Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Лъжата наречена iOS


Finrod

Recommended Posts

Лъжата наречена iOS

Ползвам iOS почти от самото й излизане. Тогава не знаех нищо за смартфони и тем подобни. Но от онзи момент когато се запознах с iTunes, разбрах че нещо не е на ред. Мислих си през далечните 2007/08, е това е нова операционна система ще я оправят, това е аpple, всички казват че са най-добрите. Но да ли?

В главата ми се набиха изключително много и прости недостатъци, които и до ден днешен ме дразнят до болка. Учудващо обаче е пълно с хора твърдящи че iPad-a, iPhone-a или Мас-а им е на хиляди години на пред всички останали производители. Едни го твъдят едва ли не само заради външния вид, защото мислят че е гъзария, защото са тънки или други подобни козметични причини. Е динствено мога да призная че iOS e устройствата с които работи са по-добри от останалите, само в това че менюто и самия интерфейс е направен толкова прост за употреба че и абориген ще се ориентира, и че е най-бедната на бъгове операционна система, но на каква цена идва това.

Тук идва момента в който започвам да изливам хейт към Стив Джобс и компания. Най-бруталносто нещо в нещата които продоват телефони, таблети и mp4-ки на които ако качиш песен от компиутара не можеш да я изтриеш сам от сътветното i(нещо си), трябва да го свържеш с компа и от там да го изтиреш. Какво? Опитвал съм се но никога не съм намирам основателна причина това да е така, и никой не може да ме убеди че това не е жалко. Трябва и да се спомене че дори и да сте си качили снимка песен или каквото и да е за да го прехварлиш на друг компютър той трябва да има iTunes да го оторизираш и да азчаках да ти синкне целите гигабайти информация и то само за да свалиш една песен... и това е умно устройство, най-хваленото за последните години. И докато сме на темата за прехварляне на файлове iOS е единствената мобилна операционна система която няма мас сторидж мод (демек компа да го разпознава като USB ако пожелаеш), това ограничава неимоверно много вазможностите му за комуникаци. Лошто е че вече и другите софтуерни производители се учат от епъл например windows mobile 7, копира някои от недомислиците в iOS. За рингтон не може да бъде избран какъвто и да е звуков файл, няма мултитаскинг (не това което епъл нарича мултитаскинг е подигравка, човек сам трябва да избира кое да върви на заден фон не устройството), дори липсата на възможност да пращаш файлове по блутут я има и в някои андроиди. Това направо ме плаши. Вместо да стават по-мултифункционални и комуникавни устройствата ни стават все по-прости. Е поне това да не можеш да си запаметиш контактите в сим-картата го има само при епъл, както и основния браузър да не може да тегли файлове. Защо подяволите телефон за 1000лв. не може да го направи? И да знам за SiManager и хилядите програми за сваляне, но замислите се колко време отделяте и губите за джейлбрейк с който да добавите някакви функции на интелигентния си телефон, които са елементарни и основни за всяко едно устройство ползващо интернет и абсолютно всеки устройства от 100 до 1500 ги имат. Често в интернет попадам на мнения че iOS е най-напредналата мобилна операциона... е ако е така хората сме смешни... В интерес на истината iOS e проектиран така че да направи размяната на файлове почти невазможна. Любимия начин за пращане на файлове за всички разбира се е по скайп, но по начина по който работи iOS тази функция няма как да бъде интегрирана в него, колкото и да е печално. Реално погледнато каквото и устройство да имате black berry, android, win mobile, nokia и т.н. можете да го използвате почти палноценно без компютър, но при епъл това е напълно не вазможно. При iOS приложенията работят независимо едно от друго, в смисъл че имате например инсталирани 2 програми за отваряне на word документи е документа които искате да отворите трябва да е качен двапъти в двете програми а не може да си избереш директория от която да го отвори, аборигенско а?

Миналата година слушах едно интервю с Jay Freeman (Saurik) и той каза едно нещо което много отива на епъл, той цитира Хенри Форд – „Можете да си купите какъвто цвят кола искате от нас, стига цвета да е черен”. Той има предвит че не може да променяте външния на интерфейса на устройството си но аз искам да добавя тук и разработването на програми за iOS, пак само при епъл го има това да можеш да инсталираш програми които са удобрени от тях. И пак тук не слагаме джейла, защото това е неоторизиран софтуер и пак колко време губите на ден за добавяне на функция, за която един потребител с нокиа 6300 би ви се присмял за малкофункционалната ви операционна система.

