Pe6o666 Публикувано Септември 10, 2012 Публикувано Септември 10, 2012 Менюто ти е по друг начин, защото OS на ATV в клипа е стара, а твоето е с последната Цитирай
papalin4o Публикувано Септември 16, 2012 Публикувано Септември 16, 2012 Ъпдейтнах Media Player до 2.0 /най-новата версия/, но все още имам проблем със Dolbi Digital звука На какво може да се дължи? Ресийвъра го приема като Dolbi Digital, но няма никакъв звук, само картина. При DTS всичко е шест. Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 16, 2012 Публикувано Септември 16, 2012 В сряда се прибирам в София и ще пробвам с новата версия как се държи през ресивъра. Ако искаш пробвай да направиш от меню: Audio & Video -> Audio Output -> 16 bit и сподели дали има промяна. Sent from my iPad using Tapatalk Пропуснах да те питам дали си пипал и по тези менюта: Media Player -> Settings -> Playback -> Dolby Digital (AC3) Audio & DTS Audio -> Enable Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
papalin4o Публикувано Септември 16, 2012 Публикувано Септември 16, 2012 Да, да под менютата съм ги дал на Enable , а от Настройките звука е на 16bit, пробвах и на Ауто, но няма ефект Също така над него, където пише Dolbi Digital го пробвах на On, Auto, Off, но пак няма ефект Обаче и на XBMC също няма звук на Dolbi Digital, така, че едвали ще е от версията на Media Player. П.П. Във форума на FireCore има цяла тема по този проблем /не съм само аз, това ме успокоява / Пуснах пост и там да видя дали са открили решение за този проблем. Цитирай
wsgar3 Публикувано Септември 17, 2012 Публикувано Септември 17, 2012 (редактирано) Моля за мнение по следният въпрос: АТВ 2 е свързано към тайм капсулата у дома чрез WiFi. Шернал съм някаква част от диска на капсулата и го виждам през АТВ и всичко е ОК, до момента до който си пусна някой филм да речем и едновременно свалям нещо от интернет (било то с м-торент или с трансмишън) - филма насича. Ако спра трасферите от торент клиента всичко заспива. Въпроса ми е ако вържа АТВ към капсулата с мрежов кабел ще изчезне ли насичането? Принципно ме интересува....не е проблем да спирам трансферите докато гледам разбира се. Благодаря предварително! Редактирано Септември 17, 2012 от wsgar3 Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 17, 2012 Публикувано Септември 17, 2012 В м-торент има настройка да съобрази скоростта с останалите консуматори - пуснал ли си я? Цитирай
wsgar3 Публикувано Септември 17, 2012 Публикувано Септември 17, 2012 (редактирано) Не...ще я потърся и ще я активирам. Благодаря за бързия отговор! Edit: Намерих я! Ако говорим за "automatically manage bandwith" е активна. Редактирано Септември 17, 2012 от wsgar3 Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 17, 2012 Публикувано Септември 17, 2012 При мен няма проблем при същите действия!Също ставa и ако си вържеш лаптопа към 2.4GH а Apple TV-то на 5GH! Всъщност не вникнах в това което си написалНе е като при мен! Цитирай
wsgar3 Публикувано Септември 17, 2012 Публикувано Септември 17, 2012 Това означава ли че трябва да направя две мрежи? Една на 2,4 и една на 5? Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 17, 2012 Публикувано Септември 17, 2012 Аз съм така и нямам никакви проблемиТегля с 3MB и гледам HD филм....никога не ми е насичало Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 Но зависи АТВ-то колко далеч от рутера ти е.. Защото 5 ghz мрежите имат по-малък радиус. Ако не ти е в същата стая, въобще не си прави труда с 5ghz. Цитирай
wsgar3 Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 На не повече от 10 см. едно от друго са.... ще експериментирам и ще видя какво ще се получи. Цитирай
