Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос за смяна на стъклото на iPhone


emicha

Recommended Posts

Здравейте,

така се случи, че едно тъпо хлапе счупи стъклото на iPhone-a на приятелката ми. Touchscreen-a ръботи перфектно, както и самият дисплей, демек до колкото разбирам не ми трябва digitalizer. Ще поръчам от eBay само стъклото, а в комплекта вървят и отверка и някаква пластмаска, с която се отваря самия телефон. Отделно гледах клипчета как се сменя само стъклото над екрана и там ги разлепват с сешоар. Всъщност клипчето беше за iPhone 3g, но не мисля, че има голяма разлика, обаче се чудя дали е добре въобще да тръгвам да се занимавам с това. Имам някакъв опит с отверки и такива работи, но никога не съм отварял iPhone и нямам представа дали няма да изникнат проблеми. Искам да ви попитам дали е възможно въобще, някой със супер базови познания да се справи с такова начинание или да търся човек за тая работа. А ако е по-добре да намеря някого, бихте ли ми препоръчали човек, защото нямам представа къде да търся. Говорих с globul и ми казаха, че могат да го сменят, обаче не тук и трябвало да дам 30$ за изпращане, 160$ за ново стъкло и смяна и още 30$ за връщане на телефона, което както и да го погледна не е оферта.

Благодаря предваритлно за отговорите и съжалявам ако не съм уцелил раздела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има огромна разлика между подмяна на стъклото на 2G и 3G.

При 2G стъклото, дигитайзера и LCD-то вървят комплект, докато при 3G не е така и подмяната на стъклото е по-лесна и евтина.

Голяма играчка е да го смениш стъклото на 2G, а и е много вероятно да прецакаш я дигитайзера, я LCD-то при смяната. И едва ли ще намериш някой който да се заеме да ти го подмени.

Най-добре е да си вземеш комплекта (стъкло, дигитайзер и LCD) за 2G и да го подмениш.

Редактирано от mupo
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. Мерси за отговора и ще видя какво ще правя. Явно съм се бъркал за това, че дисплеите са еднакви... Мерси много още веднъж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

Здравейте,

аз имам подобен проблем само че на айпод тъч 2G. Изтървах го и се пропука в долния ляв ъгъл. Тъча работи и нищо му няма но просто е пукнат. Търсих къде ли не някой да го оправи - от епъл казаха, че ще го вземат и ще ми продадат нов за около 500 лв :neutral: :eek: майка ми звъня и на човека от сервиза който е във форума, но той казал, че не може да го поправи и че не се занимавал с това...ии сега не знам..Един приятел се опита така да си смени дисплеите обаче каза че не залепвал добре и оставало въздух и контакта не бил добър..ии общо взето нямало да стане..и сега не знам какво да правя - купих и инвизибъл шийлд и си го сложих колкото да не се допука и си го ползвам така, ако случайно можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна :rolleyes::bravo::)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледна ли в темата "Коледа ни подари форумен iPhone сервиз! Доживяхме качество!"

(не работи URL-то :cry: )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледнал е, но няма кой да се наеме да смени само стъклото. Целият тъч скрийн се сменя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

всмисъл ? не разбирам особено :redface: :rolleyes:

колко ще ми струва горе долу ? и кой ще се наеме да го смени ?

даа аз точно за този сервиз говорих по-горе, но човека казал че нямало да стане..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...

Привет на всички.

Уфф, днес и на моя iPod touch 2G му се спука сериозно стъклото :/

Като цяло всичко си работи нормално, но много ме притеснява това, че пукнатините са по цялата широчина - в горния край...

Та, в крайна сметка има ли някаква възможност за смяна на целия дисплей/скрийн, има ли кой да направи тази операция и колко би струвало всичко това?

- Или да му лепна един 'Invisible Shield' и ... колкото - толкова / до когато - до тогава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, как не погледна поне 3–4 поста над твоя?

...Чак ми иде да ти кажа "извинявай", но ... както и да е. Всеки ред повече няма да доведе до нищо ...полезно.

Ще гледам да не съм ти трън в очите със своите "тегоби".

п.п. Междудругото, почетох не малко + във "Всичко за iPod" не намерих конкретен отговор, но както и да е;

Има сервиз, телефон и така.

gorgior:Омръзна ми да повтарям, че предишно мнение не се цитита, ако след него няма друго. Получаваш първо предупреждение за не спазване на првилата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...Чак ми иде да ти кажа "извинявай", но ... както и да е. Всеки ред повече няма да доведе до нищо ...полезно.

