Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone заплашен от изтегляне от българския пазар


cuspider

Recommended Posts

"Европейската комисия е поискала от технологичния гигант Епъл (Apple) да предостави информации след инцидент с телефон iPhone, произведен от него, чийто дисплей се взриви и рани френски тийнейджър в окото, предаде Франс прес. Инцидентът е заинтересувал едновременно службите на ЕК за защита на потребителите, за здравеопазването и за промишлеността. Комисията е поискала сведения за случая и от Франция, както и от Великобритания, където имаше подобен инцидент с друг продукт на Епъл. Там избухна iPod отново в ръцете на дете, отбелязва агенцията, цитирана от БТА. ЕК се е свързала и с американското Управление за безопасност на продуктите. " ............................

" Еврокомисарят по въпросите на потребителите Меглена Кунева предупреди, че iPhone-ите може да бъдат изтеглени от пазара, ако бъдат открити технически проблеми, които да причиняват мистериозните експлозии на екраните, предаде АФП.

“ -Не се нуждая от разрешението на Apple, за да спра тези стоки да се предлагат на пазара. Ако стоките са опасни, то ние ще наредим да бъдат изтеглени”, каза Кунева на пресконференция в Брюксел.

Кунева е получила оплаквания от Великобритания, Франция и Германия. За проблеми с iPhon-и съобщават и медиите в Белгия, и САЩ.

“Проверяваме лабораторно дали има проблем с телефона и с батерията. Ние се нуждаем една страна от ЕС да каже, че телефонът е на 100-процента опасен”,каза еврокомисарят. "

От Аpple настояват, че това са изолирани инциденти."

Цялата статия може да бъде прочетена на адрес : http://gsmreview.e71nokia.net/?p=781

Аз лично днес я чух по радиото докато се прибирах от работа и останах крайно изумен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дали Кунева ще изкара някой лев от Джобс?! Съмнява ме...Те са толкова почтени всички от НДСВ... :mrgreen:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат от NetInfo:

Обаче в същото време днес Европейската комисия е поискала от "Епъл" обяснения за

взривовете на дисплеи

на неговия "айФон" и предупреди днес, че няма да се поколебае да изтегли продукта от пазара, ако той се окаже опасен за здравето, предаде Франс прес.

"За подобни инциденти това лято сигнализираха три държави - Франция, Великобритания и Германия. В момента се правят анализи. Ако една от тези страни обяви, че тези продукти са опасни, ще поискам изтеглянето им" от пазара, заяви еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева.

Те са толкова почтени всички от НДСВ...

Вервайте Им!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми и аз се чудя къде е керията в цялата работа , защото определено намирисва , ... както и да го мисля не виждам от какво може да избухне дисплей на Айфон освен от изключително висока температура или някой да го е плеснал здравата острани тоя тинейджър докато е говорил по телефона ... поредната тъпотия , за която да се хванат и да го направят обществено дознание. ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е лобито на Нокиа и СониЕриксон да "говори" в европарламента.

Обаче: Ако твоето дете пострада от такова нещо- ти как ще реагираш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най - вероятно ще се съдя , в случая обаче ми се струва , че нещата медиино са пресилени .. както винаги общо взето .

Дисплеите не се "взривяват" без причина , особенно в ръцете на деца !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взривяват се само хакнатите в които има програми претоварващи хардуера. Няма да открият нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

....., ...... изумен съм :confused: ...от написаното...."/после ще допиша, отивам да си форматирам дикса, да не ми гръмне писито...с хакнат уйндоус съм.../

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А чудесно таман го вкараха официално в България, време е вече да го спрем. Нямам думи просто. И аз съм с хакнат телефон и с програми и когато играя наистина загрява, но досега нито съм чул някакво пращене нито пък е гръмнал(недай си боже). Пълни глупости! :evil: :eek:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя тази не е нормална, бе хора. Та играчките на децата ли не изтегли от пазара, та запалките ли. Сега се нахвърли на телефоните. Новото правителство не я ли разкара от този пост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е устройство, което дъжим пред очите си и всяка вероятност за разпадане по време на работа трябва да бъде елиминирана. Истината е, че доста от телефоните прегряват и то много. Не знам братята китайци от производствената линия ли са виновни или брат Джобс, но фактите са на лице. Няма какво да се тръшкате, прави са хората. Да ги правят както трябва. Аман от евтини боклуци на космически цени.