Има и един много интересен феномен който го има само при епъл - платени хакове!? I-устройствата са единствените на които като има сложиш видео кабел който не е произведен от тях го засичат, е и тва нямам идея как го правят но за пари от епъл ще измислят всичко (за това и техните стандарти само те си ги ползват). Та за да ви работи кабела, какво правите – купувате си ресъпортед4 от сидия, ок мога да го преживея. Но това приложение в посдствие разбрах е направено от човек който някога е работел за exellize… без коментар

И като се върнем на стандартите не епъл, нека споменим и флаш преара. От адоб са предложили на епъл да направят (безплатно) програма за iOS с която да може да отваря сайтове ползващи флаш, но те отказали. Нали трябва да си пазят своя HTML5 който почти никой не ползва.

За край искам да споделя едно мое пророчество - напоследък си мисля че някой ден може да видим iTunes за андроид но не и обратното.

Не се възприемам като епъл хейтър, просто гледам реално на нещата и се чудя вас не ви ли дразнят тези неща или ябалката на гърба ви размеква?

  • Харесвам 2
  • Не харесвам 15
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Jekylll

    10

  • Finrod

    10

  • The Shaman

    5

  • iPhoneman

    5

Това ти ли го писа? Не, че прочетох целия "роман", но не разбрах защо ползваш продукт, който те дразни на производител, който ненавиждаш?! Ако ти си писал това, то си си изгубил времето абсолютно напразно за да ни съобщиш тези си размисли. Смях голям са (повечето) :) Изобщо, чудя се с какъв акъл ги пускате тези теми тук! Какво следва? Да държиш сметка на Мерцедес, че бачкат с Brabus ли?

пп: Това за платените хакове също не го разбрах и почвам да се чудя с iPhone ли си изобщо?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да аз съм го писал, и имам два айпода тъч, първия си го взех защото не знах какво е, втория защото имаше -50% в епъл и си го купих за 198лв. И платен хак приятелю е всяка една програма в сидия дето трябва да си купиш за да си инсталираш, или да намериш с някой реп дето е кракната.

И защо подяволите когато кажеш на някой потребител на епъл, влюбен в задника на Джобс че нещо не харесваш ти казват че го ненавиждаш, не го ненавиждам разтроен съм за хота като теб които без да се интересуват от други производители решават че епъл е най-доброто, и дори не виждат устройството им колко много ги ограничава, и колко много неща биха могли да правят с друга операционна.

  • Харесвам 1
  • Не харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:D Гледам млад си, надъхан има време да се осъзнаеш. Мен не ме мисли, с iPhone съм от скоро а преди това съм ползвал само пощенски гълъби ;)

пп Аааааа... Приложенията ли били платени хакове "приятелю"? Мерси, че ме осветли по въпроса :D

  • Харесвам 1
  • Не харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитата ти за Форд ми напомни един филм - "Лоши момчета".

В този филм, едното ченге караше Порше и колегата му го попита как да си извади поставката за чаша, за да си сложи кафето. Отговорът беше лаконичен - "Няма поставка за чаша". И последва искреното учудване и недоумение "Как автомобил за 100К $ няма поставка за чаша?!

Приеми, че iOS не е за теб и се ориентирай към друга операционна система. Просто, ти нямаш нужда от Порше, а от Ssang Yong с много екстри.

И е приемливо да мразиш Епъл, ако нямаш право на избор. Но при положение, че на пазара има още един куп операционни системи, тогава какъв ти е проблема?!

  • Харесвам 9
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (редактирано)

Добре шамане ти си ми даже от приятелите във Game Center и си вещ по ай-ките, на теб тези недостатъци не ти ли правят впечатление?

Имам поне 10 приятеля с iPhonе и само да спомена нещо различно и ме всеки един ме напада преди да са ме чули. Понякога имам чувството че Джобс промива мозъци.

Аз по принцип се отказах от епъл, до сега съм си ги зимал само защото съм беден студент и за тва са ми стигали парите, но искам да отворя очите на хората.

Редактирано от Finrod
  • Не харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава не знаех нищо за смартфони и тем подобни.