Ще гледам да не съм ти трън в очите със своите "тегоби".

Да, дължиш ми го това "извинявай". Добре ще бъде да се постараеш... Всъщност – нямаш избор да не го направиш. Особено, след като не ти дължа обяснения за рациото на правилата, щом не ти стига потенциал сам да го проумееш. Още по–особено пък – след несъобразване с предходните оранжеви чертички... А най–вече – след тази, която получаваш и от мен , дано се сетиш защо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Ако някой тръгне да сменя стъклото на 2G (както аз вчера) искам да кажа няколко основни работи...

1во не вдигайте нагоре стъклото в никакъв случай ! Като вкарате ножа под стъклото аз без да ЗНАЕХ надигнах на 1-2 места и няколко пиксели изгоряха..

2ро обърнете внимание на 1вия клип на mupo как натиска с палеца. Слагате ножа на ръба на стъклото и натискате. Като натиснете както трябва стъклото ще се напука. Когато станат достатъчно малки напуканите частите, с макетно ножче ги махате като не дърпате нагоре , а постепенно вкарвате навътре под пукнатините(ще видите как стават балончета).

3то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ СЛОЖЕТЕ ОЧИЛА ! Постоянно хвърчат много малки и остри стъкълца навсякъде, включително и към очите(докато се усетя ми влезнаха 2 в очите, като едното ми излезе на другата сутрин :angry: )

4то не се притеснявайте ако след като отстраните счупеното стъкло не ви хваща тъча. Не разбирам чак толкова от техника, но ПРЕДПОЛАГАМ ,че проблема идва от това, че пръста заема много голяма площ в/у тъч скриина. Когато сложих стъклото от digitalen.org (20лв) всичко се оправи и няма никакви проблеми.

В общи линии това са основните работи, които трябва да гледате и правите.

Надявам се да бях полезен и ако имате въпроси съм на линия .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

Здравейте,

За да не отварям нова тема ще използвам тази. Опитах да сменя само стъклото на 2G, но не успях, пукна се дигитайзера и изгоряха пиксели.

При това положение е ясно че трябва да се подмени целия пакет. Въпроса ми е дали не е по-добре да се купят отделно LCD дисплей и стъкло с дигитайзер, виждам че в ebay има такива продукти. Идеята ми е при евентуално бъдещо счупване да е по-лесно да се подмени само стъкло + дигитайзер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Здравейте маняци...

И моят 2G е със спукано стъкло от 6 месеца насам.

Снабдих се със стъкло преди дни и сега събирам смелост да го сменя.

Почти съм сигурен, че няма да повредя самия тъч.Това което ме притеснява обаче е този материал с който са слепени съклото към digitalizer-a.

Прилича ми на течност свързваща двата скрийна и ми се струва че без нея-тоест ако само наложа новото стъкло върху digitalizer-а няма да се получи iPhone ефекта на докосването а не на натискането?

Малко ми трябва да тръгна да го правя, но ако няма да бачка нормално без тази течност (лепило) може и да не се реша на смяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме боли апендикса и мисля че имам апендисит. Гледах как мога сам да се оперирам. Не изглежда сложно. Общо взето - отварям си коремната кухина, отрязвам си го и се затварям. Има малко рискове, но ще ми излезе безплатна оперяция, а иначе на онези доктори-кръвопийци трябва да им стоваря поне 1000 лв.

Само едно нещо ме притеснява - ако взема да кървя повечко какво да правя? И затова все още не съм грабнал още ножа да се режа.

:naughty3: :naughty3: :naughty3:

Сега малко сериозно. iP 2G дигитайзера, екрана И стъклото са капсуловани. И затова цената им е малко височка. Сега тук чета как можели да се разлепват та ремонта да излезел по-евтин което са си чисто и просто глупости и неминуемо посещение на сервиз барабар със закупуване втори комплект. Така цената на смяната ще излезе златна и най-себестойността на iP 2G.