П.П. Мнението е мое и не ангажирам никой с него (не ми се спори по въпроса).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е лобито на Нокиа и СониЕриксон да "говори" в европарламента.

Обаче: Ако твоето дете пострада от такова нещо- ти как ще реагираш?

Случая беше доказано, че телефона НЕ е "гръмнал" а стъклото е било счупено от външен натиск - сиреч ударил го е в стъклото с нещо генийчето. Много се забавлявам като чета след един кьорфишек как всички почват да се вълнуват и дават заключения сякаш е почнала трета световна война заради един телефон :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Меглена Кунева не се споразумя с Бойко Борисов и сега се опитва да събира червени калинки за някой нов пост...

Дали ще и зачетат точките от АЕЦ Козлодуй или за тях има давност? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам какво се пенявите толкова. Ако се докаже, че един продукт е опасен, най-нормалното е да бъде спрян докато не се отстранят проблемите. Защо не псувахте същата Меглена Кунева, когато обяви, че unlock & jailbreak на iPhone не е никакво престъпление и всеки собственик е в правото си да го направи? Та донякъде благодарение на нея има фабрично отключени телефони. В никакъв случай не съм и фен и ненавиждам котилото, от което се пръкна, но трябва да се гледа реално на нещата. Ако наистина има някакъв фабричен дефект, какво лошо има да принудят арабоеврея да го отстрани?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен.

Кунева може да не я харесват много хора, но е факт че си върши работата както трябва (мое мнение).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами фабричният дефект в случая е толкова малък процент, че по-скоро става дума за раздухване на единични случаи. В gizmodo пишеше, че става въпрос за 6-7 бройки от продадени милиони... Това са инцидентни случаи, за изтегляне от пазара мисля, че процентът трябваше да бъде доста по-висок, както стана наскоро с някакъв модел автомобил, който имаше проблеми мисля с airbag-а. Освен това в доста от случаите се говореше за оставен на слънце телефон и т.н. Като в единият беше особено фрапантно, оставен на слънце след което внесен на климатик... Всички знаем какво става с нагрято стъкло, при рязко понижаване на температурата.