Като гледам, май сега знаеш по-малко и от тогава :rolleyes:

Повечето ти писания са клишета и неосъзнати неща.....Не можел да изтрие песен от иДжаджата...ти за sync чувал ли си що е то?...май не.

Като не харесваш нещо не го ползваш и готово! :guitarred:

Редактирано от profusion
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато продадох моя iPhone се почувствах така сякаш си продадох BMW-то и се качих на ..... Тази тема е обречена и щом на @Finrod не му харесва устройството не виждам смисъл да се пали ми да пали и газ! Отвори си очите към други OS!:Wink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз по принцип се отказах от епъл, до сега съм си ги зимал само защото съм беден студент и за тва са ми стигали парите, но искам да отворя очите на хората.

Преди да отвориш очите на зомбитата, няма да е зле да се научиш на правопис!

  • Харесвам 2
  • Не харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е чудно тогава как тези от Apple чупят рекорд след рекорд?! По продажби за най-кратък срок, за брой свалени приложения от AppStore и т.н. и кой знае още какво. Кой ли е този будала където е опнал палатката, заредил се със чипсове, снакс, алкохол и чака поредното ограничено устройство... така наречено iPhone 4S/5.

Пич, аре не се излагай и отиди изпий някоя студена бира в студентски. Може и да размислиш върху твърденията си, които аз лично мисля не са творени без чужда помощ.

  • Харесвам 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз само ще вметна че отдавна не бях чел по-неграмотно написана и пълна с грешки тема. Изобщо не става дума да си слагал запетаи и други такива екстри. Някои неща ми трябваше да гледам клавиатурата за да разбера кои клавиши са били наблизо, че да разбера какво по д*волите си искал да напишеш. Въпреки всичко викам да прочета аккво толкова се възмущаваш - знае ли човек, може смислени неща да изкочат.

За съжаление май само дето се зверих толкова я в екрана я в клавиатурата...

А честно казано ето това:

защото съм беден студент и за тва са ми стигали парите

направо ме хвърли не в оркестъра' date=' а в стаята за репетиции дето е през три стени. Предлагам ти да я зарежеш тая глупава операционна система iOS и да си купиш нещо друго. И за да не кажеш че съм голословен, ето ти пример. Виждам iPod си си вземал досега, но говориш за смарт-телефони. Мисля, че с това ще отговоря на молитвите ти. С Android е, има даже GPS и е само за 299 лева. Ако си продадеш двата iPod-a мисля че парите ще ги вържеш. Айде със здраве да си го ползваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе finrod ти , като не искаш да си с Аѝфон, абе нямаш ли некоя 4-ка, да ми я дадеш без пари бе, за 200-300 лв и да се отървеш:tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В днешните университети трябва да започнат отново да изучават български език. Много неграмотни виСшисти има... :yikes:

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен Finrod (не го познавам) просто e споделил някои свои разочарования от iOS (или Apple).

Лично аз съм съгласен с него. И съм убеден - също и всички Вие, които го критикувате.

А дали и защо да си купи iPhone или пък нещо друго - това е друга тема. При това безсмислена,

защото това си е субективно решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... което често стига до спор.

Мисля, че неграмотното тук е публикуване на подобна тема в такъв форум - 99% посветен на iOS.

П.С. Още със заглавието си навличаш гнева на няколко хиляди потребители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си студент по медицина. С този правопис освен рецепти, не знам какво друго може да пишеш. Наистина ме заболя главата за да прочета поне половината, но не вникнах много. С тази ужасяваща неграмотност, дори и да имаш основания и подходяща аргументация, надали някой ще те уважи, тъй като ти не си се постарал да уважиш читателите, пишейки на български. Все едно някой от малцинствата го е писал, но за съжаление, както сам каза, ти си студент и сигурно след време ще ни лекуваш, ще преподаваш на децата или внуците ни, ще строиш блокове, мостове, а защо не да ни правиш МЕТРО и МАГИСТРАЛИ?

  • Харесвам 4
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бъде или да не бъде.....това е въпроса????

Ще помисля още малко :thinking:

@Finrod По Дяволите... :censored2: това все още е форум посветен на Apple устройствата, и които не му харесва да ми пише на ЛС.

Ще му дам 100 линка към специализирани в оплюването на Apple форуми.