arm11 Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 Като са ти толкова близо, си ги вържи с кабел, аз така съм направил с АТВ-то в хола, което е точно то ТК. С него нямам проблем за буфериране и лаг. Пак да кажа, че последните две зависят и от кодека и битрейта на филма, който гледаш. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 Аз вържа ли кабела, ТВ-то остава без нет... Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 Точно!А и нали целта е без кабели! Цитирай
arm11 Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 Без кабели е когато е отдалечена АТВ, при положение, че са една до друга и че най-вероятно са някъде в ниша под телевизора, какво пречи да се сложи кабел за една доста по-бърза връзка. Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 19, 2012 Публикувано Септември 19, 2012 papalin4o, сега пробвах, при мен всичко работи: Има някакви ресивъри Yamaha, от които хората се оплакват, аз съм с Pioneer. Пробвах и с оптичен аудио кабел, пак работи. В момента съм с HDMI Cable -> Receiver -> TV, всичко е ОК. В XBMC също работи всичко. Ето какви са ми настройките: Цитирай
papalin4o Публикувано Септември 19, 2012 Публикувано Септември 19, 2012 Благодаря ти много. Настройките са ми като твойте, но няма звук Ресивъра ми е Sony STR-DB930QS. Ще си дърпам филмите с DTS звук П.П. Сега ми се гледа Прометей, ама го няма още със DTS и ще трябва да чакам Цитирай
johnnybravo Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 Пропуснах да добавя, че кабелите ми са най-обикновени Philips от 18-20 лв. закупени от Техномаркет. Пробвах и с едни noname, които също работят прекрасно. Идеята ми е да не се набутваш за скъпи кабели и да изчакаш някакъв ъпдейт. Преди време имах проблем с един сателитен приемник Dreambox DM800 HD, който губеше картина когато си реши, пробвах какви ли не кабели, но проблема си оставаше. На финала се оказа, че причината е софтуерен проблем, който беше оправен със следващ Firmware Update. Точно!А и нали целта е без кабели! Аз предпочитам ако има възможност да използвам кабели. До всички телевизори съм изкарал и по един LAN кабел освен коаксиалния от сателита. Отделно съм сложил и два рутъра в двата края на апартамента плюс една Time Capsule в хола. Цитирай
papalin4o Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 О не не. Дори не съм си мислил, че може да е от кабела Благодаря за съвета. Ще се чака ъпдейт или ще сменям ресивъра. Цитирай
wsgar3 Публикувано Септември 21, 2012 Публикувано Септември 21, 2012 На не повече от 10 см. едно от друго са.... ще експериментирам и ще видя какво ще се получи. Вързах ги с кабела и проблема изчеза. Всичко работи без грижи. Цитирай
papalin4o Публикувано Септември 21, 2012 Публикувано Септември 21, 2012 При Вас на aTV2 когато пуснете филм 1080p /8-9ГБ/ буферира ли често ? При мен го прави през минутка-две ? Снощи гледах филм 720p 9ГБ и през целият филм е буферирало само 4пъти, а когат офилма е нормален 4.4ГБ не буферира нито веднъж. Има ли начин за оправяне на това буфериране при 1080p, или да търся филма 720p? Пробвах да свържа aTV2 със кабел към рутера и пак буферира! P.S. За тези които ще попитат, защо съм изтеглил 1080p и, че aTV2 не го подържа, ще отговоря, че знам, но съм го изтеглил 1080p, защото единствено в такъв формат го има със звук DTS /поне за сега/, понеже имам проблем със DolbyDigital P.S.1 Става въпрос за филма "Прометей" Цитирай
BulgarianSS Публикувано Септември 21, 2012 Публикувано Септември 21, 2012 Виж в рутерът ти дали няма някакви глупави ограничения-по принцип с кабел не би трябвало да ти буферира,ако мрежата ти е добре. Sent from my iPhone using Tapatalk v. 1.14 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 19, 2012 Публикувано Декември 19, 2012 Коя е последната версия на софта за TV-то? 5.0.2?!? Нещо се объркаФ Цитирай
iPhoneman Публикувано Декември 19, 2012 Публикувано Декември 19, 2012 (редактирано) 5.1.1(5433) беше допреди 10 дни, последният актуализиран ОТА, че Тюнса отказа. Едит: 5.1(5201) за AppleTV 3 1080p. Редактирано Декември 19, 2012 от iPhoneman 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.