jororaev Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Влез в OfflineMaps дай му Remove All caches -> Ok -> Ok и виж дали ще те изхвърля от Maps. Дай линк в OfflineMaps и готово.Аз така се оправих.Успех! Цитирай
antonh Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Хех тя картата си работеше бях дал линк. И не ме изхвърля от мапс, а просто не ми изкарва картата и мапс стои леко забила. няколко пъти пробвах линк в комбинация с изчистване на кашетата рестарт и тн нищо не стана Цитирай
julyank Публикувано Май 3, 2009 Публикувано Май 3, 2009 Благодаря работи супер може ли някой да качи и карти на Европа или нещо такова. Цитирай
tonygti Публикувано Май 3, 2009 Публикувано Май 3, 2009 Имаш ли представа колко GB ще бъде карта на Европа щом на България е 500MB. Ти се радвай, че и тази има... Цитирай
Valerbi Публикувано Юли 2, 2009 Публикувано Юли 2, 2009 @ThUnDeR може ли малко помощ за beta версията за OS 3.0 (каза че си я сложил) Инсталирах я от .deb файла, защото от .ipa нещо не ставаше (направо crash-ваше при зареждането), но както и да е. Та сега си зарежда и ми намира картата, като я избера ми дава опциите за Link и Copy, като дам link ми изписва Processing Map (What would you like to do now?) и два бутона "Continue" и "Maps". Избирам "Maps" и ми отваря приложението но карти няма. Изключил съм Wi-Fi-то нарочно за да съм сигурен, че я зарежда offline, но то просто не я зарежда ... Четох там в сайта, че линкването на 3.0 може още да не работи и за това реших да пробвам с copy (което не знам какво точно прави), но тогава ми заби телефона. Иначе на иконката ми излезе едно BG, което ми подсказва, че уж всичко трябва да е ОК, но я няма картата. Не съм го ползвал това приложение преди да Update-а до 3.0, така че въобще не знам как точно функционира, може и аз да бъркам нещо ... Как точно я подкара ти ? Ако и някой друг е успял да подкара beta версията да пише също ... Благодарско. Ja Mata Цитирай
Valerbi Публикувано Юли 4, 2009 Публикувано Юли 4, 2009 ОК, стана моята работа. Ето как работи OfflineMaps 3.0Beta на FW 3.0 Можете да го изтеглите от тук: .app файл -> http://iphoneofflinemap.googlecode.com/ ... as.app.zip .deb файл -> http://iphoneofflinemap.googlecode.com/ ... os-arm.deb Линкването наистина не работи. Освен това имах и проблеми с кеширането. От Maps въобще не ми кешираше нищо, пробвах да изтрия кешовете от OfflineMaps, но проблема продължаваше докато не ги изтрих ръчно от директорията в телефона, която е private/var/mobile/Library/Caches/MapsTiles/. След това от OfflineMaps дадох Copy и трябваше да чакам около 4-5 минути докато ги копира от Maps директорията в Cache директорията. Тогава вече си отварям от Maps и виждам картата на България (хубаво е да се натисне бутона за GPS локализация за да ви прати направо в cache-a на България, иначе ще виси в пространството и ще се опитва да зареди през GPRS, EDGE, или 3G в зависимост кое сте включили). Ако искате можете да си копирате картата направо в cache директорията, но не знам кога точно телефона ще реши да я изчисти. Освен това забелязох, че когато почна върху картата на BG да кеширам и други работи (то ги кешира в същия файл) приложението забозява и дори почва да crash-ва. Така че най-добре си дръжте картата в /var/mobile/Media/Maps/ и когато ви потрябва си я копирайте в cache-a от OfflineMaps (ако сте на път и нямате компютър). Пропуснах само да кажа, въпреки че то е написано в страницата, която съм дал по долу на линк-а, че за да я подкарате картата изключете всякакъв internet connection от вашия телефон, копирайте "MapTiles.sqlitedb" в cache директорията и след това влезте и я import-нете от OfflineMaps (Става бързо). По този начин тя ще се копира директно в /var/mobile/Media/Maps/ и ще си създаде сама "com.apple.Maps.plist" файла. След това можете да си изчистите cache-а и да си правите copy от OfflineMaps само когато ви трябва. Чакаме евентуално да оправят линкването, но за сега по скоро няма да стане, защото от Apple са направили промени в начина, по който работи Maps приложението. Ето последното инфо -> http://code.google.com/p/iphoneofflinemap/wiki/30HowTo Мога ли само да помоля някой да ми свали карата само на Варна, но на 1 дори 2 левала по-близак zoom, защото съм с Mac и така и не намерих програма, с която да си свалям картите, а пък с cache-ването направо от телефона могат да ми излязат нервите. Ja Mata Цитирай
Severus Публикувано Юли 4, 2009 Публикувано Юли 4, 2009 Защо не си качиш Sygic, ами се занимаваш с глупости? Цитирай
Valerbi Публикувано Юли 4, 2009 Публикувано Юли 4, 2009 Имам Sygic, просто ми е по лесно търсенето и боравенето с картите на google, когато ходя пеш, пък и не само. Иначе Sygic-a си е супер, ползвам го и него и съм много доволен за сега, но ако искам просто да огледам някои регион на картата .. ми е по удобно с това. Ja Mata Цитирай
Gyorev Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Аз имам следния проблем - качих картата където трябва, пускам OfflineMaps и ми блокира телефона. След около 1 мин се рестартира и нищо. И така колкото и пъти да пусна OfflineMaps...С IPhone 2G 2.2.1 съм. Цитирай
blizzard Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 За 3.0 няма ли вече offline maps? Тия хора кво направиха. Цитирай
Lamer Публикувано Февруари 2, 2010 Публикувано Февруари 2, 2010 Има offlicemaps, версия 2.1.0-4 в сорса на BigBoss, която работи на 3.1.2./3GS/ Аз обаче от никъде не мога да си намеря карта на България. А ако има и на Румъния ще е чудесно! Линковете в другите постове не ми работят. Цитирай
mitkoiphone Публикувано Февруари 3, 2010 Публикувано Февруари 3, 2010 http://www.offmaps.com/ Разгледай тук, може да намериш нещо което да ти е необходимо Цитирай
linkinpark79 Публикувано Февруари 3, 2010 Публикувано Февруари 3, 2010 Имам един въпрос.тва чудо ще работи ли на Айпод тъч 2G Цитирай
mitkoiphone Публикувано Февруари 3, 2010 Публикувано Февруари 3, 2010 По добре да пробваш, вместо да чакаш отговор Цитирай
bguser Публикувано Април 15, 2010 Публикувано Април 15, 2010 (редактирано) EDIT: Нова тема за решение на проблемите за FW3.12 http://bgiphone.com/showthread.php/4913-OfflineMaps-3.1.2-2-(FW3.1.2)-%EA%E0%F0%F2%E0-%E7%E0-%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF?p=57652#post57652 Редактирано Април 15, 2010 от bguser Цитирай
za6o Публикувано Юни 14, 2010 Публикувано Юни 14, 2010 Има ли теоретична възможност Оффлайн мапс да се ползва с trails-GPS tracker ? Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.