Patsimir Публикувано Юни 18, 2009 Публикувано Юни 18, 2009 Трябва да имате инсталиран OpenSSH от Cydia и да ви е включен в BossPrefs/SBSettings. инсталиран и включен, грешката която дава е:network error: Software caused connection abort Цитирай
Patsimir Публикувано Юни 18, 2009 Публикувано Юни 18, 2009 4. Натискате iTunnel , маркирате Use Tunnel (ако искате SSH през WiFi - маркирате тука на снимката се вижда едно IP (192.168.....). Някъде бъркам тука май...кое IP трябва да напиша? не ми се връзва iphone, дава ми грешла Цитирай
NoGood Публикувано Юни 18, 2009 Публикувано Юни 18, 2009 Трябва да имате инсталиран OpenSSH от Cydia и да ви е включен в BossPrefs/SBSettings. инсталиран и включен, грешката която дава е:network error: Software caused connection abort И при мен е така.А и другото нещо е, че когато дам на Device Settings,не ми разрешава да оставя WiFi IP кутийката празна и като дам Save и излиза съобщение,че има непопълнена информация.Пробвах да напиша IP-то от тунела (127.0.0.1), но без никакъв резултат .... :helpsos: Цитирай
Patsimir Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Сравнително нов и много лесен начин , който решава моя проблем за SSH без Wifi .Какво ви трябва : 1. Сваляме iPhone Tunnel Suite ( Тук ) и Инсталираме . . iPhone Tunnel Suite се инсталира на телефона ли? Цитирай
NoGood Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Сравнително нов и много лесен начин , който решава моя проблем за SSH без Wifi .Какво ви трябва : 1. Сваляме iPhone Tunnel Suite ( Тук ) и Инсталираме . . iPhone Tunnel Suite се инсталира на телефона ли? На компютъра Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Трябва да имате инсталиран OpenSSH от Cydia и да ви е включен в BossPrefs/SBSettings. инсталиран и включен, грешката която дава е:network error: Software caused connection abort И при мен е така.А и другото нещо е, че когато дам на Device Settings,не ми разрешава да оставя WiFi IP кутийката празна и като дам Save и излиза съобщение,че има непопълнена информация.Пробвах да напиша IP-то от тунела (127.0.0.1), но без никакъв резултат .... :helpsos: Колеги,получи се перфектно по следния начин:Инсталация на iTunel suit 2.7 на компютъра има го в този сайт ,но не знам как да го посоча,къде е.На тази версия си има качен WinSCP и не се занимавате с нищо повече по компа., освен да попълните коректно необходимите данни в iTunel suitкакто са показани на поста от където сте го изтеглили/за голямо съжаление не знам още как да ви посоча поста ,но ще си го намерите/След това си инсталирайте на телефона от Sydia-OpenSSH.След което влезте в BossPrefs-Горе десен бутон-config-и влизате в конфигурейшън,където пишете на show SSH-I-тоест включвате.Натискате горен десен бутон Add,което ви връща в началната страница и там също включвате SSH.На падащото меню,на което са ви качени иконите на Уайърлеса,3джи и блутуутатрябва да ви се е появила иконкаSSH.Ако не се е появила натиснете бутона от същото меню Респринг и изчакайте .При мен така стана.Извинете ме за профанското обяснение но още съм съвсем суров в тази материя! Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Извинявайте а бихте ли ми посочили точно на прозореца как се здават правата на файловете и ,защото са зададени с букви пък тук в сайта ги давате в цифри!Или пък да ми кажете,как да го правя с iFile-бещах,че ще ви досаждам :redface: ! Цитирай
mariankata Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 С WinSCP права се задават: десен бутон върху папката/файла и Properties. Там си ги слагаш на 777/775/755... (на колкото ти е нужно). С iFile права се задават: цъкаш стрелкичката срещу всяка папка/файл, на които искаш да задаваш права и нагласяш на 777/775/755... (на колкото ти е нужно). Цитирай
NoGood Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Marianka ,а имаш ли представа защо при нас не се получава връзката,след като правим всичко описано...?Мерси Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 С WinSCP права се задават:десен бутон върху папката/файла и Properties. Там си ги слагаш на 777/775/755... (на колкото ти е нужно). С iFile права се задават: цъкаш стрелкичката срещу всяка папка/файл, на които искаш да задаваш права и нагласяш на 777/775/755... (на колкото ти е нужно). Като цъкна стрелката в iFile излизат един куп неща ,катоName Attributes:Size,Type Ownership: Owner,Group Access Premissions :User,Group,World Last Modification:Date,Time Къде точно се пишат правата? Цитирай