Да ходи там и да събира "лаври и слава".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично не виждам нищо лошо в това да критикува Епъл устройствата. Реално погледнато форумът е за споделяне на мнения свързани с тях - не мисля, че е задължително тези мнения да са положителни. Което прави лошо впечатление, обаче, (освен безумния правопис) е невъзможността на автора да вникне в някои от причините за така наречените ограничения. Реално погледнато точно наложените ограничения позволяват на Епъл да продължи да предлага устройства на най-високо ниво.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами по-тази логика...влизам в Тенекиеният форум и пускам тема "Лъжата наречена Android"...та въпроса ми е?

Колко ли време ще ме търпят ??????????

Всички тук, много добре познаваме положителните и отрицателните страни на iOS.

Но ния сме избрали своята OS, и било то добра или лоша, имено тя ни обединява и подържа този форум жив.

Като потребители, като приятели и като общност.

Писна ми някой да ми повтаря - колко съм бил "зомбиран".

Чета го в всеки сайт, но няма да позволя на никой да ми го казва и тук, в този форум.

  • Харесвам 2
  • Не харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам темата е тръгнала към коша, та да взема и аз да се включа :guitarred:. Като изключим всичко споменато, само не разбрах как си взимаш продукти на apple, само защото си беден студент. И аз съм беден студент, от година събирам за Mac и както и да го гледам все съм си със старото HP :tooth:. Iphone-ът е всичко друго, но не и евтин телефон. Вярно, че стана късно ама логиката доста ми убягва в тази тема.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам поне 10 приятеля с iPhonе и само да спомена нещо различно и ме всеки един ме напада преди да са ме чули. Понякога имам чувството че Джобс промива мозъци.

Не ме учудва, защото в първият пост много глупости си написал бре човек. И аз ако съм ти приятел и постоянно ми недоволсваш като ученичка, така бих постъпил.

Та по темата :naughty3: ...

Научи се да правиш разлика между един смотан телефон, който технически се съобразява с времето през което е измислен, ако мога така да кажа и Това, на което на теб ти се иска да прилича този смотан телефон, също така и с желанията на този който го е изобретил и то по негов вкус. След като го купиш и не си доволен, моментално го връщай или продавай на втора ръка, купуваш друг и живота продължава. Така правят хората, а не да си губят времето и една година след използването му, случайно са открили, че не може да праша снимки на голи каки по Bluetooth и хайде във първият форум да се оплакват - " Бре как виъ шъ ми говорите, че тоз тилефон е най-убавияъ ? Нямъм флъш..."

Ам да, забравих че имаш iPod, който не го използваш за слушане на музика, ами си прехвърляш файлчета и се правиш на оборотен пред приятелите.

но искам да отворя очите на хората.

Хм, а твоите кой ще отвори ?

пп. Айде и като пораснеш да знаеш, че всеки понякога прави лоши покупки, които не са му по вкуса, решението е лесно - захвърляш и купуваш следващото и т.н.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човека просто не познава iOS и в това му е проблема. Почти всичко, което е описано като недостатъци, може да се постигне, но с малко повечко познаване на материята.

Прочетох по-голяма част от творението ти и се отегчих. Триенето на песни става и от телефона, достатъчно е да си плъзнеш пръста:

53debf32-455a-f8bc.jpg

Копирането на снимки от устройството е еднакво лесно както на Mac, така и на Win. Копирането на музика от устройството става с няколко безплатни програми за Win от типа на iFunBox iPhone Explorer и т.н. iPhone Explorer е перфектна и за Mac може и DiskAid, но там трябва да се купи или кракне. Синхронизацията от септември ще се промени драстично и няма да имаш нужда от компютър, благодарение на iCloud. Ползването на телефона като външен Drive също става с помощта на 1001 програми ;) За рингтонове си има програми. Всичко за което пиша се постига и без Cydia. Аз спрях да си джейлвам телефона и ми е добре. Няма нещо, което да искам да направя и да не мога. Можеш да ме изпиташ ако искаш ;)

За други "недостатъци" не прочетох, но ако има ги сподели да те светнем как да си използваш устройството пълноценно. Само за Bluetooth нямам решение, но това е като да се нервя, че колата ми не може да се движи на въглища ;)

После може да довърша от Mac-a.

Sent from my iPad using Tapatalk

  • Харесвам 8
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на вкус, момчета ! Имате желание да му покажете къде той греши, НО ако той не иска да го види,само си губите времето .

П.С. : С най-добри чувства : ))

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...