Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте отново,

възобновявам една темичка, но искам да попитам. Понеже днес си инсталирах Мак ОС, и не съм много на ясно. Чета ли чета, но ако има някой с малко свободно време, нека драсне два реда и подреди кои програми са ми необходими като заначало и от къде мога да ги дръпна ... фрее. Ще съм му много благодарен.

Чао и ще чакам :mad:

Публикувано

Колега, то темата си е точно за това. Принципно почти всичко което ти трябва за начало си го има в операционната система. Ако искаш нещо по специално е друг въпрос. Тогава пишеш в google това което ти трябва и операционната система, примерно "Mac OS X movie player", виждаш какво се ползва, намираш си го и готово. Аз примерно няма как да знам какво ти трябва за да ти го предоставя.

Публикувано

Всички ние сме на ясно с какво се занимаваш и какво ти трябва...

Публикувано

Вече съжалих че съм пуснал отговора. Опитвам се да се оправя сам. Нещата които са пуснати в темата ги търся излекувани. Линковете някои не работят и така. Ще се справям сам явно. Пак че един,двама откликнаха на лични. Благодаря все пак де, ставаше върпос за 5 програми най-важни, първите които се слагат при ползване на тази ОС. Компа ми е за интернет и филми. Благодаря

Публикувано

Няма най важни програми. За човек занимаващ се със видео обработка най важната програма е Final Cut, скайп-а му е на заден план. Как да знаем за теб кои ще са най важните програми? Линковете които не работят можеше да помолиш да ги обновим.

Публикувано

Няма проблем. Започвам да се оправям вече. С помоща на един,двама от форума вече започвам да ровичкам все повече.

Благодаря засега. Ако имам нещо конкретно, ще пиша :tease3:)

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

някой може ли да ми даде съвет как безопасно да се отърва от Глимс за Сафари, защото е вече изнервящ, всеки път щом стартирам браузъра ми излиза съобщение, че предния път се е получила грешка при затварянето на прозорците и табовете и натискам ОК и това е доста дразнещо

• 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
Публикувано

Научете се, че тази тема не е за request-и.

За request: Относно: Програми/Applications (искаме програми/request .dmg)

Публикувано

Бих искал да ви запозная с един много добър архиватор. Лично мое мнение е, че е класи над Stuff It - по-красив, по-удобен за работа, по-интуитивен и всичко по :D Представям ви:

Rucksack

• 1 месец по-късно...
  • 1 година по-късно...
Публикувано

TinkerTool - достъп до някои "скрити" настройки на Mac OS X. Според някои - аналог на TweakUI за Windows.

Публикувано (редактирано)

От този огромен списък с опции не се натъкнах на нищо полезно. 99% от нещата така трябва да са си, т.е. да не са включени през програмата.

A ето една полезна добавка за сафари - изчистен youtube. В top rated е. https://extensions.apple.com/

clea.nr Videos for YouTube

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Хубаво е, но колкото повече реклами има в сайта, толкова по - бавно отваря страницата. Има по - лесен начин:

с литъл снич просто забраняваш рекламните домейни форевър(от типа на googleads.com и addthis.com) и всичко е ок. Сафарито просто лети без реклами.

Ами аз нямах предвид точно рекламите, по-скоро изчистения дизайн и това, че коментарите и suggested videos са по-надолу, а не ти бъркат в мозъка, докато гледаш видео :smile: Има и бутон dim lights точно под видеото ;)

Иначе за реклами по-добро от adblocker няма. Пак е в топ-рейтед в екстеншъните за Сафари.

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Само аз ли съм най-глупавия и използвам либания хром ? :)

Не че кой знае какво правя де, ама нали чета и аз тук таме и взимам професионални мнения. Взема да го сменя, тъкмо сега е времето. На пресен инстал съм на Снежко, даже още нямам тракпад и звук на Хакито :)

Публикувано

Аз се чудя как тотално да забраня на гугъл да ми рови в компа, ти съвсем си ги пуснал?! :tooth:

Публикувано

Явно някъде, нещо пропускам. :)

• 2 седмици по-късно...

Предложете някой хубав видео плеър, защото ползвам Movist 1.1.4, обаче качеството на картината не може да се сравнява с това на KMPlayer при Win (става въпрос основно за .mkv файлове), а нещо немога да накарам VLC да ми показва субтитрите в черното поле ...

П.П. Пробвах и MPlayerX, но не съм очарован.

Редактирано от WolfDale
Публикувано

Да ти кажа, не забелязвам някакво по различно качество в картината, но щом казваш. И най-много ме радва, че субтитрите ги взема направо от архива, не е нужно да се разархивират, да се преименуват и т.н. Става въпрос за Movist-a :)

Публикувано

МplayerX e player-a, колкото и да не ти допада :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...