kawabiker Публикувано Юни 1, 2015 Публикувано Юни 1, 2015 Аз имам 3ка , 2ката я продаох че с тоя джейл само се напрягам вече, та мисълта ми е че си мятаме ваичко на телевизора на 1080 и си е ок. С малко мерак може да се ползват всичките услуги които има вградени дет се вика , а и знам че и plex нещо се магери да се слага и 3ката . П.П. Гога всяко нещо струва толкова колкото хората са готови да платят за него . Аз мойта 2ка я продадох на цената на чисто нова 3ка в БГ магазин . Цитирай
OXYGEN Публикувано Юни 1, 2015 Публикувано Юни 1, 2015 Колеги, в крайна сметка не можах да преценя, като оставим цената на страна, ще мога ли да ползвам ATV2 с последната излязла за него версия на Коди без проблем? Поиграх си да сваля ПЦ версията на работа и добавих разните там адони и репота. Очарован съм колко добре работи. Да очаквам ли много по-бавна/кофти работа на ATV2? Другото, което не ми стана много ясно - четох, че е по-добре да се ползва лан кабел за да няма грижи с буфериране и т.н. Обаче по този начин - ATV на ethernet, а телефоните и макове на WIFI ще имам ли AirPlay? Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 1, 2015 Публикувано Юни 1, 2015 (редактирано) Няма проблем с AirPlay;)Случва се да крашва Kodi:( Редактирано Юни 1, 2015 от gogi6 Цитирай
Monro Публикувано Юни 1, 2015 Публикувано Юни 1, 2015 Аз още използвам АТВ2 и съм много доволен. Не съм използвал Kodi. Използвам Infuse В infuse съм си направил връзка с мак-а и каквото имам на него си го гледам директно там, също съм си направил връзка и за капсулата и от там гледам филми/сериали, които съм архивирал. Откакто съм с капсула никакъв бъферинг, преди това имах проблеми. Според мен покупката на АТВ 2 е оправдана, такова удобство за филми не съм имал никога. 2 Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 1, 2015 Публикувано Юни 1, 2015 (редактирано) Предназначението на Kodi е съвсем различно от infuse. Редактирано Юни 2, 2015 от arm11 2 Цитирай
Monro Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 По-удобно от Infuse няма. Пускам АТВ-то и с два клика гледам. В XBMC трябва да влизам в него, да чакам да зареди... А и като гледам сериал и ми омръзне след Н-та серия превключвам към ТВ и след време като ми се догледа пак сериала като включа съм направо в папката със сериала и знам до коя серия съм стигнал Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 (редактирано) В предния пост си писал,че не си използвал Kodi.Не обърквай хората,защото се ползват за различни неща.Естествено,че infuse е по-добро за гледане на шернати дискове.Но за онлайн филм какво ползваш?По темата...едно прилично андроид у-во за около 150-200 кинта,с опции да му инсталваш каквото си пожелаеш,е по-добрия вариянт Опс,засякохме се Редактирано Юни 3, 2015 от arm11 Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 Трябва да отворим една тема за тези устройства, защото ми е интересно, но е пълна мъгла за мен. Имам предвид тези андроидските устройства. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 Има по-бюджетен на пари и никак лош вариант с малинка за 80 кинта(топ моделът) и оупънелек или подобна дистрибуция. Питайте @plam4e Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 (редактирано) Това иска познания.Няма и дистанционно Редактирано Юни 3, 2015 от arm11 Цитирай
OXYGEN Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 (редактирано) И аз мислих за този вариант, и точно липсата на дистанционно и заместването му с телефон ме отказа. А може би не е зле и да се изчака да видим дали ще покажат ATV4 другата седмица. btw миналия месец бях при приятел в Дъблин и гледах какво ползва той. Ако тук Нетфликс-а работеше, нямаше и да си помисля да се занимавам с подобни гимнастики. За смешни пари си имаш почти всичко легално... Редактирано Юни 2, 2015 от OXYGEN Цитирай
Monro Публикувано Юни 2, 2015 Публикувано Юни 2, 2015 Аз гледам със субтитри, тези които съм пробвал онлайн не предлага вариант за субс. Преди съм пробвал и разни добавки в XBMC, и там имаше опция за търсене на субс, но ако намери вероятността да са добри не е голяма. Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Пак ти казвам, изказваш се абсолютно неподготвен. 2 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Ще преставят ново AppleTV,ясно е като бял ден от постера за събитието: Относно Plex за AppleTV 3 - лично аз се разсипвам да го ползвам и не ми е създавало никакви ядове.Ето ти подробно описание как се инсталира. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Не знам, ама на мен ми излиза със странни символи линка... Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 3, 2015 Публикувано Юни 3, 2015 Safari -> View -> Text Encoding -> Cyrillic (Windows) и е ОК 2 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Юни 4, 2015 Публикувано Юни 4, 2015 Ще преставят ново AppleTV,ясно е като бял ден от постера за събитието Този слух се опроверга. Според техблоговете, Епъл в последния момент са решили да отложат анонса на новата генерация АТВ, защото не е напълно готов за прайм тайм. За Плекс - и аз го ползвам на 3-ката и е повече от идеален. Продадох си и едната 2-ка, понеже просто вече не ми е нужна.. Цитирай
OXYGEN Публикувано Юни 4, 2015 Публикувано Юни 4, 2015 Добре, някъде бях чел из нета, как по някое време Плекс-а спрял да работи на ATV3. Трябва ли да е с определен по-стар FW или няма проблем и с чисто нов ATV3 с последен FW пак става? Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юни 4, 2015 Публикувано Юни 4, 2015 Този слух се опроверга. Според техблоговете, Епъл в последния момент са решили да отложат анонса на новата генерация АТВ, защото не е напълно готов за прайм тайм. Ще ме хване доста яд,ако това се окаже вярно... @OXYGEN Потвърдено-с последният ъпдейт на AppleTV 3,Plex-а спира да работи. Има един изчанчен начин за оправяне,като ми остане малко време ще го драсна на български. Това е начина - https://langui.sh/2013/08/27/appletv-ssl-plexconnect/ , ако на някой му се занимава,може да ме изправари и да го преведе той. 2 Цитирай
chayanne Публикувано Юни 4, 2015 Публикувано Юни 4, 2015 Има по-бюджетен на пари и никак лош вариант с малинка за 80 кинта(топ моделът) и оупънелек или подобна дистрибуция. Питайте @plam4e Алекс, мъка е с малинката. Мъчих около месец да гледам през него, но адски тегаво върви, забива, буферура и т.н. Иначе за дистанционно си ползвах телефона с Kodi Remote. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 4, 2015 Публикувано Юни 4, 2015 Нямам такива наблюдения. Даже има еърплей. Цитирай
OXYGEN Публикувано Юни 8, 2015 Публикувано Юни 8, 2015 (редактирано) Вече съм с ATV3 и до тук съм доволен. Много по-добро от Chromecast според мен. Имам само следното неудобство и се надявам да има някакво решение: За да работи Plex се правят там гимнастиките с Plex Connect и добавяне на DNS на ATV. По този начин целия тряфик минава през компютъра. Съответно, ако не искам да си пускам Макбука (или пък ако не е на батерия и след определения му период той "заспи") ATV загубва връзка. Това е доста дразнещо, ако не използвам Plex, а някоя от другите възможности на ATV. Например вчера на няколко пъти така ми прекъсва докато гледах Red Bull TV. Има ли как да мога да променям бързо и лесно настрийките на ATV, за да може когато не ползвам Plex, да няма нужда и Макбука ми да е пуснат? Редактирано Юни 8, 2015 от OXYGEN Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.