Според мен това си е явна целенасочена кампания към един от най-бързо развиващите се играчи на мобилния пазар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти избухне в лицето и ослепееш, погрознееш и прочие, дали ще те топли статистиката, че сте само 6-7 на милион с подобен проблем? Колко има избухнали няма никакво значение. Докаже ли се, че има ОПАСНОСТ това да се случи има достатъчно основания да принудят производителят да си оправи стоката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно това исках да кажа, че 6-7 бройки на милиони - не е ОПАСНОСТ, а теоретична възможност в следствие на неправилна употреба. То и тенджерите под високо налягане могат да ти отнесат главата, ако не се ползва правилно... А за ослепяване и погрозняване, много ми е интересно как във всичките случаи разказите се въртяха около един "калъп" : "За малко да ме уцели в окото..".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Г-жа Кунева малко или много си върши работата , по принцип тя следва примера на господата от европарламента , не е собствена инициатива , а в случая с отключените телефони е защото просто в закона си пише , че човек може сам да избира оператора , през които да разговаря и прочие ... това е част от човешкото ни право за личен избор и никои неможе да ни задължи да сме свързани само с Глобул . А за инцидентите , факт е , че има подобни случаи причинени от неправилно ползване или от оказан натиск върху устройството , но да се изтегли цяла марка само и само защото някой е некадърен ?! .... Тони , не се заяждам , но ако на мен ми се случи и ако знам защо се е случило немога да обвинявам телефона за това , че незнам как да го ползвам , първата ми мисъл би била нещо от рода на " Защо ми тряваше да го удрям ?" например , както каза и колегата то така и тенджера под налягане може да гръмне (недай си Боже) и да те повреди , но неможеш да виниш "WWW" за това , че не знаеш как да готвиш :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не видях някъде Меглена Кунева да е казала, че ще спрат проджабите на iPhone, ако се докаже, че той гърми при НЕПРАВИЛНА употреба. Не знам защо мислите, че хората са идиоти по презумпция и не разбират това. Казано е, че ще се направи проверка дали има опасност и това е. Какво скочихте против тази проверка и с какво тя би ви навредила по какъвто и да е начин? Аман от фанатици, които са готови да оближат някои части на Стив Джобс. Като се наакаш трябва да се избършеш. Ако проверката покаже, че всичко е ок - супер. Ако има проблеми - да си ги оправя. Напълно ми е ясно, че ако скоча от балкона няма да зазидат балконите в целия свят, защото са опасни. Тук става въпрос за съвсем друго и все така недоумявам какво ви пречи. За това държавата ни е такава огромна кочина. Никой не си търси правата, не иска защита и не му пука. Само пищи по форумите и кръчмите колко е зле всичко и колко е прекрасно "на запад". Ами прекрасно е, защото няма българи. И когато един от нас се опитва да прави нещо по европейски, всички останали му се нахвърлят овълчени. Аз приключвам с мненията си по тази тема. Всеки има глава на раменете си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично скочих срещу "журналистически-сензационния" стил на статиите по темата. Не ми харесва да се скандализира проблема, без да е доказан такъв. Не можеш да ни наречеш фанатици и за 3-4 път те хващам да се въртиш около тая тема за сляпото фенство и т.н. Само телефонът ми е на Apple, не съм заблуден фен на марката. И ако това за търсенето на правата се отнася към мен, с риск да излезна съвсем в офтопик, искам да заявя, че аз моите права си ги търся навсякъде и по всяко време и затова успях да си взема телефон от Глобул/Германос, отключен, без договор. Но ако ще ставаме педанти като някои други държави от Западна Европа - не, мерси, там се съдят, че продавачката в магазина не ти е казала "Наздраве" като си кихнал, нищо, че тя твърди, че не те е чула, понеже си бил най-отзад на опашката в пълен магазин.

ПП: Като цяло ми се струва, че защитаваме една теза, но с различни аргументи и се получава недоразбиране на нещата. За да приключим с глупостите, явно всички сме на мнение, че нищо не е доказано и ако не е по вина на потребителя, трябва да има последствия за Apple. Няма нужда да се шуми обаче, докато нищо не се докаже. Невинен до доказване на противното, МК го знае перфектно със сигурност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно, че си толкова добре ориентиран, и принципен по отношение на правата, но хайде ако обичаш, бъди по–толерантен и прецизен при изказване на мненията си, като не употребяваш подобни квалификации кaто "педали", и то така, че да е необходимо 2 пъти човек да прочете изречението ти, за да стане ясно, че това не е личностна нападка срещу опонента ти!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правилно, не е много ясно написано, но със сигурност не е личностна нападка към Anthony, а към споменатите западноевропейци. Скалата на принципността е с два края, като и от двете страни има безпринципност, истината е по средата, предпочитам да балансираме нещата правилно, отколкото да ставаме като "европейците" и да си търсим правата за глупости. Все пак денят е само 24 часа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако комисията докаже, че телефонът е опасен ще го изтеглят от целия европейски пазар, не само от българския, г-жа Кунева го знае и просто застава официално зад тази позиция в рамките на правомощията си, както и трябва да бъде, лично на мен никак не би ми харесало да ползвам апарат, който всеки момент може да гръмне, но мисля, че това с айФона е преувеличено - нека обаче първо видим развоя на темата. Това добре, а че огромно количество западняци са си п****и в пряк и/или преносен смисъл няма съмнение, ще го потвърдя и под клетва, това обаче, мисля, е тема за говорилнята :mrgreen:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...