sys, 90.57% idle

SharedLibs: num = 0, resident = 0 code, 0 data, 0 linkedit.

MemRegions: num = 3103, resident = 73M + 0 private, 42M shared.

PhysMem: 76M wired, 34M active, 23M inactive, 212M used, 291M free.

VM: 1230M + 0 63135(0) pageins, 61(0) pageouts

PID COMMAND %CPU TIME #TH #PRTS #MREGS RPRVT RSHRD RSIZE VSIZE

960 SCHelper 0.0% 0:00.04 2 42 60 328K 1180K 636K 22M

959 top 4.7% 0:04.71 1 23 53 396K 1436K 952K 18M

955 bash 0.0% 0:00.11 1 15 47 284K 1432K 1068K 16M

954 sshd 0.0% 0:01.06 1 15 39 356K 1180K 1364K 16M

943 notificati 0.0% 0:00.02 3 40 57 320K 1176K 608K 20M

941 afcd 0.0% 0:00.02 3 37 41 332K 1188K 764K 20M

940 afcd 0.0% 0:00.01 3 37 41 336K 1188K 768K 20M

890 DataStats 0.0% 0:01.45 5 95 193 7752K 9148K 11M 101M

888 ptpd 0.0% 0:01.30 4 92 94 1288K 1760K 3088K 51M

884 MobilePhon 0.0% 0:02.76 4 157 259 15652K 11M 19M 114M

72 lsd 0.0% 0:08.41 2 36 74 1100K 2352K 1524K 38M

45 notifyd 0.0% 0:10.88 3 617 59 856K 1180K 924K 18M

41 aosnotifyd 0.0% 0:01.70 5 114 86 1028K 1772K 1380K 43M

40 BTServer 0.0% 0:01.50 2 87- 83 912K- 1824K 1404K- 49M-

39 CommCenter 0.0% 0:31.16 12 195 112 1560K 1772K 2408K 54M

35 SpringBoar 1.8% 13:11.67 20 556 676 11884K 12M 20M 169M

• 10 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте сдобих се със следния странен и неприятен проблем и моля за помощ.

Имам iphone 4, на около година и половина. До вчера батерията на телефона ми беше ок. Издържаше си доста време, въпреки че wifi и location-a седяха пуснати винаги. Вчера след дълго пътуване с GPS навигация стигнах хотела в Гърция. Там на сутринта батерията беше на 0 и след като го заредих до край се оказа, че почва да пада с около 10% на час. направих проба да го рестартна,спрях location services, wifi, bluethooth, пуснах го във fly режим и въпреки това батерията продължава да си пада със същата скорост.

Някой сблъскал ли се е с подобен проблем и какво бихте ме посъветвали да пробвам ?

Публикувано

Навигацията спря ли?

пп: Нека някой колега да я слее с другата тема.

Публикувано

Само да споделя и приключвам темата. Щом влязох в БГ, гръцкия синдром изчезна. Активирах всичките му екстри - wifi, bluethooth, data transfer, gps и никакъв проблем. Батерия се държи желязно. Според мен някоя програма (поща например) се е мъчила тъпо и упорито да намери начин да се докопа до интернет и по този начин е разказвала играта на батерията. Щом в БГ е намерила 3G-то и се е кротнала. Може и да е глупост но за друго не се сещам

Редактирано от mamun

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.