Къде е файдата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И моя 2G е със счупено стъкло от има няма 8 месеца, но никога не съм си и мислил за смяна. Не сезанимавай с глупости. Тия дървета струват вече по 200лв здрави...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме боли апендикса и мисля че имам апендисит. Гледах как мога сам да се оперирам. Не изглежда сложно. Общо взето - отварям си коремната кухина, отрязвам си го и се затварям. Има малко рискове, но ще ми излезе безплатна оперяция, а иначе на онези доктори-кръвопийци трябва да им стоваря поне 1000 лв. Само едно нещо ме притеснява - ако взема да кървя повечко какво да правя? И затова все още не съм грабнал още ножа да се режа. :naughty3: :naughty3: :naughty3: Сега малко сериозно. iP 2G дигитайзера, екрана И стъклото са капсуловани. И затова цената им е малко височка. Сега тук чета как можели да се разлепват та ремонта да излезел по-евтин което са си чисто и просто глупости и неминуемо посещение на сервиз барабар със закупуване втори комплект. Така цената на смяната ще излезе златна и най-себестойността на iP 2G.Къде е файдата?

Именно за това попитах, понеже виждам че двата елемента се продават и отделно, стори ми се добра идея ако са разделени, но от друга страна може да влиза прах между тях, а и не е ясно как ще работят както са разделени. Както и да е вече си поръчах от Китай целия пакет, колко е качествен ще споделя като го получа.

Колкото до опита ми да отлепя стъклото беше пълен провал, освен че се счупи дигитайзера, при повдигането на залепените парченца се разтече и екрана, появиха се много сиви пиксели, по-горе DjeFF беше предупредил за това. Като полезен съвет мога да кажа че нагряването със сешоар помага донякъде, също така може да се опита с кореселин или някакъв друг разтворител, но тогава трябва да се чака да се размекне лепилото и операцията най-вероятно ще трае много дълго. Ако някой пробва по-добре е първо да се опита и после да купува само стъклото, аз не го купих именно защото се съмнявах в крайния резултат.

Редактирано от zeit_x
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мдам.... аз затова едно време смених направо всичко на моята 2-ка и нямаше грижи 2-3 седмици докато при затваряне на вратата на колата телефона изпадна от джоба и вратата го притисна на праг-а на колата и изгоряха сумати пиксели и сега само трябва да го масажирам през седмица за да се пускат, но после пак си стават сиви...

Аз лично ще чакам да ми кажеш крайния резултат с китайското копие, защото едно време го смених моя с чисто нов и искам да разбера сега как ще е с китайското...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Екрана от Китай дойде, успях да го монтирам почти без проблем. Качеството е приемливо, без да е много добро, колкото да реанимирам полуживо устройство за 80 лева - става, ако може да се изразя в наложения контекст. Ето снимки от резервната част:

Front

Back

и от ремонтираното устройство:

Front off

Front on

Проблемите ми бяха свързани главно с това, че не забелязах, че задната страна, която отразява светлината на подсветката на екрана, се залепва за middle board-a на телефона - в комбинация с това че бяха забравил да сложа хоум бутона - когато повдигнах екрана фолиото се отлепи, но това не се отрази на качеството на изображението. Другата ми забележка е че в горния край между рамката и екрана се образува съвсем малък луфт, но го уплътних сравнително лесно, това може би се дължи на тънката гума която уплътнява оригиналния екран, която за съжаление се скъса.

Редактирано от zeit_x
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Здравейте и от мен. Аз имам iPod touch 4G и се спука стъклото от студ. Touch-а е наред и всичко работи. Четох куп неща, писах в сервизи, но все цените са на половина на нов iPod и твърдят, че не може да се смени само стъклото. Не съм компетентна, но това все пак е обикновено чувствително стъкло, залепено с гел ако не се лъжа. Искам да питам дали някъде може да се смени на прилична цена под 100 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правилно са ти казали. А след като е толкова обикновено, давай сама ;) Има подробни указания в нета с видео и всичко необходимо ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам екран и не мога да си поръчам. Но си мислех, че в сервизите просто се опитват да изръсят хората, защото четох, че някои са си сменили само стъклото.

Знаете ли къде да намеря сервиз за iPod, защото много малко сменят на iPod-и, за по-малко от 100 лв. :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Марти, така нареченото от теб "стъкло" е слепено неразделно с фина чувствителна мрежа. Двете в пакет се наричат дигитайзер и при нужда се сменя цялото нещо. Единствен съвет: отиди в реномиран сервиз(който не е от ден-два на пазара) и съответно искай гаранция за труда и частта. Няма как да те посъветваме друго, щом нямаш начин да си купиш части.

Мога също да ти кажа, къде ДА НЕ ходиш - в студентски, до техническия университет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първото което търсиш, обезмисля второто ;) Т.е. първо намери кой да го смени, после гони цена. Е, не че няма да се намерят самоуки ентусиасти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...