mariankata Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Marianka ,а имаш ли представа защо при нас не се получава връзката,след като правим всичко описано...?Мерси Ако правите всичко както е описано, не виждам защо да не се получава връзката (незнам firewall дали пречи на връзката). Проверете отново дали изпълнявате всичко както трябва (ама всички следете и гледайте внимателно, не само ти ). @ marinius3, при iFile слагай на Permissions да е: Read/Write/execute, което е равно на 777 (или каквото ти е нужно). Не съм на компютър в момента и не мога да ти покажа с картинка. Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 19, 2009 Публикувано Юни 19, 2009 Мноооого ти благодаря !Урокът беше перфектен!За сега лека нощ!Да си жив и здрав! Цитирай
marinius3 Публикувано Юни 21, 2009 Публикувано Юни 21, 2009 Извини ме ,че те занимавам от ново !Въпросът е:През бутона Terminal на iPhone_Tunnel_suit_2.7 ли мога да влизам и пиша в терминала?И след като се напише ужния текст там какво се прави-затваря се терминала ли? Цитирай
denislaw Публикувано Юни 21, 2009 Публикувано Юни 21, 2009 работи ли на OS 3.0 , защото докато си бях с 2.2 нямах проблем , update и не връзва ... :confused: Цитирай
jogoto Публикувано Юни 22, 2009 Публикувано Юни 22, 2009 И аз вече съм на FW 3.0 и не работи!!! Цитирай
Icco Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 И аз вече съм на FW 3.0 и не работи!!! И аз имам същите наблюдения каквото и да се опитвам да направя не тръгва на 3.0 Цитирай
shtobe Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 Tunnel Suite ли? For those who have been wondering why you can't ssh into your 3.0 phone via iTunnel Suite 2.7 since you upgraded itunes, here is the fix..1- Goto C:Program FilesiPhone Tunnel Suite 2.7 BETAiTunnel and rename iTunesMobileDevice.dll to iTunesMobileDevice.dll_Original. 2- Copy iTunesMobileDevice.dll from C:Program FilesCommon FilesAppleMobile Device Supportbin to C:Program FilesiPhone Tunnel Suite 2.7 BETAiTunnel It works now. Аз го оправих по дру начин но не мога да намеря къде беше. Пробвайте така или с iFunbox Цитирай
Mr.Profit Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 Тази програма използва winSCP за влизане в телефона и е на принципа на ifun box и total commander. Хубавото е, че използва usb-то и съответно трансферът е по-бърз. Ето как да накарате iphone tunnel-a да работи под 3.0 1- Отидете в C:Program FilesiPhone Tunnel Suite 2.7 BETAiTunnel и преименувайте iTunesMobileDevice.dll на iTunesMobileDevice.dll_Original. 2- Копирайте iTunesMobileDevice.dll от C:Program FilesCommon FilesAppleMobile Device Supportbin в C:Program FilesiPhone Tunnel Suite 2.7 BETAiTunnel Цитирай
marinius3 Публикувано Юли 10, 2009 Публикувано Юли 10, 2009 Трябва да имате инсталиран OpenSSH от Cydia и да ви е включен в BossPrefs/SBSettings.[/quoteИма ли начин да се командва OpenSSH при FW 3.0 без BossPrefs и SBSetings????????? И ако няма такъв да деинстална ли Open SSH????????? Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 25, 2009 Публикувано Август 25, 2009 (редактирано) iPhone Tunnel Suite 3.0 Редактирано Януари 31, 2010 от mupo Цитирай
bobbyggx Публикувано Септември 14, 2009 Публикувано Септември 14, 2009 C:Program FilesiPhone Tunnel Suitebin Влизаш там, има един файл с разширение *.it, триеш го и си ти! Цитирай
caspar Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 при iFile слагай на Permissions да е: Read/Write/execute, което е равно на 777 (или каквото ти е нужно). Не съм на компютър в момента и не мога да ти покажа с картинка. И при трите: User, Group и World ли тябва да сложа Read/Write/execute за да е с прави 777 или само при User и Group? Цитирай
mupo Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 (редактирано) http://bgiphone.com/showthread.php/1032-WinSCP-iFile-Terminal Редактирано Януари 31, 2010 от mupo Цитирай
caspar Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 Бях я забравил тази тема. Мерси! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.