Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

40% от американците с телефони имат смартфон


BulgarianSS

Recommended Posts

Според последните данни на анализаторската компания Comscore за развитието на американския пазар на смартфони Apple е успял да навакса част от преднината на корейския си конкурент Samsung.

По отношение на мобилните платформи обаче Android си остава ясно изразен лидер. През четвъртото тримесечие на 2011 г, мобилната операционна система на Google покачва пазарния си дял от 44,8 на 47,3%, а този на iOS нараства от 27,4 на 29,6%.

Останалите трима големи оператори на мобилни операционни системи не могат да се похвалят с добри данни за третото тримесечие.

Пазарният дял на Research In Motions пада от 18,9 на 16% (спад от 2,9 пункта). Платформата на Microsoft и Symbian също отчитат спадове. Windows Phone и предшественикът му Windows Mobile губят 0,9 процентни пункта и с 4,7% от пазара заемат четвъртото място, а на дъното на ТОП 5 е Symbian с 1,4% (спад от 0,4 пункта).

Сред петте най-големи производители на смартфони ръст отчита само Apple. Въпреки това обаче с 12,4% пазарен дял той продължава да заема четвъртото място. Samsung пък си остава лидер с 25,3%, следван от LG и Motorola. След Apple на пето място по продадени смартфони е RIM.

През декември 97,9 млн. американци са притежавали смартфон. Това отговаря на 40% от всички договори за мобилни услуги. За своя анализ Comscore използва данни на американски граждани на възраст над 13 години и с договор за мобилна услуга.

По последни данни на Juniper Research в световен мащаб Apple е продал повече смартфони от Samsung и по този начин е отнел лидерството на корейската компания. Между октомври и декември 37 млн.

iPhone са намерили купувач, което прави пазарен дял от 25%. Заради голямото търсене на телефони от серията Galaxy Samsung отчита пазарен дял от 21,7%. Преди година корейците са държали едва 4,7% от пазара.

Източник:

Investor.bg

Редактирано от BulgarianSS
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И още факти - от всички продадени телефони в целия свят (смартфони и обикновени) iPhone-и са едва 9%. Удивителното е, че с тези 9% Apple прибира 75% от приходите. На "второ" място е Самсунг - 16%. За останалите производители остава 100% - (75% + 16%) = 9% (останалите това са сумарно Nokia, RIM, семейството андроидопроизводители и графата "други").

За платформите пък да не говорим - 91% НЕ iOS се изхранват с 25% от парите. И сега се чудя - много се говори как най-разпространената и продавана в момента платформа е андроид... е, аз ли не съм наред и само на мен ли ми се струва доста отчавайщо начинание да произвеждаш и продаваш андроиди: Самсунс прибира лъвския пай, а за останалите какво остава? Меко казано трохи :)

Но както и друг път се е споменавало - Apple си е Apple, на всички останали им остава нерадостната възможност да се борят за второто място :smile:

Редактирано от Rain Rover
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...